Ha egy Jehova Tanúja ki akar lépni a gyülekezetéből (mindegy milyen okból) megteheti azt "fájdalommentesen"?
Tehát kérem ne az okot vizsgáljuk, hanem a cselekményt.
Ha egy tanú egyszerűen oda áll a vének el vagy akár a gyülekezet elé és azt mondja, hogy;
"Testvéreim úgy döntöttem, hogy a továbbiakban többet nem szeretnék a gyülekezet tagja lenni,és válljunk el békében de maradjunk meg barátoknak és maradjon minden kapcsolat úgy ahogy volt eddig csak azzal a különbséggel, hogy én nem vagyok többet tagja a gyülekezetnek."
Lehetséges ez a Jehova Tanúi gyülekezetekben?
Mindenki válaszát szeretettel fogadom!
Köszönöm!
Nem lehet, rosszabbul kezelnek, mintha meghaltál vagy megőrültél volna.
Aki pedig azt mondja az őatyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.
Hát azt amit írtok, főleg az utolsó kedves válaszoló azért ez nem semmi. Igaz még a másik felet nem "hallottam" nyilatkozni, de ha annak csak fele igaz amit írtatok akkor sajnos igazak a "pletykák" amiket hallottam.
Én templomba járó voltam(református)és úgy döntöttem, hogy változtatni fogok (lényegtelen, hogy miért) és átmentem egy Baptista gyülekezetbe, de még mai napig is jóban vagyok a lelkésszel és természetesen sok barátom van a Ref. gyülekezetben akik még mindig testvéreim a Krisztusban, legalábbis én ezt így tartom.
Szóval egyszerűen nem tudom felfogni azt a módszert amit a jehova Tanúi alkalmaznak embertársaikkal szemben.
Köszönöm a válaszokat!
milyen másik felet? nem értelek...
tudod, amikor egy tanú megkeresztelkedik, 2 kérdésre kell válaszolnia:
megbánta-e a bűneit?
tudja-e, hogy egy szervezet tagja lesz?
nos, ezen 2. kérdés alapján lökik ki. miként egy munkahelyen: ha neked bajod van a főnökkel, és ő nyílvánosan kirug, senki nem fog veled barátkozni, mert repülsz. az lenne a normális, amit te írsz...
Kedves kérdező! Első vagyok és úgy döntöttem, hogy akor megmutatom neked, hogy mit gondol a szervezet, nehogy azt hidd, hogy kitaláltam. Itt a link, elolvashatod:
Kiemelnék egy részt belőle:
"5 A 3Mózes 10:1–11-ben egy szívszorító történet van feljegyezve Áron családjáról. Jehova tüze lesújtott Áron fiaira, Nádábra és Abihura, és megemésztette őket. Mennyire megrendíthette ez Áront és a család többi tagját! És milyen nagy hitpróba lehetett, hogy nem gyászolhatták meg Nádábot és Abihut! Te megőrzöd a szentségedet azáltal, hogy nem tartasz kapcsolatot kiközösítettekkel, legyen szó akár a rokonaidról, akár másokról?"
EZ a hivatalos álláspont.
nem gyászolhatod, azaz nem sírhatsz, nem sóhajtozhatsz, továbbra is jókedvűnek kell látszanod, különben irány a kisterem: te gyászolod a kiközösítettet!!! biztos beszéltél is vele!!!
SŐT, NEM ÁLTALOTTÁL IMÁDKOZNI ÉRTE, MIKOR TUDOD, HOGY EZ TILOS!!!
Bocs de félre értettetek :) én nem kételkedtem szavaitok hitelességében, csak úgymond „hangosabban” gondolkodtam.
Benéztem az általad belinkelt oldalra kedves 53% de nem bántam meg.
Két olyan pontot találtam amit nem tudok megérteni.
Az első pont, ez;
„9 Mivel Krisztus követői és Jehova Isten tanúi vagyunk, világszerte üldöznek bennünket. Ez nem meglepő, hiszen Jézus figyelmeztette a tanítványait: „nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt” (Máté 24:9)”
AZ ÉN NEVEM MIATT, vagyis Jézus NEVE miatt! Nem Jehova neve miatt!
Ez valahogy nem fér össze az ők felállásukkal.
