Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ellentét és feszülts...

Miért van ellentét és feszültség a különböző keresztény felekezetek közt? Hát nem ugyanazt imádják mind?

Figyelt kérdés
Én kívülálló vagyok, nem ateista, inkább eretnek vagy pogány (de mindenképpen bűnös) egy keresztény szemének. Viszont sosem értettem igazán, mi a különbség a különböző felekezetek, főleg a protestáns egyházak közt. Hisz a hitük ugyanaz, nem igaz? Minden más meg csak külcsín.

2017. febr. 2. 10:24
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Azzal kezdted mondandód korábbi hozzászólásban, hogy református vagy. Ezen hozzászólásod után vagy nem mondtál igazat és nem vagy református (akiknél teljesen elfogadott a gyermekek keresztelése, sőt elfogadják pl. a katolikus vagy evangélikus keresztséget is). Vagy saját egyházaddal vitatkozol és nem velem. Ez utóbbi esetben néz valami jó kis lubickolós gyüli után.

Nem hiszem, hogy a víz mennyisége lenne a mérvadó kereszteléskor, hogy néhány centiliter vagy 1-2 köbméter vízzel végeznék a szertartást. Az sem igaz, hogy jelképes cselekedet, hiszen szentség (Sákramentum). De nekem nem kell hinned, ha valóban református vagy, olvasd el mit tanít erről egyházatok.

2017. febr. 5. 11:35
 32/35 anonim ***** válasza:

31.Hsz!

Tehát azt állítod,hogy a meghintéses keresztség varázserővel bír,és a csecsemő akaratától függetlenül működik?

Én azt állítom,hogy bármilyen keresztelés(alámerítéses,vagy meghintéses) teljesen hatástalan Krisztus áldozatában való hit nélkül.

2017. febr. 5. 16:31
 33/35 anonim ***** válasza:
Nem, varázserőről csak te írtál, én egy szóval sem. Számomra a Szentlélek működése nem varázslás vagy mágia. De mint írtam, javaslom előbb magadban tedd tisztába, hogy milyen vallású vagy / akarsz lenni. A reformátusoknál van gyermek keresztség, nem katolikus találmány és ugyan úgy szentség. Azért nem olyan túl sok minden köti össze a számos keresztény egyházat, de a keresztség (amit te most próbálsz kicsit gúnyolni) egy ezek közül.
2017. febr. 5. 18:02
 34/35 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók, azt hiszem, nem is válaszaitok tartalma, hanem sokfélesége adta meg az igazi választ a kérdésemre.
2017. febr. 6. 04:39
 35/35 anonim ***** válasza:

Kedves 33. Hsz!

Nem az a lényeg,hogy milyen a vallásom,hanem az,hogy mit tanít a hitem alapját képező Biblia,és annak központi személye,Jézus.

A vallások behatárolják,mit kell hinni,de a Biblia leírja,mi az igazság.

Én,az igazságot keresem,s nem felekezetek tanait.

A csecsemőkeresztség,gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja a gyermek,a szubjektum akaratát.Ezzel szemben Isten,még a legjobb jót sem kényszeríti ránk,és a legrosszabb dologtól sem óv meg,akaratunk ellenére.

Ez esetben úgy tűnik,Isten Szentlelke a csecsemő akarata ellen tenne valamit.Ilyen nincs.Ez varázslás lenne.

Sajnos tévedésben vagy:A csecsemőkeresztséget,a reformátusok átvették a katolikus gyakorlatból.Nem a reformátusok találták ki.

Abban is tévedsz,hogy keresztény gyakorlat,hisz Krisztus egyetlen csecsemőt sem keresztelt,de még tanítványai sem.Így nincs köze ennek a gyakorlatnak a kereszténységhez.

Gúnyolódás?

Talán szerinted,de én nem annak szántam.

Te minek nevezed azt,ha valami transzcendens erő egy ember nyomására, egy másik ember akarata ellenére tesz valamit?Nem varázslás?

2017. febr. 6. 06:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!