Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan mondják hogy Jehova...

Sokan mondják hogy Jehova gyilkos isten. Miért mondják ezt?

Figyelt kérdés

2016. dec. 21. 00:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Azért, amiért másokat is szidnak ha hoz egy törvényt, és betartja, és betartatja.
2016. dec. 21. 13:04
 12/25 szp72 ***** válasza:

Az Ószövetség népirtásos történeteit valóban nem olyan könnyű megérteni. A megoldás kulcsa a kor szellemében keresendő, Isten ugyanis a kor szokásainak megfelelően, a kor nyelvén nyilatkoztatta ki magát.

Abban az időben azon a környéken a népirtás általános jelenség volt, minden nép irtotta a másikat. A győztesek pedig a saját isteneik erejének tulajdonították győzelmeiket. Az Ószövetség a szemet szemért elv alapján népirtással bünteti a népirtókat és az egyéb súlyos bűn szerint élőket bizonyítva, hogy a zsidók Istene a legerősebb Isten, az egyetlen igaz Isten. Izrael győzelmei és az ellenség megsemmisítő veresége pedig egyben figyelmeztetés volt a többi népnek is: így jártok ti is, ha meg nem tértek.

A zsidók népirtása semmivel se volt jobb vagy rosszabb, mint mondjuk a hirosimai atombomba. A bomba válogatás nélkül elevenen elégetett gyermeket, nőt, állatot mindenkit figyelmeztetésül Japánnak: így jár minden városotok, ha le nem teszitek a fegyvert.

"Emlékezz arra, hogy mit tett veled Amálék népe útközben, amikor kijöttetek Egyiptomból, amikor találkozott veled útközben, és Istent nem ismerve levágta mindazokat, akik elgyengülve hátramaradtak közüled, mert fáradt és kimerült voltál. Ha majd Istened, az ÚR nyugalmat ad neked ellenségeidtől mindenfelől azon a földön, amelyet örök birtokul neked ad Istened, az ÚR, akkor töröld el Amáléknek még az emlékét is az ég alól! El ne felejtsd!" (5Móz 25,17-19)

"Babilon leánya, te nyomorult,

boldog, aki megfizet neked

rajtunk elkövetett tetteidért!

Boldog, aki megragadja

és sziklához vágja kisdedeidet!" (Zsolt 137,8-9)

"Szent földednek régi lakóit is gyűlölted ugyan, szégyenletes varázslataik és gyalázatos titkos szertartásaik miatt. A kegyetlen gyermekgyilkosokat és az emberhúslakomákon a belső részek felfalóit, akiket véres összejöveteleken avattak fel, és a szülőket, akik saját kezükkel gyilkolták a gyámoltalan lelkeket, ki akartad irtani atyáink keze által, hogy ez a neked legkedvesebb föld az Isten gyermekeiben méltó lakókat kapjon. De még ezek iránt is kímélettel voltál, mivelhogy emberek voltak, és sereged előőrseiként darazsakat küldtél, hogy ezek irtogassák őket, apránként. Nem mintha nem tehetted volna meg, hogy csatában vesd alá az istenteleneket az igazaknak, vagy hogy félelmetes állatokkal vagy akár egyetlen kemény szóval egyszeriben megsemmisítsd őket. De te azáltal, hogy a büntetést apránként róttad ki, alkalmat adtál nekik a megtérésre, jóllehet tudtad, hogy gonosz volt az eredetük, a romlottságuk velük született, és a gondolkodásuk nem változik meg soha. Hisz átkozott fajzat voltak kezdettől fogva!" (Bölcs 12,3-11)

2016. dec. 21. 16:36
 13/25 anonim ***** válasza:

"Ezerszer megválaszoltuk, nem kell hajtogatni mindig. Azt hiszel, amit akarsz, de Te felelsz majd érte, erre azért figyelj"

Tízezerszer is megválaszolhatjátok,eddig még egyikőtök sem tudta igazolni,hogy Jézus elfogadta volna Istenének az Ószövetségi gyilkos Jehovát.

Látod,lehet,hogy nektek meg ez a rossz kifogásotok?

"Azt hiszel, amit akarsz, de Te felelsz majd érte, erre azért figyelj"

Ez nyilvánvaló.Pl.figyelnem kell rá,hogy ne keltsenek bűntudatot bennem egyes túlbuzgó vallásosok,akik szerényen azt képzelik magukról,hogy ők a jók,aki pedig nem abban hisz amiben ők,az csak tudatlan lehet,és lesz neki ám meglepi.

"Szabadonébredők"...rendben,biztos tudod,hogy nem tájékozódtam a Bibliáról,meg a keresztény vallásról,elvégre ismersz nem?

2016. dec. 21. 16:57
 14/25 anonim ***** válasza:

A sok hozzászóló azt is rossznak tartja, hogy az állam a gyilkosokat bebörtönzi? Milyen lenne a társadalmunk, ha a gyilkosok szabadon szaladgálhatnának?

Milyen lenne a mai világ, ha Isten nem irtotta volna ki azokat a népeket, akikről szó van a Bibliában? Totális káosz, totális terror lenne a mai világunkban!

2016. dec. 21. 17:10
 15/25 anonim ***** válasza:

"Milyen lenne a mai világ, ha Isten nem irtotta volna ki azokat a népeket, akikről szó van a Bibliában? Totális káosz, totális terror lenne a mai világunkban!"

