Miért van ellentét és feszültség a különböző keresztény felekezetek közt? Hát nem ugyanazt imádják mind?
Azzal kezdted mondandód korábbi hozzászólásban, hogy református vagy. Ezen hozzászólásod után vagy nem mondtál igazat és nem vagy református (akiknél teljesen elfogadott a gyermekek keresztelése, sőt elfogadják pl. a katolikus vagy evangélikus keresztséget is). Vagy saját egyházaddal vitatkozol és nem velem. Ez utóbbi esetben néz valami jó kis lubickolós gyüli után.
Nem hiszem, hogy a víz mennyisége lenne a mérvadó kereszteléskor, hogy néhány centiliter vagy 1-2 köbméter vízzel végeznék a szertartást. Az sem igaz, hogy jelképes cselekedet, hiszen szentség (Sákramentum). De nekem nem kell hinned, ha valóban református vagy, olvasd el mit tanít erről egyházatok.
31.Hsz!
Tehát azt állítod,hogy a meghintéses keresztség varázserővel bír,és a csecsemő akaratától függetlenül működik?
Én azt állítom,hogy bármilyen keresztelés(alámerítéses,vagy meghintéses) teljesen hatástalan Krisztus áldozatában való hit nélkül.
Kedves 33. Hsz!
Nem az a lényeg,hogy milyen a vallásom,hanem az,hogy mit tanít a hitem alapját képező Biblia,és annak központi személye,Jézus.
A vallások behatárolják,mit kell hinni,de a Biblia leírja,mi az igazság.
Én,az igazságot keresem,s nem felekezetek tanait.
A csecsemőkeresztség,gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja a gyermek,a szubjektum akaratát.Ezzel szemben Isten,még a legjobb jót sem kényszeríti ránk,és a legrosszabb dologtól sem óv meg,akaratunk ellenére.
Ez esetben úgy tűnik,Isten Szentlelke a csecsemő akarata ellen tenne valamit.Ilyen nincs.Ez varázslás lenne.
Sajnos tévedésben vagy:A csecsemőkeresztséget,a reformátusok átvették a katolikus gyakorlatból.Nem a reformátusok találták ki.
Abban is tévedsz,hogy keresztény gyakorlat,hisz Krisztus egyetlen csecsemőt sem keresztelt,de még tanítványai sem.Így nincs köze ennek a gyakorlatnak a kereszténységhez.
Gúnyolódás?
Talán szerinted,de én nem annak szántam.
Te minek nevezed azt,ha valami transzcendens erő egy ember nyomására, egy másik ember akarata ellenére tesz valamit?Nem varázslás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!