Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok a vallások akik azt...

Azok a vallások akik azt tartják magukról, hogy csakis ő általuk van megmentés hova "tették" Jézus Krisztus Kálváriáját és a Golgotán elszenvedett megváltó halálát?

Figyelt kérdés

2017. febr. 21. 08:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Vidi:

"Felnőttként lettem hívő!"

Ilyen vitaképességekkel azt mondanám még fel sem nőttél, de sajnos a fogalom korhoz, és nem képességekhez van kötve.

"Neked minek érveljek? Múltunk van!"

Talán azért, mert éppen vitázunk? A vita alapkövetelménye pedig az érvelés? Ugh... elég szomorú, hogy alapfogalmakat kell magyaráznom neked. :(

"Akkor végezz közvéleménykutatást az utcán. A legtöbb ember nem fogja tudni hogy az iszlám a zsidó és a keresztény vallás Ábrahámhoz köthető! Bár a migráció miatt bizonyára változott az arány."

Ötletem sincs, hogy ez honnan jött, mivel egy szóval nem említettem ezelőtt, sőt még csak utalás sem volt hasonló témára. Lehet megint az a fránya szövegértés?! :/

Egyébként volt már rá példa, hogy ezt megtettem, mert kíváncsi voltam a válaszokra, habár nem az utcán, hanem dohányzószünet közben egy intézményben; 9 emberből 7 tisztában volt vele. ;)

"Ölték meg őket! Rövid és konkrét! Ennyi nem kell túlkomplikálni!"

Szóval abba nem kötöttél volna bele? Hát jó, akkor legközelebb szépen és tisztán, mindenféle adalék hiányában írok majd neked, mint ahogy azt az általános iskolában szokták a tanítónénik. :)

"Baj van! Mert én azt írtam neked hogy: "a Biblia alapján hogy ezek a cselekedetek a keresztény hitből fakadnak."

Keresztény hitből fakadóan! Ez nagyon fontos mivel vannak emberek akik kereszténynek vallják magukat!

Mint ahogyan azt írtam is a 26-os számú válaszomban. "De egy dolog biztos keresztény=Krisztus követő!"

Jézus Krisztus mit tanított a keresztényeknek? Tehát milyen példát, magatartást mutatott, tanított az embereknek?"

Tudtommal a jézuska azt is mondta, hogy hinni kell az apucijában, és csókoltatni kell, és imádni és mindent csinálni... nem? Javíts ki ha rosszul tudom te nagy Krisztus követő. :)

"Kérdés az hogy melyik keresztény képes a történetben szereplő úr elé vinni az ellenségeit? Előtte ölje meg! Nem az úr megy a legyőzött ellenséghez hanem azt viszik elé, mivel ezt is parancsba adja."

Oh értem, szóval akkor egy teljesen felesleges mondat hagyta el a kicsi száját, amire soha nem volt és nem is lesz példa, ugye?

"Nem felszólítás volt! Eddig is azt tetted, mi változott? A múltban is ezt csináltad."

Bocsánat, de a felkiáltójel a felszólítást jelképezi. :)

Így van, nem állok be a birkasorba, örülök, hogy észrevetted.

"Persze csak az én szavahihetőségem hiányzott hozzá!"

Akkor elismered, hogy marhaságot mondtál előzőleg, igaz?

"Imádkozom érted!"

Ezen mindig jót nevetek. :"D Még mindig a kokainról való leszokást javaslom.

"Nem baj! Elmagyarázom! Röviden annyi hogy sem te sem én nem változtunk az általad felhozott dolgokat illetően! Ennyi!"

De igen, én változtam, okultam, fejlődtem és előrébb léptem. Az már más kérdés, hogy te erre nem voltál képes.

Hanyagolhatnád a felkiáltójeleket, rémisztőek. :/ Mindig egy ideges papot képzelek el, akinek majd szét robban a feje, amiért az egyik ministránsa nem teljesíti pedo vágyait. :/

2017. febr. 23. 22:21
 32/36 How Arrow ***** válasza:

"De igen az, mert így van."

Ez diktatura nem tény!

"Oké, cáfold."

Te még a mindennek a negyedét se tudod.

"Igen, és? Ha én azt vallom, hogy hiszek a spagettiszörnyben, és kinyilvánítom, akkor rengetegen idiótának néznek, ha ezt nagyban hangoztatom, akkor valószínűleg munkahelyem sem lesz, de éppen az is lehetséges, hogy bekerülök valami elvetemült szektába = megváltozik az életem."

Ezt csak te vallod egyedül.

Abszurd.

"Szeretném tudni akkor, hogy mire gondoltál."

Sokmindenre.

"Ennek örülök."

Na látod örömöt okoztam neked.

"Ettől még lehet tény. :) "

Az tény ami a teljes igazság, amibe van hazugság az már nem az.

"Ez mit is bizonyít? Nem értem az összefüggést."

Azt hogy lehetetlen felfogni a végtelent!

Külömböző kigondolással lehet belemagyrázni de ettől még lehetetlen felfogni.

