Ez szerintetek egy elnyomó-vallásellenes diktatúra kezdete?
Megtiltották két muszlim nőnek, hogy a vallásuknak megfelelő öltözékben dolgozzanak.
Szerintem már leírtam legalább négyszer, miért nem ugyanaz a kategória a kettő. Egy ortodox zsidónak elő van írva, hogy mit kell viselnie, egy rockernek nincs.
Ha nem a vallások ellen irányul, akkor is ellehetetleníti az érintetteket. Mintha a tolószékesekre mondanád, hogy dolgozhatnak, de otthon kell hagyniuk a tolószéket.
"Egy kerekesszékes nem tud dolgozni a kerekesszék nélkül, ellenben egy muszlim nő tud dolgozni kendő nélkül."
Nem tud, mert nem fog utcára se lépni kendő nélkül, mert az neki előírás, így nem tud eljutni a munkahelyére. Amit amúgy tökéletesen el tudna végezni és semmiben sem javítana vagy rontana a munkáján hogy mi van rajta.
"Láttál már a szakmájában aktívan dolgozó tolószékes postást vagy ácsot?"
Nem, nem ismerek egy tolószékes embert sem. Ettől érvénytelen a hasonlatom?
Értem. Hirtelen olyan ellenérzést keltett az ügyfelekben egy női kendő, hogy tiltani kellett. Eddig semmi baj nem volt vele.
És emiatt tudatosan teszik lehetetlenné, hogy az illető nő tovább dolgozhasson. Mindezt a vallás miatt -ami miat tilos bárkit is diszkriminálni.
Tényleg teljesen jogos...
"Hirtelen olyan ellenérzést keltett az ügyfelekben egy női kendő, hogy tiltani kellett. Eddig semmi baj nem volt vele."
Nem hirtelen, hanem folyamatosan. Valószínűleg eddig is volt vele baj, de lenyelték az elvesztett ügyfeleket. Viszont mostanra eljött az ideje, hogy lépjenek az ügyben valamit.
"És emiatt tudatosan teszik lehetetlenné, hogy az illető nő tovább dolgozhasson. "
Nem. Nem a nők személye ellen irányul a dolog, hanem a muszlim kendő viselete ellen. Hiszen ez keltett ellenérzést az ügyfelekben.
"Mindezt a vallás miatt -ami miat tilos bárkit is diszkriminálni. "
Nem a vallás miatt. Nem mondták, hogy tilos muszlimoknak a cégnél dolgozni. Csak annyit, hogy tilos kendőt viselni munka közben. Dolgozzon kendő nélkül, vagy menjen olyan munkahelyre, ahol elfogadják (még) a kendő viseletét, ha nem hajlandó megválni tőle. Ilyen egyszerű a képlet, nem tudom, mi olyan nagyon érthetetlen ezen.
Persze, ilyen egyszerű.
"Dolgozzon kendő nélkül", amiről pontosan tudja mindenki, hogy lehetetlen.
Vagy menjem olyan munkahelyre, ahol nem gond a kendő. Nyilván atért dolgozik ott, ahol, mert ezen a munkhelyen kendőben is dolgozhat. Ha nem így lenne, másik munkahelyre ment volna.
És igen, ez diszkrimináció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!