Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták! Tudnátok segíteni?

Adventisták! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm adventista , és nemsokara lesz az esküvője . Én más vallású vagyok es nem nagyon ismerem a szokasaikat . Segitenetek nekem ? Milyen oltozetben kell menni, milyrn ajandekot szokas vinni , illetve milyen szokasok vannak egy adventista esküvőn ? Előre is köszönöm !

2017. febr. 26. 20:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nem vagyok adventista,de ilyen csipp-csupp dolgokba kár belekötni. Ha ő úgy érzi,hogy ez botlást okozna a Krisztusban való járásában,akkor ne is igyon alkoholt. Olyan ez,mint az adakozás,ha nem jó érzéssel teszed,akkor inkább ne is tedd. Én is egy olyan gyülekezetbe járok,ahol nem igazán buzdítanak alkoholfogyasztásra,főleg,ha testvérek között vitát generál,akkor pláne nem éri meg. :)
2017. márc. 4. 07:49
 22/26 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy szabad vagy nem szabad alkoholt inni, hanem arról, hogy az adventista tanítás szerint Jézus sem ivott bort, hanem erjetlen szőlőlevet. Itt a hamis tanítás a lényeg.
2017. márc. 4. 08:31
 23/26 anonim ***** válasza:
Hát őszinte leszek,amilyen durva tévtanítások vannak már,hogy a pofámról leszakad a bőr sokszor,azok mellett ez apróságnak tűnik,sok helyen olyan dolgokban is mást tanítanak,amikre az üdvössége rámehet az embernek. Ha Isten ezt életbevágónak gondolja,akkor majd korrigálja őket ebben,ha meg nem javítja ki,akkor nyilván nem tartja olyan fontosnak. Félre ne érts,nem azt mondom,hogy a Bibliában van olyan,ami nem fontos,de viszont olyan van,ami nem üdvösségkérdés. Mellesleg az én gyülekezetemben is ugyanaz a tanítás van a borról,én megmondom őszintén,még nem döntöttem erről,hogy elfogadjam-e,egyelőre nem tartottam olyan fontosnak. :)
2017. márc. 4. 10:08
 24/26 anonim ***** válasza:
52%

Ere van az ige

,, mindent szabad az embernek de nem minden valik javara,,

Ez szerint mertekletesseg es kozeput a legjobb mindenben( huseves alkohol kave stb)

Ne valj semmi rabjava.

A tobbi rad van bizva

Ha tul sok a szabaly akkor atesel a torvenyeskedes utjara ami farizeus viselkedeshez vezet.

A torvenyt csak jezus tudta betartani es betolteni.

2017. márc. 4. 11:29
 25/26 anonim ***** válasza:

Az alkoholtilalom kérdésében szükséges tudnunk,hogy az adventisták azt,az amerikai aloholtilalommal vezették be.Akkor,Amerikában olyan vészes alkoholizmus uralkodott,hogy az a társadalom összeomlása felé vezetett.(temérdek betegség forrásai voltak a szennyezett ivóvíz források)

Köztudott,hogy aki alkoholista,két választása van:1.absztinencia(teljes elhagyása az alkoholnak)2.ivás.

(Nincs esélye mértékletes alkohol fogyasztásra.)

2017. márc. 5. 16:17
 26/26 követ62 ***** válasza:

A kérdés az volt mit vigyen a kérdező ajándékba, mibe öltözzön egy adventista esküvőre. Még rögtön az elején meg is kapta a választ, segítséget.

Akkor mi értelme a továbbiaknak?

Mindneki úgy tartja az esküvőjét ahogy akarja, azt ad a vendégeinek amit akar. És, ha nincs zene akkor nincs zene. Senkinek semmi köze hozzá.

Ha valaki le akar merülni a víz alá búvárként és bizony a lakodalmas nép nem tud, hát így járt. Vagy ugan ez az ejtőernyős esküvö. Ha valaki nem mer ugarani akkor bizony kimarad dolgokból.

De minek ez az értelmetlen kötözködés?

Ez a csodálatos Isten alkotásában, hogy minden ember más és "MIDNEKI MÁSKÉNT CSINÁLJA".

2017. márc. 24. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!