Szerintetek ez normális?
Sziasztok!
Van egy nagyon közeli barátom. Lassan már testvérem. Az egésznek az a lényege, hogy ellentétek vagyunk. Neki a cselekedetek a fontosak, nekem az érzelmek.
Én minden megtettem érte. Dolgoztam helyette, segítettem mindenben, amiben csak tudtam. Ott voltam neki, valahányszor csak szüksége volt rám.
Nekem ugyebár az érzelmek a fontosak. De ezeket én nem kaptam meg. Nekem nagyon sokat jelentenek az ölelések, azok a dolgok, amik egy kapcsolatra jellemző. Természetesen, kivéve a szex.
Viszont ő a vallásba menekül, hogy szerinte ez bűn. Tényleg az lenne? Ha egyikünknek sem jelent ez többet, akkor miért ne lenne elfogadható?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Egy kellemes estét.
húú, nekem kicsit zavaros. milyen barát? mert nem igazán értem, hogy jön ehhez a szex.
mármint úgy érted, te szeretnéd, hogy megöleljétek egymást meg ilyesmi, de ő már ezt sokallja a vallásra hivatkozva?
nem lehet, hogy nem csak barátként tekint rád?
Szerintem szerencsétlent megfolytod ezzel, miért kevered a barátságot, testvériességet a kapcsolattal?
Ezt írod: "Nekem nagyon sokat jelentenek az ölelések, azok a dolgok, amik egy kapcsolatra jellemző. "
Én se örülnék, ha egy barátom ölelgetni akarna meg kapcsolatszerűséget, hiába szexet nem akarna. Nem véletlen különbözik a kettő.
Ha jól értem,te,-a társadalom elfogadott normái szerint,-a barátoddal,akivel szeretitek egymás,szexuális közösséget is szeretnél,de ő,(csak) a vallási normái miatt ezt nem akarja.
Normális?
Az attól függ,hogy kinek mik a normái.
Nyilván,te a társadalom elfogadott normáit tartod normálisnak,s barátod,az isteni normákat.
Aki isteni normái miatt megtagadja magától a kora legharsányabb ösztönös vágyát,annál erre számíthatsz a jövőben is,amikor csábítják az élet különböző területein.
Gondold meg!Milyen barátot akarsz,aki olyan,mint a víz(ha üvegbe öntik hosszú,s ha tányérba lapos),vagy egy olyat,akinek a szava valóság,mindíg,és minden körülmény közt?
Te választhatsz.
Szia
Amit leírtál, az teljesen eltér az általában megszokott, elfogadott "normálistól".
Vagy kevered a fogalmakat, vagy teljesen más dogokat értetek(vartok) a "kapcsolat alatt.
Le kellene űlnötök, és beszélgetnetek: mit vártok egymástól.
Mindenkinél más lehet az ingerküszöb.
Lehet neked az ölelés a szeretet kimutatása, másnál meg beindit bizonyos ösztönöket is, ami nem fér bele barátságba. De ez csak találgatás, ennyi infóból nehéz kivenni, hogy mi a problémád pontosan.
Kérdező: "Van egy nagyon közeli barátom. Lassan már testvérem. "
"Nekem ugyebár az érzelmek a fontosak. De ezeket én nem kaptam meg. Nekem nagyon sokat jelentenek az ölelések, azok a dolgok, amik egy kapcsolatra jellemző. Természetesen, kivéve a szex.
Viszont ő a vallásba menekül, hogy szerinte ez bűn. Tényleg az lenne?"
Valószínűleg nem vagytok egy hullámhosszon. Nem tudom, hány évesek vagytok, de lehet, hogy egy komolyabb párkapcsolaton kellene gondolkodnotok, persze külön-külön, hiszen, ha egy neműek vagytok ez nem igazán jöhet szóba.
Más a barátság és más a párkapcsolat. A határokkal tisztában kell lenni. Egy baráttól ne várj el olyat, amit egyébként a párodnak kellene csinálnia vagy betöltenie.
Úgy ahogy a szív ürességét sem töltheti be senki és semmi Istenen kívül, ugyanígy a te testi és lelki vágyaidat sem pótolhatja egy közeli, azonos nemű barát.
A szív az Istené, Aki betölti annak ürességét a test pedig a párodé, akivel majd családot alapíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!