Ki szerint létezik Isten?
Én személy szerint ateista vagyok de kíváncsi vagyok a véleményeitekre érveljetek kérlek
Menjünk bele egy kis logikai csevelybe ;)
Isten létezése az ember számára olykor felfoghatatlan dolog és Istent soha nem fogjuk igazán megérteni, elég az ha hiszünk benne. Isten kezdettől fogva van és lesz is mindörökké.
Isten mindenki számára elérhető akár hol él a földön. Isten kívül esik a téren és az időn, nem lehet azt mondani hogy ekkor itt akkor meg ott van. Isten maga a tér és az idő, tehát minden pillanatban mindenhol ott van. Ő teremtette meg a világot, de a teremtés sem egy olyan egyszeri dolog mint pl egy történelmi esemény. Isten emberről és a világról szóló teremtése a teremtés kezdete. Isten még ma is teremt, Isten mindig is a teremtés állapotában lesz. Lehet hogy volt ősrobbanás de nem azt volt maga a létrejövetel, mert egy bummal még nem alakul ki ilyen föld, és azért sem lehet az ősrobbanás teremtés mert nem tudjuk mi volt előtte. Kellett egy olyan személy aki formálja alakítja a világot, és ez a személy maga az Isten
Keresztényként sokszor érzem én is úgy hogy most de rossz napom van, most nincs értelme az életemnek, mert valami olyan dolog történt, vagy épp csalódtam egy személyben, és akkor mindig eszembe jut hogy ott van nekem Isten, ő benne nem fogok csalódni, ő nem hagy el ,ő napról napra megtart engem, mert szeret bármit is cselekszek. Ahogy mondja az egyik zsoltár"Az úr az én világosságom és üdvösségem, kitől kellene, félnem, az Úr oltalmazza életemet kitől kellene remegnem?" Én úgy gondolom ha valaki ateista akkor éljen úgy és ne firtassa hogy valaki hogy hisz az általa tagadott Isten létezésében, fogadja el hogy még hála Istennek vannak olyan emberek akiknek fontos Isten akik jövőjüket Istenre bizzák,mert ezt mondja a szentírás" A jövőd nem emberek hanem Isten kezében van, és ami az övé arra ő gondot visel." Ja és a világban történő szörnyűségeket nem lehet Istenre fogni, mert itt a Sátán is jelen van és szedi áldozatait.
:)
Mivel nem vagyok Jehovista, nem linkelek semmit.
"Miért nem látod Te is így? nem logikus, hogy ahol terv szerint mennek a dolgok, ott van szervező?"
Az egyáltalán nem releváns a kérdést illetően, hogy én hogyan látom a dolgokat.
Az valóban logikusnak tűnik, hogy ahol terv szerint mennek a dolgok, ott kell lennie egy tervezőnek is.
De miért tűnik úgy számodra, hogy valamiféle tervet követnek a dolgok?
"Természetesen létezik Isten! Az egyik bizonyítéka éppen TE vagy. Annyira csodálatos az ember felépítése, hogy a tudósok is csak ámulnak. "
Én nem úgy látom, hogy egy gondos tervező eredménye lennék. Ha az lennék, nem lennék színtévesztő, nem kezdett volna hullani a hajam idejekorán, nem fájna olykor a hátam és nem kínozna időnként migrénszerű fejfájás.
Az meg hogy ki min ámul, annak nem igazán van jelentősége.
"A Biblia megállapítja: „Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az”"
Az én házamat nem Isten alkotta, hanem azok az építőmunkások, akik dolgoztak rajta. Esetleg őket kellene Istennek tekintenem?
Miért látom úgy?
Amit az ember megalkot ahhoz is van alkotó, tervező.
S meg kell mondani őszintén, hogy az ember kopíroz.
A legtöbb emberi művet a természetből figyelték ki.
S ha ezekhez az "egyszerű" dolgokhoz terv és összeállítás szükséges, akkor az életben működő dolgokhoz mennyivel inkább.
Előszöris,nem hiszek Istenben,hanem tudom hogy létezik.
Ezt számtalan személyes tapasztalatom igazolja.
Azok,akik azt hiszik, nincsennek ilyen tapasztalataik,nézzenek szét a környező világban,és figyeljek a természet szépségét,harmóniáját,célszerűségét,bonyolultságát,és tegyék fel önmaguknak a kérdést:Vajon létrejöhetett-e mindez,egy intelligens lény nélkül,és a szeretet gondviselése nélkül működhetne-e?
Vajon mivé válik az ember alkotása fenntarás,gondviselés nélkül?Elkészülhet-e egy lakás építőmunkás nélkül,csupán a széltől?
Sajnálom, de még mindig nem látom az összefüggést.
Oké, hogy amit az ember létrehoz, azt megelőzi valamiféle terv, még ha csak gondolatban is. De ez miért is kellene hogy vonatkozzon a természetre is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!