Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szerint létezik Isten?

Ki szerint létezik Isten?

Figyelt kérdés

Én személy szerint ateista vagyok de kíváncsi vagyok a véleményeitekre érveljetek kérlek

Menjünk bele egy kis logikai csevelybe ;)

2017. jan. 6. 23:13
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

20.Hsz!

1.A világmindenség nem a semmiből jött létre,hanem az örökkévaló Isten hozta létre.Tudom,a mi véges agyunkkal,a végtelen fogalmát képtelenek vagyunk megérteni,s biztosan kergetni fogod,mint macska a farkát,hogy no jó,de az örökkévalóság előtt mi volt,mivel gőzöd sincs az örökkévalóságról.

2.Az életet akkor sem tud létrehozni az ember élettelenből,ha felrobban ettől az agyad.

3.A bölcsesség mérését nem kezdem olyannak,aki egy majom értelmi szintjén áll.

4.Igen.Isten önmagánál fejlettlenebbet képtelen létrehozni,mert nála nincs fejlettebb,hisz Ő tökéletes.

2017. jan. 10. 08:59
 32/34 anonim ***** válasza:

29.Hsz!

Ha a világ viszont létezhet kezdet nélkül,akkor miből lett az energia,ami összesűrűsödve anyaggá lett?

Isten nem jött létre,hanem örökké létezett.Tudom az örökké nem fér a buksidba,(meg az enyémbe se)de ez a te bajod is,meg az enyém is,de attól létezik.

Mutass olyat,hogy egy fejletlenebb, fejlettebbet hozott létre!

Horváth Jenő,csak hozott anyagból képes még kalapácsnyelet csinálni is!...Netán te tudsz jobbat is tőle?

2017. jan. 10. 09:09
 33/34 anonim válasza:
A hülyék szerint
2017. febr. 7. 11:20
 34/34 Darkmoon80 ***** válasza:

"Mutass olyat,hogy egy fejletlenebb, fejlettebbet hozott létre!"

Nézz magad elé, és láss : a számítógép. Meg tudnád csinálni mikroprocesszorát? Nem! Bármelyik ember a földön képes lenne elkészíteni? Nem! A jelenlegi számítógépek mikroprocesszorai olyan összetettek, hogy megfelelő áramkör tervező programok nélkül lehetetlen lenne megtervezni őket. És láss csodát.., az adott fejlettségi szintnél magasabb fejlettségi szintű mikroprocesszorok készülnek el, azaz a fejletlenebb számítógép segítségével fejlettebb jön létre.

Más: maga a sokat szapult evolúció. Ha végig tekinted (tudom sose fogod megtenni, de gondolatkísérlet szintjén azért próbáljuk meg) az élőlények fejlődésfáját látni fogod, hogy egyre bonyolultabb (magasabb szervezettségű lények fejlődtek ki. Az embrionális fejlődésben az emberi magzaton meg is figyelhetők az evolúciós út egyes fázisai (kopoltyú, farok, vagy említhetném a mára már funkció nélküli vakbelet). Aki magát az állatvilágtól elkülönült Isteni teremtménynek tartja, és nem az evolúciós fejlődés jelenleg legmagasabb fokának, az talán adjon magyarázatot arra, hogy a majmok és az ember génállománya miért mutat 99% fölötti egyezést?

Semmiből nem lesz semmi! Hmmm Az arra vonatkozó magyarázat valóban nincs még meg, hogy a tér idő és anyag mi módon keletkezett (avagy miért létezik öröktől fogva). Így a tisztességes válasz annak beismerése, hogy itt bizony vannak fehér foltok.

Ugyanakkor a kérdést avval megkerülni, hogy az ismeretlen helyébe egy sokkal összetettebb okozati rendszert helyettesítünk be szerintem csupán önámítás. Ha a véges agyunkkal a végtelen fogalmát (pl, az anyag örök, vagy a világűr végtelen) nem tudjuk elfogadni, pedig az ismereteinkkel ez eddig nem került ellenmondásba (ameddig az emberi megismerés terjed, az anyag létezése bizonyítható, és nem találtuk még meg a világegyetem végét sem), akkor mennyivel inkább érzitek valós magyarázatnak egy olyan entitás tételezését, aki nem csak örök (amely tulajdonságot az amúgy tapintható anyagtól megtagadjátok), de ugyanakkor tudattal bír, és ráadásul mindenható is, és téren és idő kívül létezik.

Szerintem ez a fából vaskarika!!!

Az, hogy nem értjük a világ keletkezését, még nem jogosít senkit fel arra, hogy másokat valótlan állításokkal traktáljon!

2017. febr. 15. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!