Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt egy idősebb ismerősömtől,...

Azt egy idősebb ismerősömtől, hogy nem szerencsés a már nagyobb pocakot gyakran simogatni (gondolok itt, pl. a 25. hét utáni pocira) mert bekeményedik. Viszont a keményedés alapvetően jár a terhességgel. Mi a vélemény?

Figyelt kérdés

2014. jan. 28. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Simogatástól még senkinek sem lett keményedése szerintem.

Ne vegyél mindent komolyan, amit idősebb ismerős mond!

2014. jan. 28. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A keményedés nem egy jó dolog, és tényleg nem szabad sokat simogatni, mert beindíthatja a szülést. Amikor benn feküdtem egy szobában a kórházban túlhordással, egy másik kismama pedig visszatartott koraszüléssel, bejött a doki és azt mondta, hogy ő semmiképp se simogassa, én meg minél többet.
2014. jan. 28. 12:06
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy az előttem válaszolo mondta. Sajnos vetéléssel feküdtem a nögyogyászaton velem szemben két kismama az egyik 33hetes volt sokat görcsölt.mindig bejött az orvps meg a nővér és mindig rászoltak hogy ne simogassa ne legyen hanyatt fekve. Oldalt volt többet de a keze folyton a pocakján volt. Mielött engem műtöttek őt sürgösségo császárra vitték. A másik csajszi mondta hogy több mont egy hete vannak bent és végig ezzel csesztették az orvosok. De a keze mindig a hasán volt.

Mondjukén is sokat simizem de csak mikor rugdos. Meg én csak tartom inkákk a kezem egy ponton. Mikor apa simizi akkor érzek néha feszülést de szerintem az nem azért van... :)

33hkm

2014. jan. 28. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Igaz, abszolút igaz. Egészséges terhességben nem okoz gondot egyébként, fenyegető vetélésnél, túl sok keményedésnél, nyíló méhszájnál kerülni kell. És nem minden terhességgel jár azért keményedés, amellett, hogy nem gond, nem mindenki tapasztalja.
2014. jan. 28. 13:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

igen, azért gondoltam, hogy nem gond, mert nekem minden rendben volt a terhességem alatt, és ezért nem is hallottam ilyenről valószínűleg (én sokat simogattam a pocakom).

Akkor ezek szerint lehetséges, de nem minden esetben.

2014. jan. 28. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
33 hetesen keményedtem, elkezdtem tágulni, nekem is mondták hogy ne simogassam :)
2014. jan. 28. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Basszus jó tudni...én már most 21 hetesen simogattam, de most úgy megijedtem oda sem merem tenni a kezem!!! :O
2014. jan. 28. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
normál, problémamentes terhessége ez nem jelenthet veszélyt. Én rengeteget kemenyedtem a 20. hét után de a kutya nem mondta, hogy ne piszkaljam a hasamat, pedig verzessel kórházban is voltam. 40+3-ra szültem pedig simogattam sokat a manót.
2014. jan. 28. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

én voltam visszatartáson és azt mondták, hogy a 36. hétig semmi pocak simogatás mert méhösszehúzódásokat eredményez ami nekem nem túl előnyös.

viszont problémamentes terhességnél nem hiszem, hogy gond lenne belőle :)

2014. jan. 28. 22:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Én simiztem a pocimat, párom is sokat, most itt vagyok a 39. hétben és még azt se tudom mi az a jóslófájás... Szerintem ha problémamentes a terhesség, nem lesz gond belőle.
2014. jan. 29. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!