Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismerős valakinek az a vallási...

Ismerős valakinek az a vallási felekezet amely azt tanítja, hogy Jézus Krisztus valójában nem Isten küldötte hanem a pokol a mélység angyala?

Figyelt kérdés

A tegnap az egyik kolégámmal épp arról beszélgettünk, hogy mennyi féle és fajta vallás van amikor egy másik hallva, hogy miről dumáluk közbeszólva megjegyezte röviden, hogy ő már hallott olyan vallásról is amely azt tanítja, hogy Jézus Krisztus a pokol angyala.

Engem meglepett és szeretném tudni, hogy valóban létezik ilyen tanítás a ketreszténység kőzegében?

2017. jan. 11. 08:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
Nem, jw.org
2017. jan. 11. 10:17
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

Félig igaz amit írtál.

Jézus a Teremtő küldötte, és a megváltó királyunk,

Ám a jelenések könyve ír úgy Jézusról, mint aki a mélység angyala.

Mert csak neki van joga oda vetni azokat, akik méltatlanok az életre. Sátánt a mélységbe fogja vetni.

(Jelenések 20:1, 2) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. 2 És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte.

A mélység kulcsa van a kezében, és sátánt fogja oda vetni és bezárni.

ezt nem Jehova Tanúi találták ki, hanem maga a Biblia írja.

Jézus, aki levetette Sátánt az égből, aki elítélte Nagy Babilont, és aki Armageddonkor eltörölte ’a föld királyait és seregeiket’, biztosan nem fog félreállni, hogy egy alacsonyabb rangú angyal mérje Sátánra a döntő csapást, és az vesse a mélységbe.

2017. jan. 11. 10:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Kzitus úgy látszik szégyelli megvallani a saját tanításukat, ezért kerüli a nyílt és egyenes válaszadást. De igen kérdező, a Jehova tanúi azok, akik Jézust a Jelenések könyvében szereplő mélység angyalával azonosítgatják. Véleményem szerint már az is épp elég Istenkáromlás, hogy teremtménynek mondják:

"Jézus Krisztus Isten egyszülött Fia, Jehova egyetlen olyan Fia, akit egyedül teremtett meg. Ez a Fiú az egész teremtés elsőszülöttje. Minden más az égben és a földön általa lett megteremtve."

A Kolosszé 1,16-17-be, és még ezen kívül két másik helyen is betoldották a "más" szót a fordításukba, hogy illeszkedjen a teológiájukhoz. Ugye az eredeti szövegben csak annyi van, hogy minden Krisztus által lett teremtve, ebből viszont egyenesen következik, hogy Krisztus nem lehet teremtmény. Szóval ehhez muszáj volt elferdíteni szöveget, bár állítom neked, ha nem lenne odahamisítva a "más" szócska, a legtöbb tanút ez sem zavarná, mert nekik az Őrtorony az szent és sérthetetlen. A Bibliát csak az Őrtorony szemüvegén keresztül lehet érteni. Russel testvér (az alapítójuk) még azt is megírta, hogy ha valaki csak a Bibliát olvassa Őrtorony nélkül, az tévelyeg, de ha csak az Őrtornyokat olvassa, a Bibliát egyáltalán nem, úgy igazságban maradhat...

2017. jan. 11. 16:56
 14/18 anonim ***** válasza:

"Jézus, aki levetette Sátánt az égből, aki elítélte Nagy Babilont, és aki Armageddonkor eltörölte ’a föld királyait és seregeiket’, biztosan nem fog félreállni, hogy egy alacsonyabb rangú angyal mérje Sátánra a döntő csapást, és az vesse a mélységbe."

És ennyi már elég is nektek az azonosításhoz? Arra nem gondolsz, hogy a Fiú mint király van a mennyben, s mint tudjuk, a királyoknak nem az a dolguk, hogy harcolni menjenek, az angyalok meg nezzék. Ahogy itt a földön sem a király fog menni harcolni a legerősebb ellenfelekkel...

