Ti mit esztek/ettetek a várandósság alatt? Hogy néz ki egy átlag napi étrendetek?
Én a terhesség előtt nem ettem fehér lisztes, cukros dolgokat, sem gyorskajákat, sem cukros üdítőt, semmit. A fitness volt a hobbim, emellé nem fért bele. Ahogy látom minden nő a terhesség alatt kezd el figyelni az ilyenekre, én akkor lazultam le egy kicsit. Úgy voltam vele, hogy edzeni úgysem edzhetek úgy, a testem ígyis-úgyis megváltozik, és heti 1 adag tésztától vagy egy jó zsíroskenyértől egyiünk egészsége sem fog kárt szenvedni.
Annyira odafigyeltem, hogy ez ne legyen rendszeres. Tehát alapvetően maradt a tk. kenyér, de pl. xilit helyett sokszor cukrot dobtam a tejeskávémba. Vagy ha megkívántam egy kis csokit, akkor bűntudat nélkül megettem. A gyorskaját terhesen sem ettem meg, nem egészségtudatosságból, egyszerűen nem szeretem.
A napi étrendem kb:
Reggeli: pirítós pulykamellsonkával, sajttal, zöldségekkel, tejeskávé
Tízórai: házi túrókrém gyümölcsökkel (sovány túró+natúr joghurt+édesítő összekever és kész)
Ebéd: Husi/hal rizzsel, és zölségekkel vagy főzelék, rakott zöldség, esetleg tészta vagy rántott sajt.
Uzsi: ilyenkor szoktam legtöbbet bűnözni. Hol salátát ettem, hol egy fél tábla csokit. Általában igyekeztem a gyümölcsökkel elfolytani a vágyat :D
Vacsi: ebéd maradéka, vagy rántotta, esetleg saláta
58kg-val kezdtem a terhességet, 67-tel mentem szülni.
Úgy eszek ahogy előtte is. Talán valamivel több zöldséget.
Fehér lisztet, cukrot, gyors kaját nem szoktam enni.
A napi étrendem így néz ki:
Reggeli - tej/natúr joghurt, zabpehely
Tízórai - tk. kenyér, cottage cheese/sonka, valami zöldség, valami gyümölcs
Ebéd - csirke/hal, barnarizs/durum tészta
Uzsonna - ugyanez, csak kisebb adagban
Vacsi - ez változó, de igyekszem nem sok szénhidrátot enni. Terhesség előtt, túró volt, vagy fehérjepor-tej.
Most éhes vagyok, szóval azért szoktam enni.
Inni vizet iszok, illetve néha teát cukor nélkül.
Köszi a válaszokat, és az ötleteket!
3-as, de a liszttől sajnos lehet bajom (korábban volt PCOsom, ami inzulinrezisztenciával jár együtt, figyelnem kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokra, nem szeretnék terhességi cukros lenni).
Krumplipüré O.O Azt de ennék:) Jók azok, amiket írtok, most már én is megpróbálkozom újra a teljes kiőrlésű kenyerekkel, hátha már lecsúszik:)
Gyorskaját mellozom. Nem is esne jól. Nagy csokis voltam, inkább gyümölcsöt próbálok enni és csak néha csokit. Rengeteg kólát megittam, már csak csapvizet. Nekem kb ennyiben ki is merült a változás, ezeket leszámítva ugyanazt eszem amit terhesség előtt is. Szerencsére nem vészes a sulyom, 168 centihez kezdtem 61-el, most 34 hetesen vagyok 67 kiló.
Napi átlagos étrend változó, reggel valami könnyű, dél és 2 között szoktam ebédelni, éppen mikor mit, sertés hús párti vagyok őszintén szólva. Este ugyanazt eszem, kettő között szoktam gyümölcsöt enni, napi szinten valamit.
Én ugyan úgy eszem, mint előtte, annyival másabb, hogy most erőltetem a gyümölcsöket.
Nem igazán szeretem őket, de próbálok azért napi egyszer enni.
A házi sütiket imádom, a családom is igényli (sajnos) :) így az heti szinten van... viszont gyorskaját és egyéb nasikat nem eszem (keksz, csokik stb...)
3x szültem eddig 8 kg, 6 kg, és 7 kg plusszal mentem szülni.
Remélem most is hasonló lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!