Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyistenhívő vallás...

Melyik egyistenhívő vallás előírásai tarthatóak a legnehezebben?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 21:24
 1/7 Szeder Katalin ***** válasza:
Nem ismerek minden vallást, de azok közül, amiket ismerek, a muzulmán és a zsidó vallás előírásai tarthatók be a legnehezebben.
2017. márc. 18. 21:33
 2/7 anonim ***** válasza:
kézzelfogható szinten a zsidó, viszont a kereszténységnek egyszerre ereje és gyengéje hogy kevés tételes szabálya van, ezért aki lazán fogja fel az irányelveket annak könnyű, viszont mondhatjuk nehéznek is hiszen itt nem lehet kijátszani azzal a dolgot, hogy bát szigorú értelemben nem szeged meg az előírást de tágabb értelemben nagyon is, pl "ne ölj"-t nem tarthatod meg pusztán azzal h az illető még órákig életben volt miután lecsaptál rá (szélsőséges példa de segíti a megértést)
2017. márc. 18. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezeknél az iszlámoknál van ez a 72 szűz vár a mennyben ha felrobbantod magad, meg nőgyűlölő dolgok.... Őszintén szólva nem szívesen tartanék be ilyen szabályokat.
2017. márc. 18. 23:34
 4/7 Molyember ***** válasza:
"Iszlámok"... Azt nem értem, hogy ha ez szerinted egy értelmes szó, akkor hogy tudtál ide regisztrálni? Jó ideje tart már a migránsválság, szinte bárhol belefuthatsz egy cikkbe róluk, erre végtelen magabiztossággal leírod, hogy "iszlámok". Félek elképzelni az életed.
2017. márc. 19. 07:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem aztán holt mindegy, hogy iszlámok, muzulmánok, muszlimok vagy mohamedánok....

Szépen bemutatkoztak, hogy szélsőséges banda. Vallási fanatikusok.

Szóval nem érdekel, hogy hogyan nevezik magukat vagy te hogy nevezed őket a lényeg hogy én nem kérek belőlük.

2017. márc. 19. 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:

A kereszténység. Mert aki komolyan veszi a két legnagyobb parancsot, az szeret mindenkit. Még azt is, aki bántja akár őt, akár szeretteit.

Szokást könnyű megtanulni és betartani, de szeretni nem lehet csak úgy.

2017. márc. 19. 15:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Mát.11;

28.Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

29.Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

30.Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.

Jézus Krisztussal semmi sem nehéz. Nélküle viszont igen nehéz megfelelni bárminek és bármilyen emberi követelménynek is.

Szeresd felebarátodat mint magadat önzetlenül! Tégy jót másokkal, ellenségeddel is!

Ez nehéz vagy nem nehéz? Jézussal könnyű, Jézus nélkül nehéz, (nyögve nyelős, izzadság szagú és erőltetett, olyan álszenteskedő)!

2017. márc. 27. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!