Sokan mondják hogy Jehova gyilkos isten. Miért mondják ezt?
"Azért, mert Isten türelmes, és várja, hogy az emberek hozzá forduljanak, és megtérjenek, ezért megfékezi a haragját."
Igen,és előrelátó is,mert nem tudta előre,hogy úgysem fognak megtérni,tehát mindenképpen elpusztítja őket.Tudom,Isten az előrelátási képességét csak bizonyos esetekben alkalmazza:)
Egyébként a türelemről:Már a Biblia elején nem volt képes megbocsájtani az embernek a legelső(!)botlását,rögtön kitagadta,és különböző átkokkal sújtotta.
Tudom,erre is van magyarázatod,az első emberpárnak azért nem járt kegyelem,mert olyan közel voltak Istenhez,hogy végzetes baklövést követtek el.Csak azt nem értem,tökéletesen,hogy tudtak rossz döntést hozni...
"Azonkívül Isten nem robotokat teremtett, akik csak jóra képesek. Egy robot nem tud szeretni."
Tehát azzal is baja van,ha nem azt tesszük,amit ő akar,de azzal is baja van,ha csak azt tesszük amit ő akar.Pedig ez utóbbi szolgálná az ember javát nem? Akkor nem az ember érdeke,hogy csak jót tudjon tenni? Vagy aki csak jóra képes az mégsem tud szeretni?
Na,hogy van ez?:)
"Szóval, amikor legközelebb kritizálni akarod Istent, akkor nézz fel Jézusra a kereszten, és rá köpködj..."
Na stop! Ne mondd meg nekem,hogy kire köpködjek.Azért mert Jézusra nem a klasszikus keresztény megváltóként tekintek,attól még tisztelem,és nagyra tartom.Bármilyen hihetetlen is,nem csak vagy-vagy gondolkodás létezik.
Azért,mert van véleményem a Bibliai Istenről,és merek kritikát mondani,nem érzem magam hibásnak.
"Mit üldözöl engem?"
"Látod, Neked meg ez a rossz kifogásod. Neked is lesz meglepi. Ha nem csak a szabadonébredőket olvasnátok, talán tanulhatnátok is."
Ezzel a reakcióval nyitottál.Fenyegetsz itt Jehova haragjával,meg "letudatlanozol" (Ateista sem vagyok amúgy)Akkor ki üldöz kit?
Előbb a sajátodból a gerendát,tudod!:)
"#16-os vagyok újra
Elnézést, ha kicsit bepöccentem, és erősen fogalmaztam, de mindig felháborít, ha valaki okosabbnak képzeli magát Istennél, vagy azt képzeli, hogy Isten nem teheti meg, hogy büntetést szabjon ki a bűnökért."
Nem zavar a felháborodásod,csak erre a témára vonatkozóan értelmetlennek látom,mivel azt reflektálod meg vele,hogy egy gyenge Istenben hiszel,aki nem tudja megvédeni magát,ha valami nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!