Kedves Tanúk! Hogyan lehet vakon követni a Russel nevű vallás alapitót?
Szia!
Szerintem ugyanúgy, mint a Mózes vagy Pál nevű vallásalapítókat. Kettejük élete sem átlátható, mert tök rég éltek.
Szia
Az én vallásomat Jehova a Fián keresztül alapította. Ennek vagyok ma már "vakon" a követője, mert meggyőződtem arról, hogy rájuk bízhatom az életemet: kitűnően vezetik, jól érzem magamat évtizedeken óta a vezetésükben magamat.
Köszönöm érdeklődésedet :-)
Tehát Russel faterjának Jehova volt a neve.
Ennek ellentmond, hogy a rendelkezésre álló források Joseph Lytel Russell néven említik.
De mint tudjuk "Mater certa, pater semper incertus."
Kérdező!
Csak az együgyű érvelésedre mutattam rá. Az a tény, hogy valaki régen élt, nem cáfolhatja a hitelességét.
Kedves KZitus !
Válaszodat kommentelve szerintem te nem ismered teljesen és tökéletesen Jézust annyira ami megismerhető belőle a Biblián és személyes kijelentésen valamint prédikációkon keresztül mivel nálatok gond van az alapokkal, ezért nem tudom ezt rólad elképzelni amit ide írtál !
Kérdező!
Egyébként a zsidó származású Sigmund Freud mondta, hogy a zsidóságot tulajdonképpen a despota Mózes hozta létre a törvényeivel, amit isteni rendelésekként tárt az emberek elé. Pál pedig inkább a bőszült rabbinista morált sugározta, mint a krisztusi lelkületet.
Szia kedves kérdező
Ugye egyetértesz velem abban, hogy sem a te, sem az én véleményemnek nincsen jelentősége a másik ember hitével kapcsolatban! Csak egy számit: Mit gondol Jehova és Jézus Krisztus a nekik bemutatott imádatról. Naponta odafigyelek, hogy megmaradjak a tanításukban. Végül is ettől függ az életem:-)
Képzeld el, ha az én véleményem számítana abban, hogy te mit hiszel, vagy nem - na az nagyon szomorú lenne, ha egymást felülbirálnánk ebben a kérdésben, egyrészt. Másrésszy Isten sabad akaratot és választást adott ebben a kérdésben is. Mindannyiunk a saját gyümölcse jutalmát veszi, aratja le hamarosan. Egyet tudsz érteni velem ebben?
Miért feltételeed azt, hogy hazudok neked?(nem tudsz hinni nekem)
Ha hazudnék, már rég nem Istent, az Ördögöt szolgálnám, mert a haugság az ő gyümölcse(terméke). Erről mi a véleményed?
Kedves KZitus!
Én azt feltételezem, hogy Isten -a Bibliában leírtaknak megfelelően- a szíveket vizsgálja és nem a jehovistákhoz hasonlóan egy-egy szó értelmezése miatt fogja elfogadni vagy elutasítani az emberek imádatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!