Egyébként ezt olvastad:

És láttam egy csillagot, mely az égből a földre hullott, és neki adták a mélység vermének kulcsát ” (Jelenések 9,1)

Itt azt írja, az angyal a kulcsot majd csak megkapja valakitől, krisztus viszont már eleve rendelkezett vele, hiszen amikor a földön volt, kérlelték Őt a démondok, hogy ne küldje őket oda... Vagyis az angyal Krisztustól kapja a kulcsot, tehát nem lehet Krisztus.

2017. jan. 11. 17:10
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

Sziasztok!

Igen, ez a vallási felekezet egyértelműen Jehova Tanúi!

Ha bárkinek kétsége lenne erről:

[link]

[link]

[link]

"A Jelenések 9:11-ben János elmondja nekünk a sáskákról, hogy „egy király van felettük, a mélység angyala”. Mindkét versnek ugyanarra a személyre kell vonatkoznia, mivel logikus, hogy a mélység kulcsát tartó angyal azonos a mélység angyalával. És a csillagnak Jehova kinevezett Királyát kell jelképeznie, mivel a felkent keresztények csak egyetlen angyali Királyt ismernek el: Jézus Krisztust (Kolosszé 1:13; 1Korintusz 15:25)."

Üdv. Péter

2017. jan. 12. 11:55
 16/18 anonim ***** válasza:
11%

"a mélység angyala, a pusztító Jézus Krisztus (!!!) Ez nyilvánvalóan káromlás!"

Ahhoz képest hogy egy senki vagy, a mércédet úgy jelentetted ki, mintha a mindenható Isten lennél. Hogy nyilvánvalóan mi micsoda, azt nem szintelen szagtalan emberkék döntik el, hanem az Isten igéje. S mivel nem idézted az Isten igéjét, hogy mi a nyilvánvaló, fogalmad nincsen róla. Tele van ez a rovat nagyotmondó semmihez nem értő szószátyárokkal!!!!!!!!!!!!

2017. jan. 12. 20:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ahhoz képest hogy egy senki vagy, a mércédet úgy jelentetted ki, mintha a mindenható Isten lennél. Hogy nyilvánvalóan mi micsoda, azt nem szintelen szagtalan emberkék döntik el, hanem az Isten igéje. S mivel nem idézted az Isten igéjét, hogy mi a nyilvánvaló, fogalmad nincsen róla. Tele van ez a rovat nagyotmondó semmihez nem értő szószátyárokkal!!!!!!"

Mint amilyen te is vagy? Szószátyár!

A farizeusok kérdezgették Jézust! S Jézus olyan választ adott nekik, hogy: Máté 22:46 Erre senki sem tudott felelni neki egyetlenegy szót sem. Attól a naptól fogva nem is mert kérdezni tőle többé senki semmit.

Nekem is rengeteg kérdésem van Jehova tanúi felé de nem hogy nem merek kérdezni még több kérdésem van. Néhány esetben kaptam olyan választ ami elég volt ahhoz hogy többé ne kérdezzem meg azokat a kérdések. S volt amiben tévedtem. De a helyzet az hogy hiába az egyedüli "igaz ismeret" amit az Őrtorony birtokol és oszt szét mint eledelt, még sem válaszolnak meg kérdéseket csak zavaros magyarázatokat adnak. De semmi olyat ami azt váltaná ki belőlem hogy jobb ha csöndbe maradok. Igaz 1-2 esetben így volt de azok részlet kérdések voltak s beláttam hogy én tévedtem. Megjegyzem te sem idézted Isten igéjét de talán jobban is tetted.

2017. jan. 18. 12:31
 18/18 anonim ***** válasza:
én csak egyet kérdeznék: Jehova tanúi miért tartják megszállás alatt a gyakori vallás rovatát? miért???
2017. jan. 18. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!