Ez szerintetek egy elnyomó-vallásellenes diktatúra kezdete?
Megtiltották két muszlim nőnek, hogy a vallásuknak megfelelő öltözékben dolgozzanak.
Nem!
Ez,az észheztérés kezdete.
40 éven keresztül kellett olyan munkahelyek után kutatnom,ahol Istennek szentelt időmet megtarthattam,a kommunisták uralma alatt.Sosem háborogtam vallásellenességük miatt.Sosem mentem bíróságra,mert lelkiismereti szabadságomban korlátoztak.Én keresztényként nem vártam egy bíróság erőszakos támogatására.
A cikk erősen hiányos, és ebben a formában csak hangulatkeltésre alkalmas. A sztori ugyan igaz, az ítélet teljes magyarázata azonban az alábbi.
A munkáltató megtilthatja a kendő viselését, amennyiben az alábbi feltételek mindegyike teljesül:
1.) Minden vallási szimbólumra vonatkozik általánosan, tehát keresztre, kipára, stb...
2.) Ez már a felmerülő konfliktus előtt, írásban le volt fektetve a céges policy-ben.
3.) A munkavállaló személyes kontaktusba lép a munkája során az ügyfelekkel (vagyis egy sima irodai melóhelyen nem tiltható).
Ennek tükrében az ítélet abszolút nem a muszlimok ellen lett hozva, de még csak nem is általánosságban a vallások ellen.
Szerintem alapvetően bármilyen vallás megtiltása a munkahelyen elég diszkriminatív.
Mivel két muszlim nőről van szó, kifejezetten iszlamofóbnak tartom. Majd ha keresztény pasikról kapok ilyen infót, akkor majd elhiszem, hogy tényleg egységes a dolog. De így elég nehezemre esik :D
2-es leírta. Ugyanakkor látszódik, hogy az EU-ban világi törvények uralkodnak és ezeknek alárendelik a vallást.
Sok vallás esetében ez azért kellemetlen, pl. épp az iszláméban, mert egy viselet lehet előírás is és nem csupán jelkép. Egy kereszténynek tök mindegy, hogy lóg-e a nyakában kereszt. Egy ortodox zsidó viszont kénytelen "jelképesen" öltözni.
5.Hsz!
A szighek alapöltözékéhez tartozik,a szablya.Ragaszkodjon a repülőgépen a szablyájához?
nem tapintott senki a lényegre.
a liberális politikusok szerint a burka a női elnyomás jelképe. Az igaz, hogy a multi-kultit erőltetik, de beleszólnak a vallásokba ott ahol az ideológiájuk sérül. Itt pl. az egyenlőség.
Szia!
Szerintem az ember vallása a másik emberhez fűződő viszonyában jobban megmutatkozik, mint a szinházias külsőségekben. A kendő, kereszt, stb viselése külsőség, amellyel nem fosztják meg semmitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!