Megteheti egy pap, hogy "átmenetileg" nem oldoz fel?
Figyelt kérdés
Elmentem tegnap gyónni katolikus paphoz és amikor a nemiség témáját érintettük (meggyóntam, hogy nemi életet éltem), akkor azt mondta, hogy ez házasság előtt bűn és ő nem tud feloldozni addig, amíg vagy el nem költözök a barátnőmtől vagy el nem veszem feleségül. Erről még nem hallottam, de eléggé rosszul esett, ugyanis elköltözni anyagi okok miatt nem tudok és nem is szeretnék, elvenni pedig még nem szerettem volna, ugyanis az sem megy olyan könnyen, de persze a jövőben tervben van. Tehát vagy ez vagy az, de a lényeg, hogy addig nem kapok feloldozást állítólag. Egyébként elég ritkán élünk nemi életet, nálunk nem az a fontos. Nem tudom mit tegyek, nagyon elszomorított a dolog, megkönnyebbülni szerettem volna, ami sikerült is, mert azóta nem nagyon eszek, lefogytam majdnem 2 kilót egy nap alatt... Volt ezzel így valaki? Nem tudok másra gondolni... Légyszi valaki írjon valami biztatót! Köszönöm! 32/F2016. dec. 21. 18:48
11/34 anonim válasza:
Na látod, tudod te a helyes megoldást...
12/34 A kérdező kommentje:
Persze tervben is van már egy ideje, hogy megkérem a kezét, de más tényezők is szerepet játszottak. Például az, hogy van diákhitelem és nem szerettem volna vele olyan vagyonközösségbe kerülni, hogy behajtás esetén őt is érintse a dolog. Tehát vártam volna még, amíg ki nem fizetem.
2016. dec. 21. 19:42
13/34 anonim válasza:
Mondjuk 5 év után már ki lehetne találni, hogy akarjátok egymást vagy nem. Az egyház szemében csak az egyházi házasság számít házasságnak.
14/34 A kérdező kommentje:
Igen gondoltam én is, hogy csak az egyházi esküvő érvényes csak rákérdeztem azért. Persze együtt tervezzük a jövőt, csak vártunk volna még.
2016. dec. 21. 20:06
15/34 anonim válasza:
Én egyébként nem látok a Bibliában olyan kitételt, hogy csak egyházi esküvő számít esküvőnek. Ez szerintem egy emberi hagyomány. A házasságot Isten köti egybe, nem emberek.
16/34 anonim válasza:
Menj el egy másik paphoz, 90%, hogy feloldoz, ha ez neked olyan fontos.
Egyébként meg érzed te is, hogy nincs azzal baj, ha együtt vagy egy olyannal akit szeretsz, mert hiszen csinálod. Akkor meg minek gyónod meg? Gyónd meg azt ami szerinted az.
17/34 anonim válasza:
Itt egy nagyon tuti módszer: mikor gyónsz elmondod a papnak hogy már külön éltek. Másnap pedig meggyónod hogy hazudtál.
18/34 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtok és elmúlt az idegesség érzetem! Persze még körül kell járnom a témát és az én hibám, hogy ezzel eddig nem foglalkoztam. Biztos az sem mindegy, hogy milyen papnak és mit gyónunk meg. Nem egyszerű dolgok ezek, de foglalkozni fogok velük.
2016. dec. 21. 20:17
19/34 anonim válasza:
Arra azért szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a gyónási titok a gyónót is kötelezi.
A bűneidről természetesen beszélhetsz másoknak is, ha ezt fontosnak tartod.
De arról te nem beszélhetsz, hogy a pap a gyónás keretei között ezt hogy reagálta le, megadta-e a feloldozást, kirótt-e valami penitenciát. Erről neked ugyanúgy hallgatnod kell, mint a papnak arról, hogy te mit gyóntál meg neki.
20/34 anonim válasza:
Ez egy anonim oldal, nyugodtan leírhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!