Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Németh Sándor itt...

Szerintetek Németh Sándor itt tényleg Szentlelket oszt? (lent)

Figyelt kérdés

[link]

A Szentlélek ilyen görcsös rángatózásokban nyilvánul meg?

2017. jan. 5. 20:52
1 2 3 4 5
 11/44 szp72 ***** válasza:
47%

Én személy szerint nem merném kategórikusan kijelenteni, hogy nem. A Szentléleknek joga van olykor feltűnően vagy zavarba ejtően furcsa dolgokat művelni, joga van akár "megrészegíteni", és a szabadulás bizony járhat akár rángatózással is.

"Jelentették ezt Saulnak. Erre újabb követeket küldött, de azok is révületbe estek. Harmadszor is küldött Saul követeket, de azok is révületbe estek. Ekkor maga is elment Rámába, és amikor a Szekúban levő nagy kúthoz érkezett, így kérdezősködött: Hol van Sámuel és Dávid? Ezt felelték: Nájótban, Rámá mellett. Elindult tehát a Rámá melletti Nájótba. De Isten lelke szállt őrá is, úgyhogy amíg ment, folyton révületben volt, amíg csak meg nem érkezett a Rámá melletti Nájótba. Akkor ő is ledobta a ruháját, és révületben volt ő is Sámuel előtt, és ott feküdt meztelenül egész nap és egész éjjel. Ezért mondják: Hát már Saul is a próféták között van?" (1Sám 19,21-24)

Ugyanakkor könnyen lehet az is, hogy legalábbis nem mindig a vegytiszta Szentlélek működik, hanem egy kicsit rájátszanak a hívek, leutánozzák a másikat. Például valaki azt gondolhatja, hogy nem elég nyitott a Szentlélekre és ezért nem érez semmi különöset, de ha ugyanúgy táncikál vagy összeesik a "nagy pásztor" érintésétől akkor végre neki is lesz egy nagy élménye.

2017. jan. 6. 00:52
 12/44 anonim ***** válasza:
Nekem erről a rángatózásról más jut eszembe, arról is már sok film készült.
2017. jan. 6. 11:07
 13/44 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ugye csak a vicc a kérdésed?!

"Szentlélek gyümölcsei: tökéletességek, amelyeket a Szentlélek formál ki bennünk mint az örök dicsőség zsengéit. Az Egyház hagyománya tizenkettőt sorol föl: „szeretet, öröm, békesség, türelem, béketűrés, jóság, kedvesség, szelídség, hűség, szerénység, önmegtartóztatás, tisztaság"

Ezeknek nincs határa és az emberben élnek.

Ezzel szemben a hitgyülis 'cencellem' rángatózást, örjöngést és halandzsázást vált ki, ráadásul nem működik a postán, iskolában vagy okmányirodán,...vagy ott, ahol úgy általában az ember normálisan szokott viselkedni. A 'cencellem'=tömegpszichózis.

2017. jan. 6. 13:28
 14/44 A kérdező kommentje:

Pietrosolnak:

Ezt a tömegpszichózisos marhaságot az ateisták emlegetik. Nincs ott semmi ilyesmi, ez nekem világos. Továbbá a versek, amit szp idézett, elég meggyőzőek, mert az tényleg önkívületi állapotról ír. Persze tudom, téged nem igazán fog meggyőzni egy ószövetségi vers, de engem igen. Ez még nem jelenti azt, hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy ez a Szentlélektől van, de ahogy szp írta, nincs értelme az ellenkezője mellett állást foglalni, mint ahogy sokan megtették most is. A Szentlélek káromlás bűne a legsúlyosabb.

2017. jan. 6. 15:34
 15/44 anonim ***** válasza:
Nem oszt, nem szoroz.
2017. jan. 6. 15:53
 16/44 szp72 ***** válasza:

@ Ezt a tömegpszichózisos marhaságot az ateisták emlegetik. Nincs ott semmi ilyesmi, ez nekem világos.

Ahol tömeg van ott mindig van tömegpszichózis is. A tömegnek tetszik nem tetszik magával sodró ereje van. Ahol sokan táncikálnak ott könnyebben kap kedvet más is a táncikáláshoz. Ha Németh Sándor érintésétől sokan elesnek, akkor könnyen eleshetnek olyanok is, akik egyébként nem esnének el.

