Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti ettetek vagy esztek szalámi...

Ti ettetek vagy esztek szalámit, sonkát, virslit a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Németországban élek és ma tudtam meg, hogy teljesen tiltott mindenféle szalámi, sonka, virsli fogyasztása a terhesség alatt, mivel nyers hús. Én erre nem is gondoltam, csak a kimondottan nyers húsra, tojásra és penészes sajtokra, mint tilos ételekre. Szerintetek nagy bajt csináltam, hogy én ezt mind ettem? Ti mit tudtok erről?

34 hkm

2015. aug. 27. 00:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Ettem. Mindkét gyerekemmel. Semmk bajunk :))) nyugi! :)
2015. aug. 27. 05:05
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Én ettem, bár a virslit én mindig főzve vagy sütve eszem. Terhességi cukros voltam, a minta étrendben is szerepeltek ezek.az ételek.
2015. aug. 27. 06:24
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
a virslit eleve megfozod, nyugodtan eheted, a boltban kaphato szalamik kolbaszok minimum 80 ellenorzesen atmennek mielott a boltba kerulnek... a hazi kolbasszal kell vigyazni, amit esetleg ismeros kotyvaszt otthon vagy nem ellenorzott, pl juliska neni kiul a maga altal gyartott kolbival a piacra. a bolti nagy markak gyartok termekeit ellenorzik.
2015. aug. 27. 06:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Ettem mindet.
2015. aug. 27. 07:51
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Elozo , ez nem egeszen igy van!

Liszterozist okozhat,ezt nem lehet ellenorizni, mivel nem a gyartaskor kerul bele, hanem utana. Lehet a te hutod is tele van vele!

Kerdezo, ezeket tilos, en Angliaban lakom, kulon felhivjak ra a terhesek figyelmet.

A sonka, kolbasz, szalami nyers. A virsli ok, ha megfozted.

2015. aug. 27. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Sonka, kolbasz, szalami virsli, sot meg a camambert sajtot is tonnaszam ettem terhessegeim alatt, sot, a kozepso gyerekkel csak a szalamit tudtam megenni kennyerrel reggel es este, meg se lett egyiknek se semmi baja. Ja, neha egy kis bacon is lecsuszott!
2015. aug. 27. 08:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Értem, igazad lehet, ennyire nem mélyedtem bele. Mindenesetre én ettem mind a hármat, nem lett bajom.
2015. aug. 27. 08:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi lányok. Valójában tényleg azt látom, hogy otthon mindenki nyugodtan eszi, hála Istennek én eddig nem hallottam, hogy valakinek a babája beteg lett volna, de ahogy irja az Angliában élő kismama is, hogy nyugaton nagyon nagyon komolyan veszik ezt.

Hát én már betöltöttem a 34. terhességi hetet, csak reménykedem hogy nem lesz gond, de ha tényleg szinte mindenki ette és rendben volt minden, akkor nálunk is az lesz, nem igaz? ;-)

2015. aug. 27. 10:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Az angliai valszolo vagyok.

Igen, itt nagyon hangoztattak , meg prospektust is kaptunk , hogy mit lehet enni es mit nem.

En vegig nagyon feltem a liszterozis miatt, igaz ritka, de elofordul, es magzatkarosito.

Valoszinu nem lesz baj, bar en akkor nyugodtam meg miutan megszuletett a babam . Nalad sem lesz gond, de mar ne egyel.

Kulfoldi forumokon olvasgattam, es jopar kismama irt, hogy elkapta a liszterozist. Otthon is lehet elkapjak , csak sosem derul ki... Lataskarosodast, hallaskarosodast , mentalis problemakat okoz.

2015. aug. 27. 12:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Hááát virslit nem terhesen sem ettem, mert nem sok hús van benne, ami meg benne van, azt inkább nem enném :P

Felvágottakból is a jobb minőségűeket választottam mindig (min.90% hústartalommal)

Simán ettem őket, nem lett bajom.

Szerintem csináltál bajt, nyers tojás (így a házi majonéz) nyers hús, camambert tipusú sajtok és a mandula van tiltólitstán HA jól tudom.

2015. aug. 27. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!