Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy "igaz...

Mit jelent az, hogy "igaz imádat"? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a kifejezést nézzétek el nekem.

Az rendben van, hogy vannak hamis istenek és ezeket imádni tilos, és persze erre mondhatjuk azt nyugodtan,hogy "hamis imádatot" mutatunk be hamis isteneknek. De a kereszténységen belül,hogy lehet egy keresztény testvéremre azt mondanom, hogy hamis imádatot követ el?

Tehát ha mindketten ugyan azt az Jahvet imádjuk csak persze nem ugyan abban a felekezetben akkor milyen jogon és milyen alapon ítél el engem, hogy hamis imádatot mutatok be?

Miért tisztább vagy igazabb az ő imádata mint pl az enyém, és ki ítéli ezt meg?

Igen;-rendszeresen járok keresztény gyülekezetbe, rendszeresen imádkozom a keresztény Istenhez, és igyekszem keresztény elvárások szerint élni, akkor hol követek el hibát és miért nem lehetek én is egyenrangú azzal a személlyel aki azt tartja magáról mint keresztény,hogy ő az aki "IGAZ"imádatot mutat be Istennek de én már nem!?

Valaki nyugtasson már meg,hogy nem én vagyok az aki tévesen ítéli meg ezt az egész imádatról szóló történetet.

Köszönöm!

2017. ápr. 24. 11:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
50%
Lehet én is tévedésben élek, de számomra a hamis imádat mindig is az álszent keresztényeket jelentette. Akik nagy kereszténynek vallják magukat, és nagyon látványosan "imádják Istent", de közben abszolút nem élnek keresztényi életet. Ennélfogva pedig a valóságban nyilván mégsem imádják az Urat, csak divatból/számításból/szokásból járnak a templomba is, tehát nem igaz az imádatuk.
2017. ápr. 24. 12:10
 2/25 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz

Az „imádat”-nak visszaadott egyik héber szó (ʽá·vadhʹ) alapvetően azt jelenti, hogy ’szolgál’

Jézus egyszer azt mondta egy asszonynak, hogy lesz idő amikor szelemmel és igazsággal fogják szolgálni, vagy imádni az Atyát, mert az Atya is ilyeneket keres.

(János 4:23, 24) 23 Mindamellett eljön az óra, és az most van, amikor az igaz imádók szellemmel és igazsággal fogják imádni az Atyát, mert az Atya is ilyeneket keres, hogy imádják őt. 24 Az Isten Szellem, és akik őt imádják, azoknak szellemmel és igazsággal kell imádniuk.”

Jézus is rámutatott a Farizeusoknak, hogy nem helyesen imádják az Atyját, sőt, ha vissza megyünk az Izraeliták idejébe, ott is voltak ahogy olvashatod is, hogy maga Isten népe is eltért az igaz imádattól, és nem tartották meg azt, amit Isten kért.

Jézus Isten szavát nevezte igazságnak,

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

tehát igaz imádatot vagy szolgálatot bemutatni azt jelenti, hogy az írások szerint kell végezni azt,és nem szabad az emberi hagyományokkal vagy egyéb dolgokkal felcserélni, vagy hozzá tenni.

ezért volt régen is hogy egy imádat volt, és nem vallásköziség.

igazság egy van, és nem több.

Vagy az egyik igaz vagy a másik, 37. ezer féle igazság nem létezhet.

2017. ápr. 24. 12:12
 3/25 anonim ***** válasza:

Kedves Living Witness!

Sajnos újfent tévedsz. Az életben a legritkább esetben fekete vagy fehér bármi is, hanem egy árnyalat a kettő között. Így az igazság sem lehet abszolút, "csak egy", hanem perspektíva kérdése.

[link]

2017. ápr. 24. 13:27
 4/25 KZitus ***** válasza:
19%

3-s hsz.

Azt hiszem rátapintottál a lényegre ezzel a megállapításoddal: " Az életben a legritkább esetben fekete vagy fehér bármi is, hanem egy árnyalat a kettő között." - ez teljesen így van.

Viszont teljesen másat jelent az az imádat, amely Istennel kpcsolatos. Ott nincsenek "árnyalatok". Mert Isten Csak igazat mond, azt nem lehet árnyalni. Persze itt sem fekete-fehér minden.

