Vannak itt olyan emberek, akiknek sikerült meglátniuk az igazságot, és elhagyták a Jehova tanúk szervezetét?
Kzitus
"Évtizedek óta élvezem Istenem Jehova támogatását..."
Hát ezen azért lenne mit vitázni Zitus. Első sorban azért mert olyan,hogy "Jehova isten" nem létezik de ha mégis létezik akkor az nem a teremtő hanem az is csak egy bukott teremtmény akit a legtöbben a "Sátán" néven ismerünk.
Második sorban pedig az a helyzet veletek,hogy nem ő támogat titeket hanem pontosan forditva van ez, ti támogatjátok őt, hogy fennmaradjon de már egyre többen vannak akik ott hagyják a szervezetet és egyre kevesebben vannak akik belépnek a szervezetbe.
Utolsó válaszoló ez egyáltalán nem provokatív kérdés, az,hogy te szimpatizálsz a JT-vel minden jogod meg van hozzá de ne beszélj valótlant és járj utána a keresztény történelemnek és meg fogod látni, hogy bizony,hogy hány és hány mártirja van a kereszténységnek úgy keleten mint nyugaton. Úgyhogy ne beszélj hülyeségeket!
Én egy volt tanú vagyok aki végig jártam a "hadak útját" és bizony az én történetem se végződött egy hapy end-el hanem elé szomorú vége lett.
És végűl is tudod mi az igazi "ocsmánykodás"?-az amikor felkészületlen embereket csapnak be, családokat vernek szét és úgy hazudnak mint a vízfolyás és mindezt csak azért teszik,hogy ne kerüljön szenny a szervezet becsületére. És ha hiszed ha nem ennek érdekében minden egyes tanú kicsitől nagyig feláldozható és potolható.
Járj csak szépen a végére ennek és utánna ítélkezz.
Bocs kérdező!
Egy volt tanú..
@ A vadállatok nem ellenségesebbek az emberek iránt, mint amennyire ellenségesek egymással a különböző hitvilágú emberek.
Én nem neveztem senkit se kutyának, se disznónak. Ezt Péter apostol tette a hitehagyottakra, akik visszaestek régi züllött életmódjukba. Én mindössze azt bíráltam, hogy Jehova tanúi megkülönböztetés nélkül kezelik a szervezetükből kilépőket, vagyis egységesen mindenkit hitehagyottnak tekintenek, akikre akkor logikusan kivétel nélkül alkalmazható Péter apostol minősítése is.
Ez azonban szerintem egy nagyon-nagyon súlyos hiba, s ezért voltam kissé cinikus és gúnyos. Mert nem igaz, hogy minden Őrtorony szervezetből kilépő otthagyja a Krisztusba vetett hitét, s főleg nem igaz, hogy kivétel nélkül visszasüllyednek erkölcstelen életmódjukba, hanem csupán az Őrtorony szervezet vállalhatatlan hülyeségeit hagyják ott, amibe semmi súlyos bűn nincs.
Persze nyilván vannak visszaeső tényleges hitehagyók is, vagyis akik tényleg visszatérnek a hányadékukhoz, s újból belefekszenek a mocsokba. Őket jogosan bírálja és bünteti Péter apostol vagy akár az Őrtorony szervezet is.
Nos kérdező.
Tételezzük fel hogy Jehova Tanuja szervezetének a tagja vagyok(persze nem vagyok) és sikerül elhagynom ezt a szervezetet.
Visszatérve a kérdésed első részére.
Mi az igazság?
10-es válaszoló! Ne itélkezz,mert látom fogalmad sincs mi folyik a szervezeten belül.
Egy volt tanú
A kérdés 2 részből áll:
1. Vannak itt olyan emberek, akiknek sikerült meglátniuk az igazságot
Biztos vagyok benne, hogy sok ilyen van, ha egymással nem is értenek egyet, nagyon sokan gondolják, hogy megtalálták az igazságot. Függetlenül attól hogy volt-e valaha Jehova tanuja esetleg jelenleg is az, vagy sosem járt a közelükben.
2. Vannak itt olyan emberek, akik ... elhagyták a Jehova tanúk szervezetét?
Ilyeneket én ismerek. van egy társaság, akik minden héten összejönnek, fejezetenként tanulmányozzák a bibliát, és javarészük volt Jehova tanuiból áll. A volt lakótársam ismerőse a vezetőjük, ha érdekel az elérhetősége, írj privátban.
Az egy nehéz kérdés, hogy az 1. csoport és a 2. csoport között mekkora átfedés van...
Én még gyerekkoromban kellett, hogy járjak anyukámékkal a gyülekezetbe,de ahogy teltek az évek és elkezdett saját véleményem lenni a dolgokról, megmondtam anyának, hogy nem szeretnék már járni vele, mert annyi képmutatást, bírálkodást láttam, hogy nem éreztem jól magam. Láttam, milyen álszentek, miközben házasságokat tesznek tönkre és embereket manipulálnak úgy, hogy ők mint 'egység' minél szentebbnek tűnjenek. Mikor már anyukám is látta, hogy milyen lelkiterrort gyakorolnak az emberekre, és érezte, hogy a jó érzés eltűnt amivel először lépett be a gyülekezetbe, és helyette szorongás és az emberektől való tartás, eltávolodás fogta el, kilépett, és ekkor jött a már előttem válaszolók által leírt reakció.
Persze mint mindenütt, itt is voltak kivételek, tényleg rendes emberek, de idővel mindenki beolvad ebbe a masszába aki bírja az ilyen dolgokat és marad. Nem mindenkinek egyforma az értékrendje, mindenkinek más a tűrőképessége.
Valakinek belefér, hogy végignézi mit művelnek egymással és bízik benne, hogy ő kimarad a körből, de vannak akik nem tűrik a környezetükben zajló gerinctelenséget.
Én nagyon örülök, hogy kiléptünk, sosem akarnék egy ilyen csoport tagja lenni újra.
konkrét esetet tudok ,szegeden.csinos hölgy a férjével járt a jehovákhoz,a hölgy már nem nagyon akart pénzt adni nekik,erre elterjesztették h csalja a férjét
(ami nem volt igaz)
végűl kilépett a nö a jehováktol.
tehát csak addig szeretik a tagokat,amig jokedvüen adakoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!