Elvesztettük alapvetően az úgynevezett eredendő bűnünket?
Amikor ettek a fa gyümölcséből, annak a következménye az lett, hogy idézem: "Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván"
De ha az ember tudja, hogy mi a gonosz, és mi a jó, akkor Isten miért adott az embernek 10 parancsolatot és még mellé több, mint 600 törvényt? Ha viszont alapból nem tudom, hogy mi a jó, ezt Istennek meg kell mondania, akkor viszont a gyümölcs evésének a következménye már nincs az ember életében.
Kérlek Téged, hogy ne írj sokat a lelkiismeret fogalmáról, vagy az éden kertjének képletes olvasatáról, mert akkor nem érted a kérdést. Köszönöm!
@ ez a legnagyobb probléma bibliai értelmezésekkel, hogy olyan magyarázatot keresünk ami számunkra logikus. ez kivétel nélkül mind hamis tan.
Ja, onnan lehet felismerni az igazságot, hogy teljesen értelmetlen.
@ Tehát kijelented-e, hogy Isten kiválasztott téged ennek a résznek a megmagyarázására, és kijelentette neked az igazságot,
Én magamról ezt nem jelenteném ki, de te úgy látom magadról kijelented.
@ Hallgatásod alapján gondolom nem jelentett neked ki semmit, tehát magyarázatod csupán légből kapott emberi magyarázat, olyan, ami neked kényelmes.
Én pusztán értelmeztem a történetet, lehet nem jól, minden estre nekem jobban tetszik, mint a te zavaros okfejtésed, aminek se füle se farka.
A történet alapján az ember semmiben nem lett olyan, mint az angyalok, de kértelek, hogy akkor magyarázd meg, hogy szerinted miben lett olyan.
Én számtalanszor élek a gúnyos fordított beszéd eszközével. A gúnyos beszéd szerintem gyakran enyhébb is, mint az egyenes szidás. Ha például játék közben valaki bénázik, akkor melyik a jobb beszólás:
- De béna vagy!
- Na ezt jól csináltad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!