Ti ettetek/esztek húst ma?
Betartjátok a Nagyböjtöt?1 óra múlva eszünk és nem tudom még, hogy mit csináljak.4 éves és 1,5 éves a két kislányom.Nem vagyun vallásosak,de sokaktól hallottam,hogy ma
mégsem esznek husit.
Én katolikus vagyok, ezért nem eszem ma húst.
De egyébként gyerekekre nálunk sem vonatkozik a böjti előírás.
A zsidó húsvét egy hetes bőjtöt ír elő.(A jövendő Messiásra utaló tradíció,mely Jézussal beteljesült.)
Nem tudok bibliai parancsot,mely Krisztus halála után előírná a keresztények nagyheti bőjtjét.
Én nem bőjtölök.
(A húsevést igyekszem korlátozni,CSUPÁN egészségi okokból,mivel a nagyüzemi hústermeléssel temérdek hormont,és antibiotikumot eszünk meg a húsokban,és a szervezetünk egyre nagyobb nehézséggel tisztítja le azokat szervezetünkben.)
A 40 napos vagy csak a nagypénteki böjt pontosan egy ahhoz hasonló dolog, amiért Jézus megintette a farizeusokat. Vallási hagyományokat követtek, és azt hitték ezek által lehetnek kedvesek Isten előtt. Közben pedig Isten valódi akaratát nem keresték.
Ma is van sok katolikus, akik a böjtöt és más egyházi előírásokokat szigorúan betartanak, melyekről a Biblia egy szót sem ír, de sosem születtek újonnan, amiről viszont egyértelműen kijelenti, hogy szükséges az üdvösséghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!