A túl sok simogatás tényleg árthat a magzatnak?
Szokott mocorogni, rúgni, ha a hasamra teszem a kezem vagy megsimogatom, de olyan nehezen állom meg, hogy meg ne érintsem, mert annyira aranyos, ahogy mozog.
Viszont olvastam, valahol, hogy keményedést okozhat, akár görcsöket is. Ez igaz?
Illetve lehetséges az is, pont pont azért rúg, mert nem teszik neki? Ti mennyit simogattátok a pocakotokat / tettétek rá a kezeteket?
Ezt a kerdest komolyan gondoltad ? XD
Nem himes tojás van a hasadban,hogy a simogatás ártson neki.
Ha fennáll a koraszülés veszélye, akkor valóban nem ajánlott.
Egyébként lehet.
Az előttem szólóval értek egyet! Én is szoktam simogatni, mikor mocorog, "el is játszunk" ezzel egy darabig és soha semmi bajom nem lett belőle. Egyébként én is olvastam arról, amit most leírtál, de ahogy az előző is írta, te ismered a tested és tudni fogod, hogy mikor jó és mikor nem. Nem kell mindig elhinni, amit írnak! ;)
Boldog baba várást! :)
Ez egy általános szabály. És mint általános szabály van akire vonatkozik, van akire nem.
Nem kell mindentől félni attól, ami nem is okoz gondot.
Ahogy írták: figyeld magad. Van, akinek érzékenyebbek az izmai, könnyebben görcsölnek, azoknak gond lehet. Ha ilyen vagy esetleg kalciummal tudsz segíteni rajta, de nem biztos.
Kezedet ha csak ráteszed a pocidra és ott tartod, akkor érzed a rugdosását, mocorgását és mégsem árthatsz vele.
Én rengeteget simogattam a pocakomat, becézgettem már akkor a babát, és elég szeszélyes a kis hölgy, majdhogynem rafkós, szinte követeli a dajkálást, simogatást, nagyon érintésre vágyó típus, e hogy ennek lenne-e köze a sok pocaksimihez...hát, nem tudom.
Mindenesetre Kínában úgy tartják, hogy a pocakban sokat simogatott baba elkényeztetett lesz születése után :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!