De Jehova az ’igazság Istene’ a Zsoltárok 31:5 szerint:Kezedre bízom szellemem. Megváltottál, ó, Jehova, igazságnak Istene!). Ő minden tettében hűséges. Az ígéretei megbízhatóak, hiszen nem hazudhat (4Móz 23:19; 1Sám 15:29; Zsolt 89:35; Tit 1:2; Héb 6:17, 18). Az igazsággal összhangban, vagyis a valóságnak megfelelően ítél, és nem a külső alapján (Róma 2:2; és a Ján 7:24 szerint). Minden, ami tőle származik tiszta és hibátlan. A bírói döntései, a törvénye, a parancsolatai és a szava igazság (Nehém 9:13; Zsolt 19:9; 119:142, 151, 160). Ezek mindig igazak és helyénvalóak, és ellentétben vannak az igazságtalansággal és a hibás dolgokkal.

Tehát ha azt tesszük amit Isten kér tőlünk(nem szokások, emberek, vallások), akkor igaz imádatot gyakorolunk.

Kedves kérdező: mondták neked, hogy TE nem helyesen imádod az Istent?? Mit hoztak fel neked ennek bizonyítására, illetve indokul? nem lehet, hogy félreértettél valamit?

2017. ápr. 24. 14:02
 5/25 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

A hódolat, az imádat a feltétlenséget adja hozzá a hálához és a tisztelethez. Azt imádom, akinek feltétel nélkül engedelmeskedem, mindenestül az övé vagyok, nincsenek magamnak megtartott rendelkezéseim.

Az imádat egészen hétköznapi dolog: a megismert Isten törvényeinek követése hit által, még akkor is, ha emberfelettien nehéz helyzetbe jutunk a körülmények szorításában.

Kétféle imádat létezik. Az egyik: a teremtő és megváltó Isten imádata, egész lényünk átadása Őneki – ez a jogos, az igazi imádat. Egyedül Isten méltó az imádatra. A másikfajta imádatot „e világ istene”, Sátán kívánja megszerezni magának, a hazugságok egész lenyűgöző rendszerét vonultatva fel hozzá.

Üdv. Péter

2017. ápr. 24. 14:18
 6/25 anonim ***** válasza:
56%
Hála Jézusnak, hogy ő fog ítélni, nem pedig emberek.
2017. ápr. 24. 14:32
 7/25 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Zitus!

Az igaz hogy ha megtesszük amit Isten kér, az nyilvánvalóan igaz imádat. De például hogy aki keresztet vet vagy karácsonyt ünnepel, annak az imádata ne lehetne ugyanolyan igaz, csak mert erről nem írt a Biblia, az már nem igaz.

2017. ápr. 24. 14:46
 8/25 KZitus ***** válasza:
0%

Kedves 7-es hsz-ó

Legyen neked a hited szerint.

Nem az én feladatom/dolgom megállapítani, ki imádja igazán/tisztán Istent. Erre a feladatra Ő a Fiát nevezte ki, és biztosan olvastál arról, hogy a maga idejében majd a kecske és juhszerű embereket széjjelválasztja. Éppen ezért nem a mi dolgunk, hogy valakit jobbra vagy balra állítsunk....megteszik ezt nélkülünk is a maga iejében. A mi felafatunk jelenleg az, hogy naponta ellenőrizzük magunkat, hogy hol is állunk az "igaz imádatban". Ez az egyéni felelőségünk Isten előtt.

2017. ápr. 24. 14:54
 9/25 anonim ***** válasza:

"Nem az én feladatom/dolgom megállapítani, ki imádja igazán/tisztán Istent. Erre a feladatra Ő a Fiát nevezte ki, és biztosan olvastál arról, hogy a maga idejében majd a kecske és juhszerű embereket széjjelválasztja. Éppen ezért nem a mi dolgunk, hogy valakit jobbra vagy balra állítsunk....megteszik ezt nélkülünk is a maga iejében."

Már ezzel a mondattal is ítélkeztél. Miért nem írod le, hogy nektek azt tanítja az őrtorony (nem a Biblia), hogy csak az részesül megmentésben, aki csatlakozik a szervezethez és hogy meg van határozva mit jelent imádni őt? Ha akarod bemásolom ismét ezt a hosszú írást a jw.org-ról. Benne van.

Mi lesz, ha nem ment meg a szervezet téged, mert nem fogadtad be Jézust és nem az ő nevét hívod segítségül, hanem egy kitalált nőnemű szót?

2017. ápr. 24. 15:27
 10/25 KZitus ***** válasza:

elnézést kérdező :-)

Nem tudom mi köze a kérdésednek a kiírt kérdéshez(:-)), de ha megkérdeztél úgy érzem illő válaszolni:

"Mi lesz, ha nem ment meg a szervezet téged,...." - nos ez csak Jehovára, Jézus Krisztusra és rám tartozik....neked hidd el, nem fog fájni :-)

2017. ápr. 24. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!