Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hozható az evolúció...

Hogy hozható az evolúció elmélettel összhangba a Biblia?

Figyelt kérdés
Legfőképpen a bűn eredetével szóló tanítással..
2017. ápr. 7. 17:46
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
39%

"A bibliában semmi nincs definiálva. A biblia, csak dátum nélküli történetek halmaza"

Meg tanítások gyűjteménye az erkölcsös életvitelről, a jóságról, helyes hozzáálláshoz a világról, stb.

2017. ápr. 8. 11:43
 22/54 anonim ***** válasza:
67%

"Meg tanítások gyűjteménye az erkölcsös életvitelről, a jóságról, helyes hozzáálláshoz a világról, stb."

Pl. a rabszolgatartás helyes módjáról, a gyerekek megfelelő fenyítéséről, és arról, hogy miért kell ott helyben meghalnod, ha kétfajta anyagból készült ruhát viselsz (gyakorlatilag a mai modern ruhák mind ilyenek).

2017. ápr. 8. 12:13
 23/54 anonim ***** válasza:
8%

Ez most ebből a szempontból részletkérdés, csupán az alapállításod valótlanságára mutattam rá, miszerint a Biblia csupán dátumozatlan történetek gyűjteménye lenne.

2017. ápr. 8. 12:57
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem csak az, és ráadásul ma már soknak tudjuk is a dátumát - de ettől még nem lesz jobb a többi történet sem.

Sőt: az erkölcsi tanítások sem, amelyek többsége ráadásul az akkori közerkölcsöt jelenti, sok köze nincs a hithez.

2017. ápr. 8. 13:39
 25/54 anonim ***** válasza:
Azért én próbálok mégis Krisztus tanításai szerint élni, ha nem bánod :D
2017. ápr. 8. 16:40
 26/54 anonim ***** válasza:
78%

Megpróbálhatod, csak nem lesz egyszerű.

Tudod, ő nem írt le egy sort sem. Az apostolok meg eléggé átértelmezték a tanait...

amúgy vele is volt azért probléma: lásd az elpusztított disznókat, fügefát... bár igaz, hogy senki sem tökéletes, ő sem. Mondjuk, ha választani kellene - lehet, hogy én is őt választanám.

2017. ápr. 8. 18:48
 27/54 anonim ***** válasza:
0%

Amennyire én tudom, az apostolok azt jegyezték le amit Tőle láttak és hallottak, mindenféle átértelmezés nélkül.

Te miért kételkedsz ebben?

2017. ápr. 8. 18:58
 28/54 anonim ***** válasza:
Egyszer olvasd el a HIVATALOS négy evangéliumot, és akkor rájössz, hogy ezek közt is igen nagy eltérések, részben ellentmondások vannak. Ebböl is következik, hogy nem hiteles, semmi köze ahhoz, amit Jézus ténylegesen mondott - ha egyáltalán mondott olyasmit, amit szabálynak lehetne tekinteni.
2017. ápr. 8. 19:10
 29/54 Attila_the_hun ***** válasza:
94%

"Pl. a rabszolgatartás helyes módjáról, a gyerekek megfelelő fenyítéséről,"

A számból vetted ki a szót. A biblia dugig van erőszakkal és aljas ajánlásokkal.

2017. ápr. 8. 20:45
 30/54 anonim ***** válasza:
Több fordításban is olvastam már mind a négyet. Melyikre gondolsz, mint hivatalos?
2017. ápr. 8. 21:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!