Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyháznak mi az álláspontja...

Az egyháznak mi az álláspontja a házasságon belüli óvszerrel történő szexhez?

Figyelt kérdés

2017. febr. 4. 11:55
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
49%
Melyik egyháznak? A katolikus és a nazarénus tiltja, a többi engedi.
2017. febr. 4. 12:02
 2/39 anonim ***** válasza:
37%
A Bibliában sehol nincs, hogy tilos védekezni. Isten szava az. Az egyházak kit érdekelnek. Mind elfajult több téren is.
2017. febr. 4. 12:05
 3/39 anonim ***** válasza:
66%
És ha tiltja, akkor mi lesz? 16 gyereketek lesz? Vagy nem szexeltek soha?
2017. febr. 4. 12:28
 4/39 anonim ***** válasza:
100%

"És ha tiltja, akkor mi lesz? 16 gyereketek lesz? Vagy nem szexeltek soha?"

A katolikusok túlnyomó többségét tapasztalataim szerint nem érdekli ez a tiltás. A maradék vagy naptármódszerezik, vagy igen, szül 16 gyereket. Amerikában van a quiverfull mozgalom, ez nem egyház, mindenféle felekezetből vannak követői, ők nem védekeznek sehogy, naptármódszerrel sem, és valóban rengeteg gyerekük van.

2017. febr. 4. 13:02
 5/39 anonim ***** válasza:
0%
Igen ismerek ilyet és ráadásul egy doktornőről beszélek aki ezmiatt nem védekezik és 10 gyereket szült ő egyébként a háziorvosom tehát nem pletyka szinten hallottam. Bár tisztességesen felnevelte mindet.De szerintem ez nem normális dolog.
2017. febr. 4. 13:45
 6/39 anonim ***** válasza:
53%
Isten teremtette a szexet, és nem tiltja hogy védekezzünk. A szexnek az elsődleges célja Isten szerint (bármilyen hihetetlen is), nem a gyereknemzés, hanem "és ketten lesznek egy testté". A védekezést a vallások maguk találták ki hogy tilos. Isten nem vallást kér tőlünk, hanem hitet. A kettő nem feltétlen ugyanaz, ez benne van a Bibliában is.
2017. febr. 4. 13:49
 7/39 A kérdező kommentje:

Ezen én is gondolkodtam. Csak sajnálni tudom, aki komolyan veszi.:D Kíváncsi vagyok mi lehet az ilyen emberekkel, kb tényleg vagy nem szexelnek, vagy lesz 10 gyereke. Nekem azzal nincs bajom, hogy szült 10 gyereket, inkább az okával van bajom.

De most ha összejött a gyerek, addig gondolom ha kiderült, utána már bűn szexelni, amíg meg nem születik, meg amíg újra teherbe nem tud esni. Gondolom akkor a terhesség alatti szex is bűnnek minősül az álláspontjuk szerint, mert ugye nem tud újból teherbe esni az asszony, amíg terhes..

2017. febr. 4. 14:03
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem tiltja, de sokan nem védekeznek óvszerrel, mert így nem tud kiteljesedni a szerelem (vagy mi), inkább a természetes családtervezést alkalmazzák, aminek meg van a technikája, naptármódszer, hőmérőzés, stb. Ismerek olyan családot, akik ezt alkalmazzák, két gyerekük van, mind a kettőt tervezték. Szóval nincs az, hogy 10 gyerek, meg ilyesmi. Egy családnál sem a keresztény ismerőseim közül.
2017. febr. 4. 14:13
 9/39 A kérdező kommentje:

Ha viszont ezt nem tiltja, akkor milyen képmutató.

A fiatalokat elítélik, a szexelnek házasság előtt, óvszerrel, házasságon belül meg szabad? Komolyan van erről információ, hogy mit enged és mit nem az egyház? Tehát házasságon belül lehet védekezni, hiába nem lesz belőle gyerek?

2017. febr. 4. 14:18
 10/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezen a képmutatás? A keresztény tanítás szerint a szex helye a házasságban van, a célja viszont nem kizárólag a gyermeknemzés. Mi olyan nehezen érthető ezen?
2017. febr. 4. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!