Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akiknek sikerült meglátniuk az igazságot, és elhagyták a Jehova tanúk szervezetét?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 19:12
1 2 3
 1/21 KZitus ***** válasza:
8%

Szia

Nekem sikerült megtalálni az igazságot, ezért csatlakoztam Jehova tanúi szervezetéhez. Évtizedek óta élvezem Istenem Jehova támogatását és azt, mennyire igaz ez az ígérete: „Jehova áldása az, ami gazdaggá tesz, és ő nem ad ahhoz fájdalmat” Példabeszédek 10:22.

Persze ez egyéni döntés, senkit sem kényszerítenek megismerni az igazságot. Amikor a szolgálatban vagyunk, olyan embereket keresünk, akik vágynak arra, hogy megismerjék az igazságot, de senkit nem kényszerítünk semmire

2017. márc. 18. 19:40
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Szia kedves KZitus, akkor valami másik "igazságot" láttál meg aminek semmi köze az Krisztus igazságához. :) Egyébként, kedves Kérdező, én soha nem voltam Jehovista viszont, olvastam és beszéltem már olyan emberekkel, akik Jehova tanúi voltak, de már hál Istennek megtértek és Krisztust követik és félik az Urat. :) Ilyen pl.: István35 is aki Jehova tanúja volt, de (én úgy vélem/úgy látom) megtért.
2017. márc. 18. 20:05
 3/21 szp72 ***** válasza:
0%

Péter apostol világosan leírja, hogy milyenek azok, aki ott merik hagyni Őrtorony szervezetet:

"Kijutottak ugyan a világ posványából, amikor Urunkat és Üdvözítőnket, Jézus Krisztust megismerték, de aztán újra elmerültek benne és hatalmába kerültek, úgyhogy utóbbi sorsuk rosszabb a korábbinál. Jobb lett volna nekik, ha meg sem ismerik az igazság útját, mint hogy annak megismerése után eltérjenek a nekik adott szent törvénytől. Találóan áll rájuk a közmondás: Visszatér az eb ahhoz, amit kihányt, meg ez: A megfürdött disznó pocsolyában hempereg." (2Pét 2,20-22)

Persze nincs benne szó szerint az Őrtorony-társulat, de ha megnézzük okádékukat megevő mocsokban fetrengő kilépőket, akkor a vak is láthatja, hogy mekkora bűn az Őrtorony társulat elhagyása.

2017. márc. 18. 20:19
 4/21 anonim ***** válasza:
67%
Az igen SZP72, te aztán tudod képviselni a Keresztényi dolgokat. :D "...de ha megnézzük okádékukat megevő mocsokban fetrengő kilépőket..." Ha ilyenek vagytok tényleg Isten ÓVJON mindenkit az Őrtoronytól... Hát nem látjátok, hogy mit tesz veletek ez az Őrtorony nevű szennyeződés? :D Hogy mondhatsz ilyet arra, aki elhagyja a Jehova tanúja szervezetét? Beteg vagy? Krisztus erre tanított, komolyan?
2017. márc. 18. 23:24
 5/21 anonim ***** válasza:
De viszont én ezt félre olvastam és félre értettem, szóval ELNÉZÉST! Vissza vonom! :)
2017. márc. 18. 23:26
 6/21 szp72 ***** válasza:
75%

Hátha más is félre érti:

Nem vagyok Jehova tanúja. Ez egy cinikus írás volt, mert bírálom azt a gyakorlatukat, hogy megkülönböztetés nélkül kezelik a szervezetből távozókat. Szerintük, mindenki hitehagyott okádékát megevő kutya és mocsokban hentergő disznó, mert ki mert lépni a szervezetükből.

2017. márc. 18. 23:48
 7/21 A kérdező kommentje:
Bálint, Szp régóta a fórum tagja, biztos, hogy nem tanú, ami biztos, hogy jól rávilágított arra, hogy a tanúk, hogyan látják azokat akik elhagyják a szervezetet. Érdekes ez az egész. Már az érdeklődővel is elhitetik, hogy semmiféle kötelezettség nincs, tehát nyugodtan járjon el a tanításokra. Viszont a tanítások magukkal vonják azt, hogy az érdeklődővel elhitetik, hogy egyetlen kiválasztott, és igaz szervezet van, és az ők. A másik oldalról, tehát mindenki aki nem a szervezet tagja, azokat meg tévelygőnek, hitehagyottaknak, stb dolgoknak hívnak. Tehát abból, hogy nincs semmiféle kötelezettség, az első pár hónap után hamar kiderül, hogy ez a kötelezettség létezik, amely egy borzalmas érzelmi rablánc, és két fajta út van, az egyik náluk, a másik máshol, viszont ha a másikat választod, akkor elfordulsz az "igazságtól". Ebből is látszik a szervezet a kemény diktatórikus elrendezésben működik, amiket a Náci birodalom, és a kommunizmus is eszközölt a tagjain, na meg persze a történelem számtalan sanyargató, teljhatalommal rendelkező uralkodója. Ugyanez az álszenteskedő, és jó pofa magyarázat a kilépők állítólagos megítélése felé is meg van, amelyet másoknak közvetítenek. "Senkit sem tartunk erőszakkal a szervezetben, senkit nem kényszerítünk semmire, mindenki szabadon dönthet, nincsenek kötelezettségek" A külső szemlélővel megpróbálják elhitetni azt, hogy egy tanú nyugodtan kiléphet. Persze azok a részek vannak elfelejtve, hogy a kiközösítés, vagy a kilépés esetén az általuk elképzelt "hitehagyott" személyt óriási, érzelmi nyomorba döntik. Először is megbélyegzik a tévelygő, hitehagyott jelzővel, ami náluk automatikusan a hiteltelenség címerét biggyeszti a kilépő feje felé. Ezt úgy kell érteni, hogy besározzák, tehát hiteltelen embernek állítják be, és ebbe bele keverik a Bibliát is, hiszen az elfogult, és félreértelmezett tanítással, elhitetek a többi taggal, hogy az aki kilépett, elfordult az egyetlen igaz Isten szervezetétől. Innentől kezdve jön a többi borzalom, a család, barátok, és ismerősök ha nem lépett fel a szervezet ellen, csak közömbösek lesznek, viszont ha látta a bent lévő aljasságokat, és botrányos dolgokat, és ezt másoknak is továbbítja, tehát leleplező információkat közvetít, onnantól kezdve a kilépő nem csak, hogy hitehagyott, de ellenségként van kezelve, és az ilyen esetben lejáratják amennyire csak lehet a gyülekezet előtt, megszakítanak vele minden kapcsolatot azok, akit a barátinak ,családjának, ismerősinek tekintett, gyakorlatilag emberszámba sem veszik. Szóval jól látható, hogy a látszólag aranyos viselkedés, és a "nincs kötelezettség, és a mindenki nyugodtan szabadon távozhat" szavak egy borzalmas lelki pusztítást takar, amely a háttérben meghúzódik.
2017. márc. 19. 00:10
 8/21 anonim ***** válasza:
59%
Gyün a jehova oszt belédbújik!!!
2017. márc. 19. 01:38
 9/21 anonim ***** válasza:
Én összefogdosnám mindent, aztán kiverném a fejükből a hülyeségüket.
2017. márc. 19. 01:41
 10/21 lilla64 ***** válasza:
Igen
2017. márc. 19. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!