Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy "igaz...

Mit jelent az, hogy "igaz imádat"? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a kifejezést nézzétek el nekem.

Az rendben van, hogy vannak hamis istenek és ezeket imádni tilos, és persze erre mondhatjuk azt nyugodtan,hogy "hamis imádatot" mutatunk be hamis isteneknek. De a kereszténységen belül,hogy lehet egy keresztény testvéremre azt mondanom, hogy hamis imádatot követ el?

Tehát ha mindketten ugyan azt az Jahvet imádjuk csak persze nem ugyan abban a felekezetben akkor milyen jogon és milyen alapon ítél el engem, hogy hamis imádatot mutatok be?

Miért tisztább vagy igazabb az ő imádata mint pl az enyém, és ki ítéli ezt meg?

Igen;-rendszeresen járok keresztény gyülekezetbe, rendszeresen imádkozom a keresztény Istenhez, és igyekszem keresztény elvárások szerint élni, akkor hol követek el hibát és miért nem lehetek én is egyenrangú azzal a személlyel aki azt tartja magáról mint keresztény,hogy ő az aki "IGAZ"imádatot mutat be Istennek de én már nem!?

Valaki nyugtasson már meg,hogy nem én vagyok az aki tévesen ítéli meg ezt az egész imádatról szóló történetet.

Köszönöm!

2017. ápr. 24. 11:42
1 2 3
 11/25 KZitus ***** válasza:
a 9-es hsz-nak írtam :-)
2017. ápr. 24. 16:54
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ne haragudjatok de én mint református keresztény még mindig nem igazán értem,hogy mi is a lényege valójában ennek a hangsúlynak amit erre az "igaz imádatra" fektetnek néhányan.

Kedves Kzitus hozzászóló te ezt kérded tőlem;

"Kedves kérdező: mondták neked, hogy TE nem helyesen imádod az Istent?? Mit hoztak fel neked ennek bizonyítására, illetve indokul? nem lehet, hogy félreértettél valamit?"

Hidd el,hogy nem értettem félre semmit!

idézném is szinte szó szerint azt a "bizonyítékot";-

~ Kedves XY(nevem) te mint a Református egyház híve hamis imádatot mutatsz be Istennek, amiért persze nem te vagy a hibás mivel te ebbe a vallásba születtél bele, mert a hibás az egyházad aki eltért az "IGAZ IMÁDATTÓL! stb stb~

Tehát mint láthatod, ezt a mondatot nem lehet félre érteni.

Akárhogy próbáljuk forgatni csavarni de az eredmény mindig ugyan az lesz. Az az ember szerint amíg én a Református egyház tagja vagyok hamis imádatot mutatok be Istennek, és az egész hibám csak az, hogy pont reformátusnak kellett meg születnem.

És bárhogy próbáltam már több alkalommal is elmagyarázni amikor mindig visszatérünk erre a beszélgetésre, hogy én ugyan úgy hiszek a Teremtő Istenben és Jézus Krisztusban mint ő,ezt mégsem akarja megérteni és csak fúja és fúja, hogy én mekkora veszélyben vagyok emiatt.

Mond mit mondjak még erre!?

2017. ápr. 24. 17:26
 13/25 A kérdező kommentje:

Itt megakadt a szemem egy válaszon;

"igazság egy van, és nem több.

Vagy az egyik igaz vagy a másik, 37. ezer féle igazság nem létezhet."

Én nem beszéltem sehol "37.ezer féle igazságról" hanem csak egyről amit én az én hitem szerint kereszténységnek nevezek.

Szerinted kedves válaszoló hány kereszténység van?

Persze különböző felekezetek,egyházak vagyunk, de ez a szép a kereszténységben, hogy Jézus Krisztus által egyek vagyunk mindannyian.

Hol tévedek!?

2017. ápr. 24. 17:33
 14/25 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Szia!

"Kétféle imádat létezik. Az egyik: a teremtő és megváltó Isten imádata, egész lényünk átadása Őneki – ez a jogos, az igazi imádat. Egyedül Isten méltó az imádatra. A másikfajta imádatot „e világ istene”, Sátán kívánja megszerezni magának, a hazugságok egész lenyűgöző rendszerét vonultatva fel hozzá."

Ezzel egyetértek!

Én csak azt tudom imádni és tisztelni teljes szívemből és lelkemből aki megteremtett engem meg az egész Univerzumot.

Persze vannak hibáim,tévedéseim néha akarva is nem csak akaratlanul dehát én is csak egy ember vagyok aki örökölte Ádám bűnét. De azt is tudom, hogy Jézus Krisztus ezért ment fel a keresztre önmagától, hogy kiirtsa és eltörölje ezt a bűnt belőlem,belőlünk mindannyiunkból. És tudom, hogy ha én ezt elfogadom és térdre borulok Előtte megbánva bűneimet, és nem önön magamat igyekszem megváltani mindenféle cselekedetekkel. Én úgy hiszem és gondolom, hogy IGAZ imádatot mutatok be Teremtőmnek.

2017. ápr. 24. 17:52
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Ezt a kérdést egy samáriai asszony is feltette,és Jézus így válaszolt:

"De eljön az óra, és már itt is van, amikor az igazi imádók Lélekben és igazságban fogják imádni az Atyát, mert az Atya ilyen imádókat keres magának. 24Az Isten lélek, és akik őt imádják, Lélekben és igazságban kell őt imádniuk."(Jn 4:23,24)

A "lélekben"arra utal,hogy teljes szívvel,tehát nem formaságból.

"Igazságban"pedig,hogy úgy,amint azt Krisztus-a mi mesterünk-megmutatta saját példájával.

