Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most kinek higgyek? Jézusnak...

Most kinek higgyek? Jézusnak vagy Pálnak?

Figyelt kérdés

Ha összevetjük az Evangéliumokat a páli levelekkel, jól láthatóan eltérnek egymástól, pld. Pál az eredendő bűnnel és a megváltástanával mást tanított mint Jézus, vagy akár Jézus reinkarnációra vonatkozó tanításának félre értelmezése.

https://www.youtube.com/watch?v=U0W36F0GpzA

https://www.youtube.com/watch?v=lOX1mZYldZ8

2016. dec. 27. 13:22
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
4%

Izrael idejében Isten megvonta a népétől a szellemét, ha emberek rosszalkodtak, és az egész nép szenvedett, egy két ember miatt.

Vegyük azt amikor a Moábita lányaival egy két férfi helytelenséget követett el, és ezért 24.000 meghaltak, és a csapás akkor szűnt meg amikor ezeket a bűnösöket kivégezte a Főpap.

Ennek utóképe a kiközösítés, mert a bűnös még rendezheti az életét, akkor nem lehetett egyből halál várt rá.

Ezért is mondjuk, hogy semmi különbség nincs az imádatot illetően, csak a megváltás miatt változott egy két dolog, amire nincs már szükség.

2016. dec. 27. 15:36
 12/42 anonim ***** válasza:
17%
Atyafi létére bűnös? Miért, Te nem vagy az? Ha kirekesztem a gyülekezetből, és az életemből, azzal megítélem, ami által ítéletet vonok magam után is. Pál ezt nem értette, ahogy magatok sem értitek. Tudom, hogy egyszerűbb egy farizeust követni, mint Jézust, de hát szűk az az út.
2016. dec. 27. 16:26
 13/42 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Úgy tűnik ma mindenki szereti kiforgatni a szavaimat, mert én egyáltalán nem azt írtam, hogy "atyafi létére bűnös", hanem azt, hogy atyafi létére "parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó" - ezt képmutatónak hívják, és ezeket már az Úr Jézus Krisztus sem szívlelte..." - nos képzeld én nem vagyok sem parázna, sem csaló, sem bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó, és képmutató sem. Ja és mások szavait kiforgató sem! :-)

Egyébként maga az Úr Jézus Krisztus tanította: "Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát, ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó. Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő. Bizony mondom néktek: amit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és amit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen." (Mt. 18:15-18) Vagyis van helye a gyülekezetből való kirekesztésnek a nyilvánvaló és megbántalan bűnök esetén! És ez nem Páli tanítás...

Üdv. Péter

2016. dec. 27. 16:47
 14/42 anonim ***** válasza:
26%

"legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő"

És mondd, Jézus hogyan bánt a pogánnyal és a vámszedővel? És mit tanított, hogyan bánj Te egy pogánnyal vagy egy vámszedővel? Úgy, ahogy Pál hirdette? Ezt nevezik ítélkezésnek.

2016. dec. 27. 17:05
 15/42 anonim ***** válasza:
4%

"Úgy tűnik ma mindenki szereti kiforgatni a szavaimat, mert én egyáltalán nem azt írtam, hogy "atyafi létére bűnös", hanem azt, hogy atyafi létére "parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó"

Még jó, hogy ezek nem bűnök. :)

"nos képzeld én nem vagyok sem parázna, sem csaló, sem bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó, és képmutató sem. Ja és mások szavait kiforgató sem! :-) "

Nem forgattam ki a szavaidat, ahogy láthatod is. :) Az, hogy nem vagy képmutató, vagy szidalmazó, azt nem tudom, azzal számolj el annak, akinek el kell számolnod, nekem feleslegesen próbálod eladni magad. :)

2016. dec. 27. 17:09
 16/42 anonim ***** válasza:
5%
Viszont ha úgy gondolod, hogy nincs bűnöd, akkor nincs szükséged Jézusra sem. Ha meg van, hacsak nem maga Jézus vagy, hisz csak nem épp olyan gyenge vagy, mint egy ember, akkor miért rekesztesz ki egy paráznát bűnös létedre? Ő gyenge és bűnös, te meg büntetlen vagy, kinek nincs is szüksége megváltásra? Rendben, akkor Te vesd rá az első követ!
2016. dec. 27. 18:02
 17/42 anonim ***** válasza:
17%

Kedves előző előtti!

Még jó, hogy ezek nem bűnök. :)

Dehogynem. de van különbség bűn és bűn között, különben addig zárnának ki embereket a gyülekezetből, amíg a gyülekezet szépen elfogyna. Ugyanis mi mind gyarlók vagyunk, kivéve Jézust és Szűz Máriát.

2016. dec. 27. 18:06
 18/42 anonim ***** válasza:
6%

Egyetlen bűn különbözik a többitől, a Szentlélek elleni káromlás. A többi egykutya. Talán Jézus nem azt mondta, hogy ezen kívül mindegyik megbocsátható?

Mt 12,31

Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.

Jézus megbocsátja, ti meg ítélkeztek? És még felfuvalkodva büntelennek állítván be magatokat, mint akik nem paráználkodnak?

2016. dec. 27. 18:16
 19/42 anonim ***** válasza:
0%
Egyiknek sem
2016. dec. 27. 18:17
 20/42 anonim ***** válasza:
4%
Bizony mondom, aki embereket rekeszt ki ítélet miatt gyülekezetekből, ítélkezik, és ítélet alá esik. Jézus szava által.
2016. dec. 27. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!