Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti ettetek/esztek húst ma?

Ti ettetek/esztek húst ma?

Figyelt kérdés

Betartjátok a Nagyböjtöt?1 óra múlva eszünk és nem tudom még, hogy mit csináljak.4 éves és 1,5 éves a két kislányom.Nem vagyun vallásosak,de sokaktól hallottam,hogy ma

mégsem esznek husit.

2017. ápr. 14. 13:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%
Én ettem ma húst, finom volt.
2017. ápr. 14. 16:18
 12/18 anonim ***** válasza:
37%

Én katolikus vagyok, ezért nem eszem ma húst.

De egyébként gyerekekre nálunk sem vonatkozik a böjti előírás.

2017. ápr. 14. 16:32
 13/18 anonim ***** válasza:

A zsidó húsvét egy hetes bőjtöt ír elő.(A jövendő Messiásra utaló tradíció,mely Jézussal beteljesült.)

Nem tudok bibliai parancsot,mely Krisztus halála után előírná a keresztények nagyheti bőjtjét.

Én nem bőjtölök.

(A húsevést igyekszem korlátozni,CSUPÁN egészségi okokból,mivel a nagyüzemi hústermeléssel temérdek hormont,és antibiotikumot eszünk meg a húsokban,és a szervezetünk egyre nagyobb nehézséggel tisztítja le azokat szervezetünkben.)

2017. ápr. 14. 18:25
 14/18 A kérdező kommentje:
Végül nem ettünk ebédre semmi husit.Kérdeztem a kislányomat kér-e virslit(az volt itthon),nem kért úgyhogy túrógombóc lett.Most vacsiztunk ettünk sonkát,úgyhogy ez ennyi:)
2017. ápr. 14. 19:16
 15/18 anonim ***** válasza:
70%
Én évek óta nem eszem húst - vegetáriánus vagyok. Elvi okokból. :)
2017. ápr. 14. 19:23
 16/18 Hoffman József ***** válasza:

A 40 napos vagy csak a nagypénteki böjt pontosan egy ahhoz hasonló dolog, amiért Jézus megintette a farizeusokat. Vallási hagyományokat követtek, és azt hitték ezek által lehetnek kedvesek Isten előtt. Közben pedig Isten valódi akaratát nem keresték.

Ma is van sok katolikus, akik a böjtöt és más egyházi előírásokokat szigorúan betartanak, melyekről a Biblia egy szót sem ír, de sosem születtek újonnan, amiről viszont egyértelműen kijelenti, hogy szükséges az üdvösséghez.

2017. ápr. 14. 20:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha nem is volt otthon hús amit megfőzzél ebédre, akkor mi volt a kérdés? :D
2017. ápr. 14. 21:12
 18/18 A kérdező kommentje:
A virsli is hús tudtommal:)
2017. ápr. 15. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!