Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tényleg ennyi ember regényt...

Tényleg ennyi ember regényt ír? Lehetséges, hogy ez divat, vagy ilyen nem létezik?

Figyelt kérdés
Én már kicsi korom óta írok, szerintem már azóta, hogy tudok írni, vagy nem is tudom. Akkoriban (általánosban) mindenki nézett furcsán, hogy ez milyen különleges/furcsa, a szüleim rendszeresen kérdezgették, mikor csinálok már valami komolyat (azóta már támogatják a dolgot), de mindenki azt hitte, kinövöm, és nem ismertem egyetlen gyereket se, aki ilyen volt. Egy barátom próbálta ki az írást, de csak mert én unszoltam. Gimiben már talán nem volt olyan furcsa, ott voltak, akik suliújságba adtak le novellákat, ilyesmi. De nem volt olyan gyakori hobbi. mostanában bárhova megyek, mindenki könyvet ír, vagy verseket, legritkább esetben novellát. Lehet, ízléstelen dolog ezt divatnak beállítani, de komolyan az az érzésem, főleg, amikor ilyen kérdéseket látok, hogy "Hogy írjak könyvet?" (és tényleg az alapoktól akarja tudni, nem valahol elakadt), meg "Mi legyen a téma?"? Mikor kicsi voltam, nem akartam író lenni, de kedvenc elfoglaltságom volt, most már az is akarok lenni. akkor mindenki hülyének nézett, hogy minek foglalkozom ezzel komoly célok nélkül, ma meg már aki nem ír, az a fura. vagy csak a véletlenen múlt, és csak ilyen volt az aktuális társaság?
2012. nov. 2. 17:46
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Bocs a kisbetűvel kezdett mondatok miatt, gépelési hiba.
2012. nov. 2. 17:48
 2/25 anonim ***** válasza:
szerintem mindenki írt vagy kezdett el írni vmit életében. Nekem baromi sok ismerősöm írt már kisebb regészt. Én is írnék, ha ennyire ráérnék, de nincs rá időm egyáltalán
2012. nov. 2. 17:53
 3/25 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez nagyon jó dolog. A kérdésedből azt érzem, kicsit féltékeny vagy arra, hogy nem tűnsz ki a grafomániáddal, de ez normális.
2012. nov. 2. 17:55
 4/25 anonim ***** válasza:
Mindig is sok ember volt, aki írónak vagy költőnek készült. Elhitte, hogy tehetséges és jókat ír. Azután eltűntek a süllyesztőben. Nagyon nehéz valóban jó műveket írni. De azért csináld, hátha teljesül a reményed. De arra ne alapozz, hogy ebből megélhetsz majd.
2012. nov. 2. 18:01
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegen írnak, de nem biztos hogy te összeakadsz velük az életben. Az interneten sokkal szembetűnőbb ha valamiből sok van. Pláne itt. Ha bemész a családi kapcsolatok témakörbe, ott meg mindenkit megcsalnak, ütnek, stb, holott az életben az ember ismerősi körében ilyen esetből max. 1 van... Nem ~100 ember alapján kell következtetéseket levonni.
2012. nov. 2. 18:08
 6/25 A kérdező kommentje:
Ezt mindenki elmondja, és mindenki azt hiszi, ő mondja először. nem ebből akarok megélni, lesz mellette munkám, legalábbis erre fogok törekedni. Nem vagyok féltékeny rájuk, nem akarok kitűnni, miért akarnék? A szavaimból érezhető gúny, vagy harag annak tulajdonítható be, hogy kicsit rosszul esik, hogy manapság olyanokkal találkozom, akik írnak, régen meg hülyének néztek, vagy strébernek, vagy a szüleim nem vettek komolyan. Nem akarok különc lenni, és nem zavar,. hogy mások mit csinálnak. Csak számomra nehéz elképzelni, hogy majdnem 2 évtizedig nem népszerű dolog, aztán hirtelen az lesz, és mégse divat.
2012. nov. 2. 18:09
 7/25 A kérdező kommentje:
Nem is feltétlen az itteni kérdéseket tartom mérvadónak, hanem ismerőseimet. csak olyan példát akartam írni, amit itt mindenki ért.
2012. nov. 2. 18:11
 8/25 anonim válasza:

Divat? Nem gondolom.

A mai fiatalság nem is olvas, nem hogy ír.

Csak egyszerűen ott vannak a nagy példák pl.: Rowling, aki nagyon jól megél a műveiből és páran megpróbálják lekörözni.

De ott van a másik csoportja az íróknak, akik a maguk szórakoztatására írnak, mint én. Egyfajta hobbi, ha még nyomtatásban is megjelenik az már csúcs. Egy azonban biztos: mint egy gép nem tudom a regényeket gyártani.

2012. nov. 2. 18:11
 9/25 A kérdező kommentje:
Hát jó regényeket nem is, de rosszakat simán.
2012. nov. 2. 18:13
 10/25 anonim ***** válasza:
Nekem is az jött le az írásodból, hogy te különcnek képzeled magad, hogy írogatsz. Ez olyan, mint hogy minden gyerek állatorvos meg régész akar lenni, és azt hiszi, hogy ezzel csak ő van így, neki megvan az életcélja, meg fogja váltani a világot. Aztán mikor felnő, akkor rájön, hogy ő is ugyan olyan, mint a többi ember és egyáltalán nem különleges
2012. nov. 2. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!