A tömegpszichózis, mint jelenség önmagában nem feltétlenül rossz. Ha az ár történetesen jó irányba sodor, akkor nagy hülyeség az árral szembe úszni, és elszalasztani a tömeggel való azonosulni tudás mámorító érzését. Az embert eleve feldobja, ha látja, hogy nincs egyedül, hanem sokan követik ugyanazokat az eszméket.

2017. jan. 6. 17:25
 17/44 A kérdező kommentje:

"Ahol tömeg van ott mindig van tömegpszichózis is. A tömegnek tetszik nem tetszik magával sodró ereje van."

Bizonyos mertékű rájátszás az szerintem is benne lehet a pakliban egyes személyeknél. Én arra értettem a marhaságot, hogy az egész csak az lenne. Ezt teljesen kizártnak tartom.

2017. jan. 6. 18:10
 18/44 Pietrosol ***** válasza:

István!

Negyed négykor teljesen kizárt, aztán negyed hétkor bizonyos mértékben lehet, annak függvényében kitől olvasol. Volt már valaha egyetlen önálló gondolatod vagy azt mindig az aktuális széljárás határozta meg?

Egyébként SzP igazad lenne, de egy olyan szekta, amelyik azon virul, hogy a katolikusokat eretnekezi, az ortodoxokat mocskolja a buddhistakat, hindukat pogánynak tartja, Izraelt pajzson hordozza körül, miközben a saját nemzetéről azt állítja, hogy azt egy gonosz angyal vezeti, önmagát zárja ki a mindenségből.

Azon viszont nem lepődnék meg, ha István a hgy-nél szerezne új inpulzusokat.

2017. jan. 6. 22:50
 19/44 anonim ***** válasza:

"A tömegpszichózis, mint jelenség önmagában nem feltétlenül rossz"

Dehogynem. És az öntudatlanság határát súroló rángatózás is rossz. És a más felekezeteket és vallásokat degradáló magatartás meg undorító. Pont.

Ma már el lehetne jutni minden embernek ahhoz,amit József Attila mondott - ha nem akadályoznák ördögi erők. Ez pedagógia kérdése. Mert az ember az emberré levést az embertől tanulja. Krisztus után 2000 évvel mindenki kiválasztott lehet - ha nem akadályozzák, hanem segítik ebben "jó szóval oktatják, játszani is engedik"

[link]

Az én vezérem bensőmből vezérel!

Emberek, nem vadak -

elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,

nem kartoték-adat.

Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,

jó szóval oktasd, játszani is engedd

szép, komoly fiadat!

*

az ARANY ÖNTUDATÉRT....

"Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.

Láttam, hogy a mult meghasadt

s csak képzetet lehet feledni;

s hogy nem tudok mást, mint szeretni,

görnyedve terheim alatt -

minek is kell fegyvert veretni

belőled, arany öntudat!"

[link]

2017. jan. 6. 23:11
 20/44 szp72 ***** válasza:
54%

Én egyáltalán nem magasztalom a hitgyülit. Meggyőződésem, hogy sok hülyeséget is tanítanak ott, meglehetősen beképzeltek, rosszindulatúak, többé-kevésbé agymosottak. Ugyanakkor vannak elég jó tanítások is, Németh Sándor több prédikációját is élvezettel tudom hallgatni, a zenéjüket is tulajdonképp szeretem, s nem mondhatom, hogy nincsenek náluk jó gyümölcsök is, megtérések, előnyükre megváltozott életek, gyógyulások stb.

Van egy hitgyülis unokatestvérem. A gyerekei csak akkor mehetnek a katolikus nagymamájukhoz, ha leveszi a falról a feszületet, elteszi a Mária képeket stb. Ugyanis feszület démonok, Mária démonok sokat ártanának szegény gyerekeknek. Még szerencse, hogy a démonok a fiókból nem tudnak kijönni, vagy démoni befolyás alatt álló nagymamáról átjönni.

2017. jan. 7. 00:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!