Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mindenható neve vagy inkább...

A mindenható neve vagy inkább a titulusa az, hogy Isten?

Figyelt kérdés

Mert ugye a politeista vallásokban több is van,és főisten is van.

És ha titulus akkor miért nem a nevén szólitjuk őt mint a természeti,stb vallásokban?

2017. márc. 7. 17:57
1 2
 1/17 Ozmium42 ***** válasza:
0%
Szerintem egyik sem. Az isten egy értelmetlen szó, amit esetenként nevek után biggyesztenek oda, esetenként pedig nagy kezdőbetűvel tulajdonnévként használják. Neked kell eldöntened, hogyan használod.
2017. márc. 7. 18:06
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
Inkább titulus. A zsidók is inkább csak tulajdonságai alapján szólították, Él, Elohim, Saddáj, Jahve (Adonáj), ezeknek mindnek van jelentése, ami Isten egy-egy tulajdonságát írja le.
2017. márc. 7. 18:28
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

A titulusa.

Sajnos túl sok idő telt el, és az emberek már nehezen hisznek azoknak, akik ez mellett állnak. s azt veszik figyelembe, hogy kevesen vannak az igazság mellett, és az emberek a tömegeknek és a hatalomnak hisznek.

S az emberek a változtatásoktól is nagyon félnek, mert amit megszoktak, arról nehezen, vagy egyáltalán nem mondanak le.

Lásd a Jézus korában élő emberek.

2017. márc. 7. 18:55
 4/17 anonim ***** válasza:
95%
Mindkettő. A neve és a titulusa is Isten, és mind a kettő nagybetűvel írandó (hívőknek).
2017. márc. 7. 19:45
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

Isten,az egy isten neve,és titulusa.

Csak egy Isten létezik.A többi istennév,valamely tulajdonságát emeli ki,vagy-a politeista vallások esetében-az egy Isten másfajta megismerése,istenképe miatt különböző.(Azok a népek,melyek vallás-istenkép-tekintetében toleránsak voltak,a különböző istenképeket összebékítették,s az uralkodó nemzet istenképét helyezte a többi fölé.)

2017. márc. 7. 19:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Foglalkozása Isten.
2017. márc. 7. 21:00
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Istennek nincs neve, értsétek már meg. Csak hivatkozni kell rá valahogy. A hotdogról az a húspálca jutna eszedbe, amit belegyömöszölnek a kiflibe (csak előtte bekenik mindenféle cuccal/kencével, hogy könnyebben csússzon).
2017. márc. 7. 21:33
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene Istent belegyömöszölni egy névbe?

Mert ha csak annyit mondassz,hogy "Uram Teremtőm" akkor Őt szólítod meg. Kitől kellene Istent megkülönböztetni?

Nekünk embereknek szükség van nevekre mert sokan vagyunk és valahogy különbséget kell tenni Pista és Lénárd között,de mivel Teremtő csak egy van így értelmetlenné válik Istent bele gyömöszőlni egy emberi névbe.

Ő a VAGYOK, és ennyi...

2017. márc. 8. 02:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ugyanezt írtam volna én is.
2017. márc. 8. 02:39
 10/17 anonim ***** válasza:
68%
A hinduizmus szerint isten a titulus (bhagaván), de emellett millió névvel illetik, mindegyik egy-egy tulajdonságát jelöli. Az egyik szentírásban ezer nevet sorolnak fel, de eznis erősen limitált egy transzcendens lény leírásához.
2017. márc. 8. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!