Mi volt a leghülyébb dolog, amit kérdeztek tőletek a terhesség alatt?
" és nem vagytok hàzasok?"
Ezt egy tökidegen ügyfél, csak ìgy lazàn bekérdezte, mivel nem làtott az ujjamon gyűrűt.
Csak hetedik hónap? Ekkora hassal?
... akkor nem nevettem, most, hogy másodszor kétszer akkora a hasam, mint akkor volt, már csak nevetni tudok rajta.
Második babával kB a 34 hét körül megkérdezte egy eladó (pasi), hogy babát várok? Nagy pocakom volt a vak is látta hogy terhes vagyok.
Engem egész idő alatt ez volt a legostobább kérdés ami érték.
Volt a szokásos, "és terveztétek?" - ezt mondjuk hamar megszoktam.
Egy ismerősöm is így kezdte:
- Terveztétek?
- Igen, természetesen.
- És mikor, hogyan?
Nem tudtam mit felelni neki....
Ez nem közvetlenül a terhességhez kapcsolódik.
34-35 hetesen befektettek egy leesett szívhang miatt. Minden hajnalban NST - re kellett mennem. Tudni kell rólam hogy fiatal vagyok - még kinézetre is (szerintem ha azt mondanám hogy 17 vagyok, ránézésre bárki elhinné), sovány, törékeny, szerencsétlen alkat. Teszi rám a szülésznő a tappancsokat és megkérdezi hogy "Te vagy (vagy maga - már nem tudom hogy magázott - e) az anyaotthonos?" Na, - mondom magamban - minek nézel? (Férjem van egyébként, de ez nem lényeg.)
Nem szóltam semmit persze, de ezt a lenéző kérdést... Kiakadtam eléggé.
Nem hiszem hogy jó szándékból kérdezte, mert egyrészt neki ez legyen mindegy, másrészt a külsőm alapján gondolhatta. Lehet hogy kicsi vagyok és csúnya, de ez kb. egyenlő volt azzal hogy "szülőségre alkalmatlan vagy" ráadásul puszta ránézésből. És az a tekintet... Azóta is kiakadok ha erre visszagondolok, pedig már 2 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!