A Passió történetét rendezheti-e szerintetek egy szép szóval mondva hitetlen, erkölcstelen "meleg" ember?
Én személy szerint undorodok az olyan emberektől akik máshogy ítélnek meg valakit csak azért mert homoszexuális.
Belőlem pedig ez kívánkozott ki, kedves kérdező.
Neked valami paranoiád is van? :)
Azért kérezem mert ha a cselekedetét minősitik valakinek, akkor te már gyilkosságot vizionálsz. Vallási paranoia vagy csak ezzel manipulálsz? :)
living witness nevű felhasználó válasza:
Isten nem használ fel erkölcstelen embert a feladat elvégzéséhez.
Kérdésem: Tudod, kik és mikor állították össze az Újszövetséget?
"miért gondolod, hogy minden törvény, amit Isten adott hatályát vesztette. Vegyük pl. a 10 Parancsolatot, amit Jézus is betöltött, nem eltörölt."
Nem írtam sehol, hogy minden törvény hatályát vesztette volna. A mózesi törvények célja is már az volt, hogy Isten felé irányítsák az embereket, de ezt csak töredékesen tehették. Nem is lehettek volna tökéletesek, hiszen az ekkor élt törvényalkotók nem ismerték Jézust.
De pl. a mózesi törvények értelmében a házasságtörő asszony is halált érdemelt volna. Jézus mégsem "rántotta meg" a vállát, hogy hát akkor halál, mert a mózesi törvényeket betűre be kell tartani, hanem azt mondta ennek a valószínűleg tettét megbánó asszonynak, hogy "Én sem ítéllek el. Menj és többé ne vétkezz!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!