Hirtelen elkezdtem hinni Istenben, Jézusban, és érdekelnek a keresztény és más vallások dolgai. Mitől?
Valami űr volt az életedben, s ezzel szeretnéd kitölteni.
Távoli családtagjaim is folyton jönnek valamivel, táltoshoz jártak, aki kimérte a vízereket a házukban, jött valami szekta, most meg pí-víz előállító gépet vettek...
Szia :)
Jó magam teljesen vallástalan családban születtem a vallással is csak a néphagyományok kapcsán érintkeztem.
Ettől függetlenül én is érdekesnek kezdtem találni a vallásokat. Sőt hobbim lett a vallástudomàny az egyetemnek hàla (ez egy olyan tudomány ami az emberkről s vallásukról szól).
Szerintem teljesen rendben van ez. A vallások izgalmasak, a vallásos-élmények csodálatosak, jó dolog ezekkel foglalkozni.
Pontosan nem tudhatjuk mièrt jött ez így hirtelen, de talán most most merült fel benned egy igény a transzcendencia iránt. Ez egyébként többekkel előfordul, mert ahogy említettem van valami varázslatos valami csodálatos ebben a libabőrödzés-szerű vallási avagy transzcendens élményben. Persze ahogy az előzők említik "népipszicho-analízissel", lehet, hogy valami hiány jött meg. De akár Maslow után az is lehet, hogy pont most teljesült be valami, s most lett arra szükséged, hogy transzcendens dolgokkal foglalkozz. Akár még az "isteni sugallat" is elképzelhető magyarázat lehet.
Tetszik, hogy kutatod a miértjét, azonban úgy látom mintha egy kicsit elfogadhatatlan s negatív lenne ez számodra. Ezért kivètelesen nem a miértet boncolgatnám, hanem töltekeznél ebben az élményben majd, ahogy érzed elengednéd vagy ha úgy èrzed vallásosként élnél tovább.
Ha úgy èrzed, forgasd a Bibliát, a Koránt a Talmudot vagy bármilyen szent könyvet.
Ha a vallási èlmény s maga a vallás èrdekel, izgalmas lehet Mircea Eliade A szent és a profán című könyvecskéje a bevezető legalàbbis.
Azèrt is mentem most egy kicsit tovább mint amit kèrdeztél, mert úgy érzem, nem igazán tudsz most hirtelen mit kezdeni ezzel a helyzettel. De kezeld lazán, s talán a Mircea könyv (a bevezetője mindenkép) segíthet egy kicsit jobban megèrteni a dolgot.
Ha gondolod, mindig szívesen beszélek az emberekkel, írj privátot.
Lehet imádkozott érted valaki, hogy üdvösséged legyen.
Szia!
A kor jó ha bölcsességgel jár. Ehhez tartozik az is, hogy megkeressük a válaszokat ilyenekre: Mi az élet célja? Mi történik velünk a halál után? Miért lettünk megteremtve? Ha van Isten miért hagyja a szenvedést, a halált? stb.
Talán benned is felmerültek ezek a kérdések? A választ mindenféleképpen a Bibliában keresd. Nem vallás fogja neked megadni a válaszokat, hiszen ott az emberek jönnek mennek, ahogy a politikában is változnak a nézetek, úgy a vallási tanításokban is.
Azonban a Biblia évezredek óta állandó. Persze sokan, sokféleképpen magyarázzák. Akkor hogyan is döntheted el, hogy mit tegyél? Járj utána a dolgoknak, ahogyan ezt az első században is tették a theszalonikaiak: Cselekedetek könyve 17:11
Írj, ha vannak kérdéseid, és tudd, hogy Isten nem mindenkit vonz! Viszont szeretné, ha mindenki megmentésben részesülne. Vonzani azokat vonzza, akiknek lát a szívében valami olyant, amivel érdemesnek tartja jobban megvizsgálni a személy cselekedeteinek az indítékait.
Várom privát üzenetben a beszélgetést.
Üdv!
János
12,32 És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok.
" Járj utána a dolgoknak, ahogyan ezt az első században is tették a theszalonikaiak: Cselekedetek könyve 17:11 "
Azok a Bérea-beliek. Thessalonika negatív példa ebben az esetben:
Csel
17,10 Az atyafiak pedig azonnal, azon éjszakán [Csel. 9,25.] elküldék Pált Silással egyetemben Béreába; kik mikor odamentek, elmenének a zsidóknak zsinagógájába.
17,11 Ezek pedig nemesb lelkűek valának a Thessalonikabelieknél, úgymint kik bevevék az ígét teljes készséggel, naponként tudakozva az írásokat, [Ésa. 8,20. Ján. 5,39.] ha úgy vannak-é ezek.
17,12 Sokan hivének azért ő közülök; sőt az előkelő görög asszonyok és férfiak közül is nem [vers 4.] kevesen.
Kérdező! Priváttal vigyázz, a Jehova Tanúi beszervezős módszere ez. De egyetértek, a válasz a Bibliában van, de nem az új világ fordításban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!