Amugy sokmindent nem értessz és én sem és ebbe mindenki beletartozik még azok is akik ugy gondolják hogy a legnagyobb koponyák ami igazábol tény.

2017. febr. 23. 22:40
 33/36 How Arrow ***** válasza:

"De igen, én változtam, okultam, fejlődtem és előrébb léptem."

Hova léptél előrább? Valaki kitüntetett?

" Az már más kérdés, hogy te erre nem voltál képes."

Ez nem kérdés hanem a saját önbölcs gondolatod.

Vidiripi sokmindenre képes de arra hogy önbölcs legyen arra tényleg nem képes.

2017. febr. 23. 22:54
 34/36 anonim ***** válasza:

"Ez diktatura nem tény!"

Ismered a diktatúra fogalmát? Az általam leírtaknak semmi köze sincs hozzá.

"Te még a mindennek a negyedét se tudod."

Oké, mondjátok el, a kokainozás valami keresztény szokás lett?

"Ezt csak te vallod egyedül.

Abszurd"

Esetleg utánanézhettél volna, mielőtt ezt írod, több ezren ezt a vallást tulajdonítják magukénak. :*

"Sokmindenre."

Gratulálok a kitűnő vitaképességedhez (szarkazmus, ha a csökött agyad nem értené).

"Az tény ami a teljes igazság, amibe van hazugság az már nem az."

Ha azt mondom a kereszténység a béke vallása, ezt tényként kezelik az emberek, mert így van a köztudatban. De nem sok köze van a békéhez. Van benne hazugság, mégis tény.

"Azt hogy lehetetlen felfogni a végtelent!

Külömböző kigondolással lehet belemagyrázni de ettől még lehetetlen felfogni.

Amugy sokmindent nem értessz és én sem és ebbe mindenki beletartozik még azok is akik ugy gondolják hogy a legnagyobb koponyák ami igazábol tény."

Ajánlom a TED-ED nevű YouTube csatorna végtelen felfogására alkalmas videóját. Csak azért, mert te nem vagy rá képes, másoknak megy.

"Hova léptél előrább? Valaki kitüntetett?"

Nem, ennyire nehéz a felfogásod vagy csak kötekedni van kedved? :D

"Ez nem kérdés hanem a saját önbölcs gondolatod.

Vidiripi sokmindenre képes de arra hogy önbölcs legyen arra tényleg nem képes."

Igen, ez az én gondolatom a Vidiripivel folytatott vitában, amit nem féltem megjegyezni...umm... Te miért is szólsz bele?

2017. febr. 23. 23:54
 35/36 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ilyen vitaképességekkel azt mondanám még fel sem nőttél, de sajnos a fogalom korhoz, és nem képességekhez van kötve."

Nem, a helyzet az hogy neked nem tűnt fel de én nem akarok veled vitázni. csak leírom neked azt amit korábban és kész. Újat nem nagyon fogok írni!

"Talán azért, mert éppen vitázunk?"

Azt a múltban tettük. Hiheted azt hogy én vitázom veled de nem! :D

"Ötletem sincs, hogy ez honnan jött..."

Innét jött! Megjegyzem, Európában a legelterjedtebb a kereszténység!

"Szerintem erről lerí, hogy gyűjtőfogalomként írtam, mert hogy ez a legelterjedtebb..."

"Hát jó, akkor legközelebb szépen és tisztán, mindenféle adalék hiányában írok majd neked, mint ahogy azt az általános iskolában szokták a tanítónénik."

Az általános iskolában még nem így van. Ott még magyaráznak hogy megértse a diák!

"Tudtommal a jézuska azt is mondta, hogy hinni kell az apucijában, és csókoltatni kell, és imádni és mindent csinálni... nem?"

Igen!

"Oh értem, szóval akkor egy teljesen felesleges mondat hagyta el a kicsi száját, amire soha nem volt és nem is lesz példa, ugye?"

Eddig még nem volt rá példa. De hogy nem is lesz azt nem tudom. Ez majd idővel fog kiderülni!

"Így van, nem állok be a birkasorba, örülök, hogy észrevetted."

Azt jobban is teszed oda ne is állj be! S ez felszólítás. Oda ne állj be!

"Akkor elismered, hogy marhaságot mondtál előzőleg, igaz?"

Ezt írtam volna?

"Ezen mindig jót nevetek."

Ez van!

"De igen, én változtam, okultam, fejlődtem és előrébb léptem. Az már más kérdés, hogy te erre nem voltál képes."

Egy dolgot el kell ismernem abban tényleg van fejlődés. De a többi ugyan az!

"Hanyagolhatnád a felkiáltójeleket, rémisztőek."

Megtérésed után elgondolkodom majd rajta!

2017. febr. 24. 05:34
 36/36 anonim ***** válasza:

Még mindig nevetséges vagy.

Az itt vétett hazugságok után szaladj el gyónni egyet, nehogy a főnök beguruljon. :)

2017. febr. 24. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!