Hogy lehetséges, hogy az ember hozta a világba a halált, ha végül mégis meghaltak?
sajnálom, hogy nem értetted meg amit válaszoltam :-(
Pedig benne van a kérdésedre a válasz.
De tényleg nem azt írtam, amit vártál...:-(
De Zitus, ha gondolod, nézzünk kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban, kérlek válaszolj ezekre, ha kérhetlek, ne mellé magyarázással, hanem igennel vagy nemmel. Tudod, az igenetek legyen igen, a nem pedig nem, ami ezeken felül van, a sátántól van.
Én orvos vagyok, ezt kijelenthetem. Ha elvégeztem volna az orvosi egyetemet, és lediplomázom orvosként, és praktizálnék. Akkor orvos vagyok???
Most, ma, feltételhez van-e kötve az örök életed neked? Ha igen, akkor elmondhatod-e, hogy ma neked örök életed van, nem fogsz meghalni. Ha nem, akkor a kérdés ugyan az, elmondhatod-e nekem, hogy ma neked örök életed van-e, nem fogsz meghalni?
Ádámnak feltételhez volt-e kötve az örök élete, vagy alanyi jogon járt ez neki?
Ha feltételhez volt kötve, ahogy neked is jelenleg feltételekhez van kötve, és neked nincs jelenleg örök életed, mert meghalsz, akkor hogyan mondhatjuk el Ádámról, hogy örök élete volt?
Mit keresett ott az élet fája, ha örök életük volt?
Megpróbálok megfelelni az elvárásodnak, bár nem tudom sikerül-e? Mert tudod igaz az, hogy a "Tudod, az igenetek legyen igen, a nem pedig nem, ami ezeken felül van, a sátántól van." -nem vonatkozik a jelenlegi beszélgetésünkre?
Mert mindenki tévedhet egyrészt, másrészt az ígéretünkel van kapcsolatban:-)
"Én orvos vagyok, ezt kijelenthetem." igen, orvos vagy.
" Ha elvégeztem volna az orvosi egyetemet, és lediplomázom orvosként, és praktizálnék. Akkor orvos vagyok???" - igen, ha elvégezted volna. De mivel nem végezted, ez csak feltételezés.
(bocsi de nem tudom rövidebben:-)
"Most, ma, feltételhez van-e kötve az örök életed neked?" - igen. A Krisztusnak való engedelmességhez(tanításának követéséhez) van kötve.
" Ha igen, akkor elmondhatod-e, hogy ma neked örök életed van, nem fogsz meghalni." - nem, nincsen ma még örök életem - csak a lehetőség adott Krisztus által.
" Ha nem, akkor a kérdés ugyan az, elmondhatod-e nekem, hogy ma neked örök életed van-e, nem fogsz meghalni?" - nem mondhatom azt, hogy ma vagy holnap nem halhatok meg. De ez nem befolyásolja az örök életem kilátását itt a füldön. Itt a garancia:"De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben." Máté 23:13 és Héberek 10:36
" Mert kitartásra van szükségetek, hogy miután megcselekedtétek az Isten akaratát, megkapjátok az ígéret beteljesedését."
"Ádámnak feltételhez volt-e kötve az örök élete, vagy alanyi jogon járt ez neki?" - minden élőlénynek, már írtam, az angyaloknak is feltételhez van kötve az örök élete - az Istennek való engedelmességhez.
"Ha feltételhez volt kötve, ahogy neked is jelenleg feltételekhez van kötve, és neked nincs jelenleg örök életed, mert meghalsz, akkor hogyan mondhatjuk el Ádámról, hogy örök élete volt?" - Ádámnak, mint nekünk is miatta, csak a lehetőség van felkínálva az örök éltehez. Ahogyan a feltétel az ő esetében is az Istennek való engedelmességen múlott, úgy a mi örök életünk is ezen múlik.
Nem azt mondta neki Isten, hogy akár eszel akár nem a fáról igy is úgy is meghalsz - ugye, hanem ezt mondta: "...arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”1Mózes 2.17
"Mit keresett ott az élet fája, ha örök életük volt?" - A fa azt szemléltette, hogy Isten „időtlen időkig” tartó életet biztosít azoknak, akiknek megengedi, hogy egyenek a gyümölcséből. Mivel Isten egy bizonyos céllal helyezte oda ezt a fát, Ádám minden bizonnyal engedélyt kapott volna arra, hogy egyen a gyümölcséből, miután olyan mértékben hűségesnek bizonyul, amilyet Isten megfelelőnek és elegendőnek ítél. Amikor Ádám törvényszegést követett el, Jehova a következő szavakkal vonta meg tőle azt a lehetőséget, hogy egyen a fáról: „Most azért nehogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról is, és egyen róla, s időtlen időkig éljen. . .” Majd Jehova szavait tettek követték. Nem engedhette meg, hogy egy olyan személy, aki nem méltó az életre, az igazságosak számára alkotott kertben éljen, és egyen az élet fájáról 1Mó 3:22, 23.
Sajnálom, nem sikerült rövidebben....
Pont az orvosos példám a kulcs az egészben.
Nem vagyok orvos! Ez az igazság. Ennek ellenére azt állítom, hogy orvos vagyok. Persze ehhez meg kell felelnem bizonyos feltételeknek. Akkor elmondhatom, hogy orvos vagyok? Nem. Az első emberpár örök életet kapott. De ehhez meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Akkor elmondható, hogy örök életük van? NEM! És ebben ez a lényeg. Ha nem vagyok orvos, mert nem teljesítem az ehhez szükséges feltételeket, akkor nekik sem volt örök életük, mert feltételekhez volt kötve, ahogy ma is. Ha nincs örök életük, akkor a halál jelen volt, nem az ember hozta a világba.
Szerintem NAGY különbség van a között, hogy "örök életed van", vagy "örökké fogsz élni, HA megfelelsz a feltételeimnek".
Ádámék csak az utóbbi ígéretet kapták. NEM volt örök életük soha, és még csak nem is ígérte nekik senki.
Persze, ha ettek volna arról a fáról... de ez eszükbe se jutott. És az isten ezt jól tudta, előre is.
Kedves Kérdező!
Igen fura világban élsz,ha az szerinted diktatúra az,ha egy liter tömény nikotintól meghalsz.
Isten megmondta,hogy a jó,és gonosz tudása fája gyümölcse mérgező,NE EGYÉL RÓLA!,s ha eszel,meghalsz.
Kegyetlen isten,hogy nem akarja a méregfogyasztást!
El kell gondolkoznom azon,hogy 1,vagy 2 éves gyermek értelmi szintjén állhatsz!
"Isten megmondta,hogy a jó,és gonosz tudása fája gyümölcse mérgező,NE EGYÉL RÓLA!,s ha eszel,meghalsz.
Kegyetlen isten,hogy nem akarja a méregfogyasztást!"
Nem haltak meg, még több száz évig éltek. Nem méreg volt, inkább én gondolkodom el azon, hogy kereszténnyel beszélgetek-e.
"Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: a ki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!