A mindenható Isten miért nem akadályozta meg az erőszakot,gyilkosságokat,még mielőtt megtörténtek volna?

Valamilyen kíméletes módszerrel.És akkor nem kellett volna erőszakot erőszakkal kezelnie,meg eleve nem lett volna vérontás az emberek részéről sem.Erre nem gondolt?

2016. dec. 21. 17:33
 16/25 anonim ***** válasza:

#15-ös

Azért, mert Isten türelmes, és várja, hogy az emberek hozzá forduljanak, és megtérjenek, ezért megfékezi a haragját. De el fog jönni az Úr napja, amin ki fog derülni, hogy Jézus is bosszút áll a gonoszságokért és igazságtalanságokért. (Az ószövetség Jahvéja vagy Jehovája valójában azonos Jézussal.) Azonkívül Isten nem robotokat teremtett, akik csak jóra képesek. Egy robot nem tud szeretni. Elhiheted, hogy Istennek ezek az erőszakos dolgok sokkal jobban fájtak, mint az áldozatoknak, akik ellen elkövették azokat.

Ugyanakkor Isten a saját választott népével, az Izraelitákkal sem kivételezett, többször is hatalmas mészárlásokat rendezett a "saját házában".

Másrészt nem ezeknek a népeknek volt igazán nagy a szenvedése, hanem Istennek, akinek emberi testben fel kellett mennie a keresztre és kínhalát halnia. Semmi sem kényszerítette erre. Önként tette, hogy ne nekem és neked kelljen bűnhődni a bűneinkért.

Szóval, amikor legközelebb kritizálni akarod Istent, akkor nézz fel Jézusra a kereszten, és rá köpködj...

2016. dec. 21. 17:59
 17/25 anonim ***** válasza:

"Tízezerszer is megválaszolhatjátok,eddig még egyikőtök sem tudta igazolni,hogy Jézus elfogadta volna Istenének az Ószövetségi gyilkos Jehovát.

Látod,lehet,hogy nektek meg ez a rossz kifogásotok? "

Most mit akarod visszaforgatni? Nekem teljesen mindegy, hogy mit hiszel. Neked nem mindegy, hogy én mit hiszek. Felőlem lehetsz ateista, én Neked nem akarok semmit igazolni, hiába rugózol ezen. Megelégszem azzal, hogy magamnak elég alaposan igazoltam, mert utánanéztem a dolgoknak. Mit üldözöl engem?

"Ez nyilvánvaló.Pl.figyelnem kell rá,hogy ne keltsenek bűntudatot bennem egyes túlbuzgó vallásosok,akik szerényen azt képzelik magukról,hogy ők a jók,aki pedig nem abban hisz amiben ők,az csak tudatlan lehet,és lesz neki ám meglepi."

Ha olyan jó lettem volna, nem mentem volna Krisztushoz. Te jónak tartod magad, nem térsz meg. Ismered a mondást: "Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad."

""Szabadonébredők"...rendben,biztos tudod,hogy nem tájékozódtam a Bibliáról,meg a keresztény vallásról,elvégre ismersz nem?"

Akkor minek érvelsz ugyanazzal a butasággal?:)

Még egyszer: nem akarlak meggyőzni. Jézus felé mindenkinek lehetősége van megtérni, én is csak szólok: békülj meg Istennel, a Teremtőddel. Az út Jézus.

2016. dec. 21. 18:06
 18/25 anonim ***** válasza:

#16-os vagyok újra

Elnézést, ha kicsit bepöccentem, és erősen fogalmaztam, de mindig felháborít, ha valaki okosabbnak képzeli magát Istennél, vagy azt képzeli, hogy Isten nem teheti meg, hogy büntetést szabjon ki a bűnökért.

2016. dec. 21. 18:15
 19/25 Ozmium42 ***** válasza:
55%

Amikor megnyered a csatát, akkor az Jehova miatt van, mert segít. Ha elveszted a csatát... akkor is Jehova miatt. Biztos haragszik rád. Miből derülne ki így, hogy nem is létezik?

Jehova sokáig elnézi az gyerekeket feláldozó rituálékat. Uzzát azonnal megöli, mert hozzáér a szövetség ládájához. Hol van az idő a megtérésre, a súlyos bűn, a hosszú türelem, a megbocsátás?

2016. dec. 21. 18:16
 20/25 anonim ***** válasza:

Igen, de az is benne van a Bibliában, hogy aki nem tudta Ura akaratát, és úgy cselekedett verést érdemlő dolgokat, az kevés verést kap, aki meg tudta Ura akaratát, és úgy tett rosszat az sok verést kap.

Uzzá egy lévita volt, aki pontosan tudta, hogy nem szabad a frigyládához érnie, mert meghal. A frigyláda Isten szentségét hordozta, és bűnös ember nem érinthette. Valószínűleg ezt jól belesulykolták Uzzába.

Igazából én a #16-os válaszomban hasonló ostobaságot követtem el. Azt gondoltam, hogy Istent meg kell védeni, amikor kritizálják, hogy Neki szüksége van rám. Már bocsánatot kértem Tőle is, de nem tudom, megbocsát-e.

2016. dec. 21. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!