Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tényleg ennyi ember regényt...

Tényleg ennyi ember regényt ír? Lehetséges, hogy ez divat, vagy ilyen nem létezik?

Figyelt kérdés
Én már kicsi korom óta írok, szerintem már azóta, hogy tudok írni, vagy nem is tudom. Akkoriban (általánosban) mindenki nézett furcsán, hogy ez milyen különleges/furcsa, a szüleim rendszeresen kérdezgették, mikor csinálok már valami komolyat (azóta már támogatják a dolgot), de mindenki azt hitte, kinövöm, és nem ismertem egyetlen gyereket se, aki ilyen volt. Egy barátom próbálta ki az írást, de csak mert én unszoltam. Gimiben már talán nem volt olyan furcsa, ott voltak, akik suliújságba adtak le novellákat, ilyesmi. De nem volt olyan gyakori hobbi. mostanában bárhova megyek, mindenki könyvet ír, vagy verseket, legritkább esetben novellát. Lehet, ízléstelen dolog ezt divatnak beállítani, de komolyan az az érzésem, főleg, amikor ilyen kérdéseket látok, hogy "Hogy írjak könyvet?" (és tényleg az alapoktól akarja tudni, nem valahol elakadt), meg "Mi legyen a téma?"? Mikor kicsi voltam, nem akartam író lenni, de kedvenc elfoglaltságom volt, most már az is akarok lenni. akkor mindenki hülyének nézett, hogy minek foglalkozom ezzel komoly célok nélkül, ma meg már aki nem ír, az a fura. vagy csak a véletlenen múlt, és csak ilyen volt az aktuális társaság?
2012. nov. 2. 17:46
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezzel egyetértek, és ez tényleg nem önmagam fényezése, mert én még azt sem mondtam, hogy jó lennék az írásban.
2012. nov. 4. 19:04
 22/25 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, hogy mennyien írnak? Nézd a jó oldalat: TANULHATSZ TŐLÜK. Azért ha objektíven nézzük, akkor az írás nem egy olyan bonyolult dolog. Egy-egy jó ötlet, vagy fordulat egy teljesen kezdőtől is származhat, még ha az egész struktúra nem is jó. De ha felismered hogy miben rossz vagy kevésbé jó más írása, már az is elég jó.
2012. nov. 5. 09:37
 23/25 A kérdező kommentje:
Mondasz okos dolgokat, és persze, ez azért pozitívum. Azért szerintem írni nehéz dolog. Pont írta is az egyik válaszoló, hogy mindenki azt hiszi, hogy könnyű.
2012. nov. 5. 17:41
 24/25 anonim ***** válasza:

Sokan írnak, de ha azokra gondolsz, akik ide kiírják, hogy "Miről szóljon a regényem?", szóval velük nem kell foglalkozni, mert ők sosem fognak igazi könyveket kiadni, amíg meg nem változik a hozzáállásuk. És, hogy miért? Mert például a Könyvmolyképző Kiadónál rengeteg újkönyves szerző műve kerül kiadásra, és ez inspirálja a kamaszokat.

Én is írogatok, de csak novellákat, és elég régóta.

2012. nov. 13. 12:23
 25/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, ilyen emberekre gondoltam. Lehet - sőt valószínű -, hogy soha nem fogják kiadni, amit írnak, csak én nem is értem, hogy így minek ír valaki? hogy "Miről írjak?". Azt feltételezné az ember, hogy ha már írni akar, van valami alapötlete, vagy ilyesmi. Ezért gondoltam arra, hogy divat, mert különben mást nem tudok elképzelni.
2012. nov. 18. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!