Hogy hozható az evolúció elmélettel összhangba a Biblia?
"A bibliában semmi nincs definiálva. A biblia, csak dátum nélküli történetek halmaza"
Meg tanítások gyűjteménye az erkölcsös életvitelről, a jóságról, helyes hozzáálláshoz a világról, stb.
"Meg tanítások gyűjteménye az erkölcsös életvitelről, a jóságról, helyes hozzáálláshoz a világról, stb."
Pl. a rabszolgatartás helyes módjáról, a gyerekek megfelelő fenyítéséről, és arról, hogy miért kell ott helyben meghalnod, ha kétfajta anyagból készült ruhát viselsz (gyakorlatilag a mai modern ruhák mind ilyenek).
Ez most ebből a szempontból részletkérdés, csupán az alapállításod valótlanságára mutattam rá, miszerint a Biblia csupán dátumozatlan történetek gyűjteménye lenne.
Nyilván nem csak az, és ráadásul ma már soknak tudjuk is a dátumát - de ettől még nem lesz jobb a többi történet sem.
Sőt: az erkölcsi tanítások sem, amelyek többsége ráadásul az akkori közerkölcsöt jelenti, sok köze nincs a hithez.
Megpróbálhatod, csak nem lesz egyszerű.
Tudod, ő nem írt le egy sort sem. Az apostolok meg eléggé átértelmezték a tanait...
amúgy vele is volt azért probléma: lásd az elpusztított disznókat, fügefát... bár igaz, hogy senki sem tökéletes, ő sem. Mondjuk, ha választani kellene - lehet, hogy én is őt választanám.
Amennyire én tudom, az apostolok azt jegyezték le amit Tőle láttak és hallottak, mindenféle átértelmezés nélkül.
Te miért kételkedsz ebben?
"Pl. a rabszolgatartás helyes módjáról, a gyerekek megfelelő fenyítéséről,"
A számból vetted ki a szót. A biblia dugig van erőszakkal és aljas ajánlásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!