Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Németh Sándor itt...

Szerintetek Németh Sándor itt tényleg Szentlelket oszt? (lent)

Figyelt kérdés

[link]

A Szentlélek ilyen görcsös rángatózásokban nyilvánul meg?

2017. jan. 5. 20:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
20? ezek szerint még babonás dögök is
2017. jan. 7. 15:34
 22/44 A kérdező kommentje:

"Én egyáltalán nem magasztalom a hitgyülit. Meggyőződésem, hogy sok hülyeséget is tanítanak ott, meglehetősen beképzeltek, rosszindulatúak, többé-kevésbé agymosottak."

Azért egy kicsit erős ez az álltalánosítás szerintem, de az igaz, hogy a Szentlélek jelenléte önmagában még nem teszi igazabbá őket a többi egyháztól:

"Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem akár az összes titkot és minden tudományt, és legyen bár olyan teljes a hitem, hogy a hegyeket áthelyezzem: ha szeretet nincs bennem, semmi sem vagyok." (1Kor 13,1-2)

És ez a katolikusokkal szembeni utálkozásuk, folytonos démonizálásuk nekem is többször feltűnt már. Ők tényleg mindekiben démont látnak... Például ha egy embernek valamilyen mentális/pszichés betegsége van, az náluk már azt jelenti, hogy démonos.

2017. jan. 7. 18:15
 23/44 A kérdező kommentje:

Pietrosolnak:

Van önálló gondolatom, ugyanakkor el szoktam ismerni, ha valaki érvelése helytállóbb, mint az enyém. Most még könnyű dolgom van, mert nem tartozom egyetlen egyházhoz sem. Aztán majd ha bekeresztelkedek valamelyikbe, már lehet, nem leszek ennyire elfogulatlan és meggyőzhető és foggal-körömmel fogom védeni annak a dogmáit, mint annó a Jehova tanúi nézeteit. :(

"Azon viszont nem lepődnék meg, ha István a hgy-nél szerezne új inpulzusokat."

Ez érdekes, pedig láthattad régebbi válaszaimat, ahol nem igazán értettem velük egyet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

Itt pedig érveltem is ellenük a katolikus tanítások mellett:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

Mindkét kérdésnél jelen voltál.

2017. jan. 7. 18:32
 24/44 szp72 ***** válasza:

@ Azért egy kicsit erős ez az álltalánosítás szerintem,

Igen valóban általánosítás, tehát tisztelet a kivételnek. Ez csak amolyan benyomás, amit kész vagyok jó tapasztalatok esetén korrigálni.

2017. jan. 17. 22:47
 25/44 anonim ***** válasza:

Kérdező.

Ne kérdezd meg a vakoktól,hogy milyen a piros szín :)

A tudatlanságuk hiányában saját eszméiket fogják megosztani és nem azt,hogy "nemtudom".

A Szentlélek mindenkinél máshogy nyilvánul meg ,illetve az a Szentlélek mértékétől is függ.

Engem mikor betölt nem csináltam még semmi tettlegességet,viszont nagyon jó érzés ,hogy érezni lehet Isten szeretetét és kegyelmét :).

Viszont ne értsd félre itt nem Németh Sándor osztja ki a Szent szellemet ,hanem Jézus Németh Sándoron keresztül.

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen az igaz szeretet ebben az árnyék világban akkor tudod hova kell menned :)

2017. febr. 1. 23:00
 26/44 anonim ***** válasza:
Az ilyen erős rángatózásnál mekkora a mértéke? Csak hogy viszonyítani tudjam, az apostolokat milyen értékben töltötte el pünkösdkor. Róluk nem írják, hogy rángatóztak volna.
2017. febr. 1. 23:27
 27/44 anonim ***** válasza:
A bibliában van 1-2 olyan rész amiben leírják ,hogy azt hitték az emberekről illetve apostolokról,hogy részegek mikor betöltötte őket a szent lélek.
2017. febr. 1. 23:30
 28/44 anonim ***** válasza:
Idéznéd kérlek? Nem tudom hirtelen melyikre gondolsz. Bár részegség tünetei nem hasonlóak ahhoz az erős rángatózáshoz.
2017. febr. 1. 23:53
 29/44 anonim ***** válasza:
Amikor a templomot felavatta a Szent szellem dicsősége akkor a papok földre estek,itt van még 1 másik példa,hogy Saul is földre esett aki a ruháját is ledobta magáról mikor betöltötte a Szent szellem és utána elkezdett a Szent szellem által szólni.
2017. febr. 2. 16:20
 30/44 anonim ***** válasza:
Kérhetnék linket a templomos részhez, azt nem nagyon találom. Saul megtérésénél tényleg a földre esett, de nem emlékszem, hogy ruháját is eldobta volna. Meg Jézus szólt hozzá akkor.
2017. febr. 2. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!