Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit esztek/ettetek a...

Ti mit esztek/ettetek a várandósság alatt? Hogy néz ki egy átlag napi étrendetek?

Figyelt kérdés
Fehér lisztre, fehér cukorra, gyorskajára szoktatok figyelni?

2015. aug. 18. 15:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam, kerülöm őket, persze volt hogy becsúszott nagy ritkán, de nem jellemző. Sok rostot eszek, zabot, korpát stb.. és gyümölcsöket, zöldségeket. Próbálom kordában tartani a kalóriákat és így is 3-4 óránként eszek. Az első védőnői mérés óta 3 kg jött fel és a második trimeszter végén vagyok.
2015. aug. 18. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a terhesség előtt nem ettem fehér lisztes, cukros dolgokat, sem gyorskajákat, sem cukros üdítőt, semmit. A fitness volt a hobbim, emellé nem fért bele. Ahogy látom minden nő a terhesség alatt kezd el figyelni az ilyenekre, én akkor lazultam le egy kicsit. Úgy voltam vele, hogy edzeni úgysem edzhetek úgy, a testem ígyis-úgyis megváltozik, és heti 1 adag tésztától vagy egy jó zsíroskenyértől egyiünk egészsége sem fog kárt szenvedni.

Annyira odafigyeltem, hogy ez ne legyen rendszeres. Tehát alapvetően maradt a tk. kenyér, de pl. xilit helyett sokszor cukrot dobtam a tejeskávémba. Vagy ha megkívántam egy kis csokit, akkor bűntudat nélkül megettem. A gyorskaját terhesen sem ettem meg, nem egészségtudatosságból, egyszerűen nem szeretem.

A napi étrendem kb:

Reggeli: pirítós pulykamellsonkával, sajttal, zöldségekkel, tejeskávé

Tízórai: házi túrókrém gyümölcsökkel (sovány túró+natúr joghurt+édesítő összekever és kész)

Ebéd: Husi/hal rizzsel, és zölségekkel vagy főzelék, rakott zöldség, esetleg tészta vagy rántott sajt.

Uzsi: ilyenkor szoktam legtöbbet bűnözni. Hol salátát ettem, hol egy fél tábla csokit. Általában igyekeztem a gyümölcsökkel elfolytani a vágyat :D

Vacsi: ebéd maradéka, vagy rántotta, esetleg saláta

58kg-val kezdtem a terhességet, 67-tel mentem szülni.

2015. aug. 18. 15:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ettem egyáltalán semmilyen gyors kaját,egészségtelen nekem is nemhogy a kicsinek. Próbáltam kerülni a túl cukros dolgokat is,persze azért volt,hogy ettem csokit,gumicukrot. A húst jól átsütöttem,a tojásrántottát pl kicsit szottyosan szeretem,de 9 hónapig jó pergősre csináltam azt is,meg a tükörtojást jól megsütöttem. A liszt szinte mindenben benne van,nem lesz tőle bajod. :) Sok tejet ittam meg gyümölcslevet,zöldséget,gyümölcsöt ettem,alaposan megmosva. De van olyan abból is ami nem ajánlott állítólag. Penészes sajtokat sem ajánlott,de van aki eszi pl. a camambert is,persze módjával. figyelj,hogy legyen friss gyümi,zöldség,én csirkemellet ettem heti legalább 2-3-szor.
2015. aug. 18. 16:59
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok,egyébként reggeli: müzli,tízórai: gyümölcs,ebéd:leves (nem mindig),de ha ettem akkor krumpli vagy húsleves meg hús,rizzsel,krumplipürével,rizi-bizivel,stb. Uzsonna:zöldség vagy gyümi,de nem mindig voltam éhes akkor,vacsora: szendvics
2015. aug. 18. 17:02
 5/11 anonim ***** válasza:

Úgy eszek ahogy előtte is. Talán valamivel több zöldséget.

Fehér lisztet, cukrot, gyors kaját nem szoktam enni.

A napi étrendem így néz ki:

Reggeli - tej/natúr joghurt, zabpehely

Tízórai - tk. kenyér, cottage cheese/sonka, valami zöldség, valami gyümölcs

Ebéd - csirke/hal, barnarizs/durum tészta

Uzsonna - ugyanez, csak kisebb adagban

Vacsi - ez változó, de igyekszem nem sok szénhidrátot enni. Terhesség előtt, túró volt, vagy fehérjepor-tej.

Most éhes vagyok, szóval azért szoktam enni.

Inni vizet iszok, illetve néha teát cukor nélkül.

2015. aug. 18. 17:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, és az ötleteket!

3-as, de a liszttől sajnos lehet bajom (korábban volt PCOsom, ami inzulinrezisztenciával jár együtt, figyelnem kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokra, nem szeretnék terhességi cukros lenni).

Krumplipüré O.O Azt de ennék:) Jók azok, amiket írtok, most már én is megpróbálkozom újra a teljes kiőrlésű kenyerekkel, hátha már lecsúszik:)

2015. aug. 18. 17:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyorskaját mellozom. Nem is esne jól. Nagy csokis voltam, inkább gyümölcsöt próbálok enni és csak néha csokit. Rengeteg kólát megittam, már csak csapvizet. Nekem kb ennyiben ki is merült a változás, ezeket leszámítva ugyanazt eszem amit terhesség előtt is. Szerencsére nem vészes a sulyom, 168 centihez kezdtem 61-el, most 34 hetesen vagyok 67 kiló.

Napi átlagos étrend változó, reggel valami könnyű, dél és 2 között szoktam ebédelni, éppen mikor mit, sertés hús párti vagyok őszintén szólva. Este ugyanazt eszem, kettő között szoktam gyümölcsöt enni, napi szinten valamit.

2015. aug. 18. 19:17
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Kihagytam, hogy ritkán de eszek fehér lisztes kaját, cukrot is. De igyekszem visszafogni magam.
2015. aug. 18. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok,akkor így már más :) Hát próbáld meg helyettesíteni,bár a kenyérben is van liszt. De gondolom biztos van olyan ami nem fehér lisztből van,nem tudom.
2015. aug. 18. 22:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan úgy eszem, mint előtte, annyival másabb, hogy most erőltetem a gyümölcsöket.

Nem igazán szeretem őket, de próbálok azért napi egyszer enni.

A házi sütiket imádom, a családom is igényli (sajnos) :) így az heti szinten van... viszont gyorskaját és egyéb nasikat nem eszem (keksz, csokik stb...)

3x szültem eddig 8 kg, 6 kg, és 7 kg plusszal mentem szülni.

Remélem most is hasonló lesz a vége.

2015. aug. 19. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!