Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kellene hinnem istenben?

Miért kellene hinnem istenben?

Figyelt kérdés
Miért kellene kereszténynek lennem? Csak egy okot mondjatok.
2017. ápr. 5. 22:50
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
9%

Kedves Kérdező!

Ott a Biblia, minden le van írva.

Szerinted maga a világegyetem csak úgy lett?

Minden tökéletes itt, a Naptol kellő távolságra vagyunk, a gravitáció is tökéletes.

Mégis, hogy lett ennyi növény, állat...

Minden ami a Földön van Istennek köszönhető, lehet, hogy veled nem történt csoda, de ha nem hiszel benne teljes szívből, akkor miért segítene?

Nekem segített, amin az orvos már nem tudod.

Isten nálad is járt már, csak te nem fogadtad be Őt a szívedbe.Koncentrálj rá és meghallod a hangját.

2017. ápr. 6. 08:32
 12/51 követ62 ***** válasza:
21%

Miért pont a Biblia Istene?

Ez igazából hoszszabb kutatást igényel. De álljon itt néhány támpont. Ha össze hasonlitjuk az isteneket egyedül a Biblia Istene önzetlen annyira, hogy önmagát fel áldozta a teremtményeiért.

Az összes többinél pedig az ember boldoguljon ahogy tud. Na kösz.

És a kedvenc idezetem.

Bár talán nem hajszál pontos, de a lényeg benne van.

"Körülöttem különböző ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis kivéve egyet amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére követeli, hogy higyjek benne es fenyegeti a hitetlent. Ezen az alapon én nem hiszek. Mert azt bárki mondhatja, hogy ő próféta.

Ellenben a Bibliában be teljesedett proféciákat látok es ezt egyik sem mondhatja el magáról."

(Blaise Pascal gondolatok)

2017. ápr. 6. 09:09
 13/51 anonim ***** válasza:
11%

Mert az életet, egy "valaki" hozta létre.

S ez a "valaki" megfelelő útmutatással vezetéssel látja el a teremtményeit, ami a javukat szolgálják, ha úgy élnek.

Az egyetlen Teremtő nem titkolózik, nem is titokzatos, mindennel felvilágosít bennünket, az élet keletkezéséről, hogyan kezdte el, mik a szándékai, hogyan csúsztatta egy teremtmény félre az elhatározását, és ezt, Ő hogyan fogja, illetve hogyan oldja meg.

"keresztény Isten"

Nem az Isten a keresztény, hanem azok akik szeretnének az Ő vezetése alatt úgy élni, ahogy elvárja.

Kereszténynek lenni életforma,

Jelentése Krisztust követő, vagy utánzó.

2017. ápr. 6. 09:29
 14/51 anonim ***** válasza:
7%

Mert Jézus az egyetlen, igaz, szerető Isten.

"Isten nem egy mindenható személy aki irányítja a világot, ez egy régi és többszörösen megcáfolt tény, például Einstein által is aki maga is hívő volt.

Aztán rájött hogy az univerzum maga Isten, önmagát irányítja és tökéletesíti. Tehát Istenben létezünk és ugyanúgy magunkat irányítjuk ahogy ő saját magát, hiszen a részei vagyunk."

Ez olyan romantikus. Einstein cáfolta többször?:D Nem az első tévedése szegénykémnek. Bakker, ilyeneket anno én is bevettem, tiszta ciki. Milyen Isten az, aki nem mindenható és tökéletesítenie kell önmagát? Mellesleg, ha tud tökéletesedni, akkor arra van lehetősége, és mivel a lehetőségek léteznek, így akkor kell lennie egy nagyobbnak, aki a lehetőségeket biztosítja. Ergo az a legnagyobb, aki egy, tökéletes, mindenható, és minden lehetőség őbenne található. Ő az Isten, aki Jézusban testesült meg

2017. ápr. 6. 09:57
 15/51 imakommandós ***** válasza:
0%

egy okot?

Mert ha bűneidben halsz meg pokolba kerülsz.

2017. ápr. 6. 10:08
 16/51 anonim ***** válasza:

1.

János 14:6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam

2017. ápr. 6. 10:25
 17/51 anonim ***** válasza:

"'Többezer istent kitalált már az ember miért pont a te istened létezik?"

Ez a Te feladatod. Győződj meg magad, keresd meg az igazságot. Vigyázz, ha van egy alap kívánságod (pl. bármit elfogadsz, csak Jézust nem fogod) az nem az igazság keresése. Az idézett mondatod pedig igen gyenge ért a kereszténység ellen ... Pláne, hogy Jézust nem mi tettük Istennek, hanem saját magáról mondta ezt. Zeusz ezt nem tette meg, ahogyan meg sem jelent

2017. ápr. 6. 12:43
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

"Ott a Biblia, minden le van írva."

Kész. Pássz. Ez mindent visz. És ha nincs igaza a Bibliának? Akkor mit lépsz?

"Szerinted maga a világegyetem csak úgy lett?"

Elképzelhető, hogy csak úgy lett, igen. Emberi ésszel nehezen felérhető, de nem vadabb ötlet annál, hogy mindig is létezett vagy egy feltételezett természetfeletti lény hozta létre. Ez ugyanolyan vad gondolat.

"Minden tökéletes itt, a Naptol kellő távolságra vagyunk, a gravitáció is tökéletes."

Közel nem tökéletes. A Földön sok hely van, ahol megfagysz vagy megsülsz azon emberi találmányok nélkül, amelyek megvédene. Fele ekkora gravitációval is lehet élni.

Arról ne is beszéljünk, hogy más lakott bolygót nem ismerünk. Máshol, könnyen lehet, hogy más feltételeket tartanak alapvetőeknek az élet létezéséhez.

"Mégis, hogy lett ennyi növény, állat...

Minden ami a Földön van Istennek köszönhető"

Vagy nem.

2017. ápr. 6. 12:45
 19/51 anonim ***** válasza:
0%

"Kész. Pássz. Ez mindent visz. És ha nincs igaza a Bibliának? Akkor mit lépsz? "

És ha igaz? mit lépsz?:)

"A Földön sok hely van, ahol megfagysz vagy megsülsz azon emberi találmányok nélkül, amelyek megvédene. Fele ekkora gravitációval is lehet élni. "

Hogy megértsd: utazz a Merkúrra és próbálj életben maradni. Bármit használhatsz. Amúgy meg vajon honnan van a lehetőségünk a sok találmányra? Csak nem Istentől?

"Fele ekkora gravitációval is lehet élni. " Sőt, gravitáció nélkül is. Az izomsorvadást ne számítsuk bele a képbe

"Máshol, könnyen lehet, hogy más feltételeket tartanak alapvetőeknek az élet létezéséhez. "

Vagy nem:)

2017. ápr. 6. 13:13
 20/51 anonim ***** válasza:
0%

"Elképzelhető, hogy csak úgy lett, igen."

Semmiből valami, semmii külső segítséggel... Józan észnek teljesen ellentmond

"Emberi ésszel nehezen felérhető, de nem vadabb ötlet annál, hogy mindig is létezett vagy egy feltételezett természetfeletti lény hozta létre. Ez ugyanolyan vad gondolat."

Nekem már nem. Igencsak logikus, több oldalról alátámasztva

2017. ápr. 6. 13:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!