Ha azt látod,hogy bonyolult,fényes hókuszpókuszokkal,amilyet Jézus sosem tett,azt tudod,hogy hamis.

Ha ellenkezik a bibliai elvekkel,az hamis,stb.

2017. ápr. 24. 18:35
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Az igaz,és hamis imádat példáját Ábrahám áldozata példázza.

Ábrahám hazájában,az elsőszülött fiúgyermek feláldozása,az imádat bevett szokása volt,pedig Isten,bárányáldozattal tanította gyermekeit a bán következményére.

Amikor Ábrahám felvitte Izsákot a Mória hegyére Isten kérésére,nem voltak kérdései Istennel szemben,azonban,amikor Isten megmutatta az igazi áldozati állatot,azonnal tudta,hogy mit kell tennie.

Jézus,bemutatta áldozatát a kovásztalan kenyerek ünnepén,és bemutatta,hogy arra miként emlékezzünk.

Ha követed Jézust az imádatban,akkor igaz imádó vagy.

2017. ápr. 24. 18:53
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 15-16 válaszoló!

Azt hiszem, hogy ez egy hasznos válasz volt a számomra.

2017. ápr. 24. 19:29
 18/25 KZitus ***** válasza:
0%

Ismét szia

" Az az ember szerint amíg én a Református egyház tagja vagyok hamis imádatot mutatok be Istennek, és az egész hibám csak az, hogy pont reformátusnak kellett meg születnem. " - lól értem a szavaidat, te szeretnél ennek az embernek megfelelni????

Vagy szeretnéd a hitedet szavakkal megvédeni?

"És bárhogy próbáltam már több alkalommal is elmagyarázni amikor mindig visszatérünk erre a beszélgetésre, hogy én ugyan úgy hiszek a Teremtő Istenben és Jézus Krisztusban mint ő,ezt mégsem akarja megérteni és csak fúja és fúja, hogy én mekkora veszélyben vagyok emiatt." - amikor ezeket a szavaidat olvastam, eszembe jutott Kriszus beszélgetése az asszonnyal, akivel a kútnál beszélgetett. Hasonló lehetett a beszélgetésük témája, mint a tiéd azzal az ismerősöddel.

A János 4 fejezete írja le a történetet. Az asszony is a tiszta imádat felől érdeklődik. A helyzet azért illik ide, mert Szamáriában is Jehovát imádták, és Jeruzsálemben is. Jézus mégis azt mondta az asszonynak(szamáriai), hogy ők azt imádják, amit nem ismernek!!! Hogyan lehet ez? amikor mindkét helyen Jehovát imádták? Jézus elmagyarázza neki.

Nos ma is mindenki aki hisz Istenben és Krisztusban azt hiszi, hogy helyes(igaz) imádatot mutat be Istennek. De a külömbségre Krisztus mutat rá. Nem elég CSAK hinni....azt mondta az asszonynak: „Eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, és nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.” Majd így folytatja: „Eljön az óra, és az most van, amikor az igaz imádók szellemmel és igazsággal fogják imádni az Atyát, mert az Atya is olyanokat keres, akik így imádják őt” János 4:21, 23, 24.

Krisztus szavai szerint fontos igazsággal imádni Istent. Milyen igazsággal? nos erre tanít meg Kriszus mindannyiunkat. Annyira egyzerű! Csak olvasni kell Kriszus szavait a négy evangéliumban és meg kell tartani, meg kell tanulni Tőle, hogyan követhetjük az Ő életútját. Az apostolai közül a legtöbben képesek voltak meghalni azért, mert Keresztények voltak...

Nem emberek a mércéink, ne embreknek akarjunk megfelelni, inkább Krisztusnak, akinek, akiért élünk.

"Mond mit mondjak még erre!?" - talán elmondhatnád neki, hogy egy keresztény szeretettel mutat példát, nem ijjesztget, nem fenyeget, és nem félemlit meg....legfeljebb a Bibliából érvel, mivel ezt a tanácsot kapjuk: „szenteljétek meg a Krisztust mint Urat a szívetekben, mindig készen állva a védelmezésre mindenki előtt, aki a bennetek levő reménység okát követeli tőletek, de ezt szelíden és mélységes megbecsülést tanúsítva tegyétek” 1Pét 3:15.

2017. ápr. 24. 20:42
 19/25 KZitus ***** válasza:
elnézést a hibákér, hibás a billentyüzetem, és nem érkeztem utánajavítani
2017. ápr. 24. 20:46
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem az életútját kell követni, hanem ő magát. De még ezt sem képes jól tanítani a szervezet. Nem utánozni kell, hanem követni. Ahhoz, hogy kövesd ismerni kéne. Ahhoz, hogy ismerd, be kéne őt fogadni és még mindig csak és kizárólag Jézusról van szó a Biblia alapján, de ti egy kitalált női nevet imádtok. Amit előbb leírtam, azt egyiket sem teszitek, tehát egyáltalán nem imádjátok azt, akit kellene, magyarul hamis imádatot mutattok be egy kitalált női névnek egy emberi szervezet irányítása alatt, ami bár se nem ihletett, se nem tévedhetetlen, mégis azt tanítja, hogy egyedül ő képviseli az igazságot, amit állandóan megváltoztat, mintha több fajta igazság lenne.

Nem KZitus, nekem biztos, hogy nem fog fájni, neked annál inkább. És ezt azért mondom biztosra, mert az üdvösség feltételét még nem teljesítetted. Jézus még vár rád, hidd el. Vedd vissza a lelked az ördögtől.

2017. ápr. 24. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!