Szerintetek létezik Isten? Ha igen mivel magyarázzátok? Ha nem mivel magyarázzátok? (Én nem hiszek benne) Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre/világról alkotott képetekre.
Élünk, érzünk, csak nem gondolkodunk.
Mondj kérlek bizonyítékot Isten létezésére
A hit attól hit, hogy nincs bizonyítva, de attól ne zárjuk ki valaminek a létezését. Ha bizonyítva lenne, akkor nem beszélhetünk hitről.
És legalább annyira abszurd az élet spontán kialakulása, mint Isten létezése, mert még az sincs bizonyítva, mindössze elméletek vannak róla.
Én úgy gondolom, hogy Istent az emberek teremtették, mivel nem értették a létezésüket ezért kitaláltak Isteneket. Majdnem mindennek volt külön Istene. Víznek, Napnak, Földnek, stb.
Az okosabbak rájöttek, hogy milyen könnyen lehet így embereket kontrollálni, így jöttek különböző vallások. A különböző vallások miatt különböző nézetük volt az embereknek és mindenki a saját Istenét hitte igaznak. Így jött a háború. A háború pedig valakinek mindig nyereséget jelentett, ami jó volt.
Könnyen manipulálhatóvá váltak az emberek, nem gondolkoztak, másnak éltek és bármit elhittek amit úgy gondoltak, hogy Isten mondott.
Egy jó üzlet és egy jó módszer az emberek kontrollálására. Számomra nem jelent többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!