Vannak itt olyan emberek, akiknek sikerült meglátniuk az igazságot, és elhagyták a Jehova tanúk szervezetét?
Szia
Nekem sikerült megtalálni az igazságot, ezért csatlakoztam Jehova tanúi szervezetéhez. Évtizedek óta élvezem Istenem Jehova támogatását és azt, mennyire igaz ez az ígérete: „Jehova áldása az, ami gazdaggá tesz, és ő nem ad ahhoz fájdalmat” Példabeszédek 10:22.
Persze ez egyéni döntés, senkit sem kényszerítenek megismerni az igazságot. Amikor a szolgálatban vagyunk, olyan embereket keresünk, akik vágynak arra, hogy megismerjék az igazságot, de senkit nem kényszerítünk semmire
Péter apostol világosan leírja, hogy milyenek azok, aki ott merik hagyni Őrtorony szervezetet:
"Kijutottak ugyan a világ posványából, amikor Urunkat és Üdvözítőnket, Jézus Krisztust megismerték, de aztán újra elmerültek benne és hatalmába kerültek, úgyhogy utóbbi sorsuk rosszabb a korábbinál. Jobb lett volna nekik, ha meg sem ismerik az igazság útját, mint hogy annak megismerése után eltérjenek a nekik adott szent törvénytől. Találóan áll rájuk a közmondás: Visszatér az eb ahhoz, amit kihányt, meg ez: A megfürdött disznó pocsolyában hempereg." (2Pét 2,20-22)
Persze nincs benne szó szerint az Őrtorony-társulat, de ha megnézzük okádékukat megevő mocsokban fetrengő kilépőket, akkor a vak is láthatja, hogy mekkora bűn az Őrtorony társulat elhagyása.
Hátha más is félre érti:
Nem vagyok Jehova tanúja. Ez egy cinikus írás volt, mert bírálom azt a gyakorlatukat, hogy megkülönböztetés nélkül kezelik a szervezetből távozókat. Szerintük, mindenki hitehagyott okádékát megevő kutya és mocsokban hentergő disznó, mert ki mert lépni a szervezetükből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!