Ez szerintetek egy elnyomó-vallásellenes diktatúra kezdete?
Megtiltották két muszlim nőnek, hogy a vallásuknak megfelelő öltözékben dolgozzanak.
" A Korán sehol nem írja elő, hogy a nőknek kötelező lenne hidzsábot/csadort/nikábot/burkát viselniük"
Ez erősen vitatéma, a többség szerint a fejkendő előírás. Csak óvatosan a vagdalkozással, hogy ki nem ért a témához, sosem tudhatod ki ül a másik billentyűzetnél :)
De ne vigyük már el az iszlám irányába a témát, nem erről van szó, hanem hogy az EU egyértelműen alárendelte a vallást a világi törvényeknek, szerintem a kelleténél jobban.
"De ne vigyük már el az iszlám irányába a témát, nem erről van szó, hanem hogy az EU egyértelműen alárendelte a vallást a világi törvényeknek, szerintem a kelleténél jobban."
Még mindig nem érted. Oké, hogy nem szokás, hanem előírás a hijab vagy akármi viselete a muszlimoknál. A cégnél viszont ugyanígy előírás, hogy nem szabad hordani. Tehát ha hordani akarja, mert számára ez előírás, akkor keressen olyan munkahelyet, ahol ezt engedik, vagy menjen vissza oda ahonnan jött, és ott nyugodtan viselheti az előírás szerinti öltözékét. Ilyen egyszerű a dolog, tényleg nem kell túlbonyolítani.
Ha idejön az EU-ba, akkor fogadja is el az EU-s szabályokat. Ha meg nem akarja elfogadni azokat, akkor ne akarjon idejönni. Pont mint visszafelé: ha én elmegyek Iránba, akkor elfogadom, hogy mindenféle kendőkkel kell takarnom magamat, mert ott ez a divat/szokás/előírás/törvény. Ha meg nem akarom ezt hordani, akkor meg nem megyek Iránba.
Persze, megtehetem, hogy elmegyek Iránba, és járok a saját rockeregyenruhámban, de akkor meg el kell fogadnom, hogy bármikor leszúrhatnak, lelőhetnek, agyonverhetnek az utcán, akár fényes nappal is. Ezek a cikkben szereplő muszlim nők inkább örülnének, hogy Európában ennek azért nagyságrendekkel alacsonyabb a valószínűsége.
23.Hsz!
Ez,az igazi értelmes magyarázat!
"A cégnél viszont ugyanígy előírás, hogy nem szabad hordani."
Na végre, eljutottunk a lényegig, erről van szó. A céges etika felülírta a lelkiismeretit, ezt mondom én is.
De ha lehet ne muszlimokkal példálózzunk, mert látom nem ment át még teljesen, amit írtam, hogy a muszlim nem feltétlenül bevándorló, akkor meg nem tud "vissza" menni.
Szóval most ott tartunk, hogy munkahelyek gyakorlatilag megtilthatják ortodox zsidóknak hogy náluk dolgozzanak, mert látszik rajtuk hogy zsidók.
Ha következetesen betartják a törvényt, akkor nem szólhatok semmit, csak nem tartom helyesnek hogy fontosabb lett az egyén lelkiismereti szabadságával szemben. Most a vallás, aztán legközelebb nem csókolhatod meg a szerelmed, mert azzal reklámozod a szexuális irányultságod, kötelező lesz vegaként is akár húst enned, nehogy megsértsd a mindenevőket... stb. Ki tudja hol áll meg a folyamat.
Pedig az a zsidó volt a leghatékonyabb munkaerő, a legtapasztaltabb vezető, de egy munkájával össze nem függő dolog miatt mégsem dolgozhat. Rosszul látom, hogy ennek nincs igazából semmilyen előnye?
Egy ügyfelem itt Amerikában,áttért zsidó hitre(születési,és férje hitére),s mivel serteshús feldolgozással,és forgalmazással foglalkozott a munkahelye,otthagyta munkáját.
Mehetett volna bíróságra a legjobb ügyvédekkel,de nem tette.
Nehogy már a társadalom igazodjon az extrém vallási külsőségekhez!
Nyuszi viszi a puskát,s a vadász szökdécsel?
"Na végre, eljutottunk a lényegig, erről van szó. A céges etika felülírta a lelkiismeretit, ezt mondom én is. "
Tudod, üzletben nincs lelkiismeret. Se barát, se haver, se semmi ilyesmi. Az üzletben csak pénz van, mutatók vannak meg ügyfelek. Amelyik cég nem így áll hozzá, az sosem fogja valami sokra vinni. Ezt amolyan cégek közötti természetes szelekcióként is fel lehet fogni.
"De ha lehet ne muszlimokkal példálózzunk, mert látom nem ment át még teljesen, amit írtam, hogy a muszlim nem feltétlenül bevándorló, akkor meg nem tud "vissza" menni."
Akkor menjen olyan országba, vagy válasszon olyan munkahelyet, ahol elfogadják a vallási heppjét.
"Most a vallás, aztán legközelebb nem csókolhatod meg a szerelmed, mert azzal reklámozod a szexuális irányultságod, kötelező lesz vegaként is akár húst enned, nehogy megsértsd a mindenevőket... stb. Ki tudja hol áll meg a folyamat. "
Igen, ennek is megvan a veszélye, átesni a ló túloldalára. De valahol muszáj határt húzni, különben elkanászodik a nép.
Most hoztak egy ilyen szabályt - amint látod, kábé csak te zúgolódsz ellene a kb. 10 hozzászóló közül. Vagyis kb. 10%-nak nem tetszik ez a szabály. Ennyi még belefér. Legközelebb hoznak egy másik szabályt, ami ellen már 20% fog zúgolódni, majd meglátjuk, hogy az is belefér-e. Ha igen, akkor utána jön mejd egy olyan szabály, ami ellen már 40% fog zúgolódni, az már biztosan sok lesz, tehát a szabály mellé hoznak ilyen-olyan engedményeket is (tudod, a keserű pirulát is könnyen le lehet tolni az emberek torkán, csak be kell vonni cukormázzal). És kábé majd ott lesz a szabályozgatás vége, utána már valami mást kell majd kitalálni.
Szóval igazad van, ez egy folyamat. De a másik vége meg ott van, hogy én átmegyek a szomszédba, és sáros csizmával lazán összejárkálom a félmillió forintos perzsaszőnyegét, csak mert a saját otthonomban nem szokás lehúzni a cipőt? Ha elmegyek valahová, akkor igyekszem is az ottani szabályoknak megfelelni, vagy inkább nem is megyek oda. Én ilyen egyszerűen látom a világot. Mea culpa.
Az ugye nem úfdonság, hogy tilos mindenféle vallási alapon történő diszkrimináció?
Persze ha minden vallást egyformán kriminalizálunk és illegálissá nyilvánítunk, az sem sérti a diszkrimináció tilalmát; de az viszont súlyosan sérti a szólás-, lelkiismereti- és vallásszabadsághoz való alapvető jogokat. Mondjuk a franciák nem arról híresek, hogy ezt tiszteletben tartanák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!