És a második, ez;
'13 Jehovát önként és szeretetből dicsérjük (Máté 22:37, 38). Jehova szervezete mégis arra kér minket, hogy adjunk le jelentést arról, hogy mennyi időt töltünk a szolgálatban. Hogyan tekintsük ezt? Ha leadjuk a munkajelentésünket, azzal az Isten iránti odaadásunkat fejezzük ki (2Pét 1:7). Persze nem lenne jó, ha kényszerből mennénk többet a szolgálatba, csak azért, hogy nagyobb számokat írhassunk a munkajelentés-papírra. Ha például valaki idősek otthonában él, vagy más módon van korlátozva, még 15 percet is leadhat. Jehova ezt is szívesen fogadja, mert tudja, hogy ezek a testvérek a tőlük telhető legjobbat adják. Látja, hogy szeretik őt, és nagyra értékelik azt a kiváltságot, hogy a tanúi lehetnek. Ahogy a szegényebb izraelitáknak is volt lehetőségük, hogy felajánlást vigyenek Jehovának, úgy ezek a drága testvérek is adhatnak neki valami értékeset. Mindannyiunk munkajelentése hozzáadódik a világméretű jelentéshez, amely alapján a szervezet terveket készíthet a prédikálómunka előmozdításához. Ha erre gondolunk, akkor nem fogjuk tehernek érezni, hogy leadjuk a munkajelentésünket.”
Miért is van szükség munkajelentés leadásra egy keresztény gyülekezetben?
Ezt szintén nem értem, hisz nem egy vállalat vagy tudomis én egy párt, hanem ez egy keresztény gyülekezet ahova azért járnak tudtommal a hívek, hogy lelki táplálékot kapjanak és nem azért, hogy munka jelentéseket beszéljenek meg, megy adjanak le.
Bocsánatot kérek, hogy eltértem kicsit a kérdéstől de ezt nem hagyhattam ki.
Még egyszer köszönöm!
Ki lehet lépni,de a barátságot és a kapcsolatbanmaradást feledd el.Még az uton se fognak köszönni.
A munkajelentésről pedig annyit,hogy az valakiknek valahol hasznot hoz,azt nem a te érdekedben csináltassák.És ha nincs meg amennyit kiszabtak rád egy hónapra,irány a vének elé ahol aztán kérdőre vonnak,hogy mit csináltál egész hónapban:)
1: a zrt a következőképpen AKARJA, HOGY HIGGYÉK A TANÚI:
jézus nevének jelentése: JEHOVÁÉ A MEGMENTÉS (nem én mondtam!!!) ERGO, AMIKOR EZT ÍRJA A BIBLIA: jézus nevéért, valójában így kell érteni: Jehováé a megmentés, az ő neve miatt üldöznek.
REMÉLEM MINDENKI VÁGJA!!!!
2: a munkajelentés még hagyján. DE MIÉRT NEM ANONÍM????
csakis a teljesítmény kontrollálása miatt, és a különlegesség érzése miatt. ugyanis, bárhogy tagadják, ÓRASZÁM ALAOJÁN MEGKÜLÖNBÖZTETIK A TAGOKAT, ami ugye anonimitás esetén nem lehetne megoldani. figyelj:
gyülekezeti átlag alatti testvér: (12 óra alatt) "e" kategóriás, nem ajánlják semmijen kiváltságra
30 óra, vagy a felett: kisegítő úttörő, aki maradhat a körzetfelvigyázó programjának VÉGÉIG (nem vicc, AKINEK NINCS 30 ÓRÁJA, AZT KIKÜLDIK)
50 óra, vagy a felett: kisegítő úttörő
70 óra, vagy a felett: általános úttörő, különleges képzést kapnak, 5 évente úttörőiskolába küldik őket, a gyülekezet "megbecsült" tagja, nem is számítják a "hirnökök" közé, külön kasztba számolják
140 óra, vagy a fölött: különleges úttörő, MÁR FIZETÉSBEN (bocs, térítésben) részesül, azaz pénzért prédikál, őket aztán főleg ajnározzák.
az úttörők elszámolhatják a zrt építkezésein töltött időt is, a többiek nem.
vének és családtagjaik nagy lehetősége az úttörőzésre, hogy ők osztják be a közterületi tanúskodást, a standokon való ácsingózást, így ha magukat és családtagjaikat teszik be, zsip-zsupp úttörő szelleműek lesznek, és méginkább követendő példa: milyen jól hangzik: vén és úttörő. és csak némán állni kell a kiadványok mellett a városközpontba. hirnökök ide a legkevesebbszer kerülhetnek: havonta egyszer kétszer. az idő nagy részét a vének, azok családtagjai, és puszipajtásai töltik itt. a pórnép menjen vidékre, drága pénzért, izzadjanak azok a napon, csöngetgessenek azok. a látványmunkás behúzza az árnyékba a standot, jól elbeszélget a társával, és meg is van a szent szolgálat. példamutatóak hipp hopp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!