Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért nem fogadjá...

Jehova tanúi miért nem fogadjátok el a Szentháromságot? Atya, Fiú, Szentlélek

Figyelt kérdés
Egyértelmű,hogy Isten az Atya.A fiú Jézus.A Szentlélek pedig ami az apostolok cselekedeteiben kiáradt Jézus tanítványaira.Nektek mi ezzel a gondotok ?

2016. dec. 18. 20:17
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Ööö... Igazad van, ez megtévesztő volt, inkább személyes megjegyzésnek kellett volna lennie, de nem neked szólt. Két másik kérdésnél is összeakadtam két Tanúval, akik tipikusan képtelenek érvelni vagy mások érveit értelmezni, csak gyalázkodnak, stb... Meg korábban is volt egy többszemélyes vita, ahol szintén Oleksandr is itt volt, gyakorlatilag erre szólt hogy itt felüdülés vokt újra látni :D

Viszont ezt az értelmezési gondodat nem tudom hova tenni. Ha mondjuk azt írom, hogy Newton I. törvénye kimondja, hogy minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, amíg egy külső erő ennek megváltoztatására nem kényszeríti, abból arra következtetnél hogy Newton I. törvénye egy személy?

2016. dec. 20. 23:13
 32/46 A kérdező kommentje:
Nos ! A KÉRDÉS ami alatt írtok az az,hogy JEHOVA TANÚI miért nem fogadják el a SZENTHÁROMSÁGOT ?! És nem az a kérdés,hogy VAN-E SZENTHÁROMSÁG...A kérdés hogy miért nem fogadják el ? Van egy olyan érzésem,hogy a Jehova tanúi egy Zsidó vallás...
2016. dec. 20. 23:27
 33/46 anonim ***** válasza:

Szia, Gabriel, igen tudom hogy beszéltünk már erről a témáról, igazabol nagy részéről már beszéltünk másik fórumon, úgy hogy most nem gondolkoztam sokat, de köszi :D

Igazából azért is hoztam fel azokat is, hogy a kerdezővel is erzekeltessem, hogy nem olyan egyszerű ez a téma, hogy kapásból rávágjuk, hogy egyértelmű.

Tehát kérdező, kicsit ellentmondásos amit most írtál, mert igen is lényeges dolog, hogy van-e. Azt próbáltam megmutatni, hogy mi úgy hisszük, hogy nincs Szentháromság, EZÉRT nem fogadjuk el. Tehát egy ok-okozati dolog ez, amihez úgy vélem lényeges elmagyaraznunk kicsit a nezeteink alapját, hogy mire alapozzuk mindezt. Ezért írták más tanúk is, amit írták, mert ha csak simán azt válaszolják bármiféle érv vagy idézet nélkül, higy nincs, akkor az elég soványka szerintem.

2016. dec. 20. 23:43
 34/46 anonim ***** válasza:
Ui.: tudok írni helyesen, ezért a telefonom viszi el a balhét, remélem azért nagyjából érthető volt :) Néha a szótár is túlbuzgó, meg picik a betűk.
2016. dec. 20. 23:46
 35/46 anonim ***** válasza:

Nagyon modernek vagyunk, úgy tűnik, a 63%os válaszoló is mobilról írogat, te is, én is :D

Amúgy kérdező, ez jogos felvetés volt Oleksandrtől. Lehet hogy az a kérdés hogy miért nem fogadják el, de gondolom annyival nem lettél volna kisegítve hogy "mert nem ebben hiszünk, és kész"...

2016. dec. 21. 00:00
 36/46 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező!

(1) Pedig Jézus tényleg oszlopon halt meg és nem kereszten. Ez tudományos tény, nem hit kérdése.

(2) Pedig Krisztus születése nem keresztény ünnep. Egy pogány római ünnepből, a Sol Invictusból lett kialakítva a császári hatalom által. Nincs köze se Jézushoz se az őskereszténységhez. Ez egy "modern" katolikus ünnep. Nem gond, csak mondom.

2016. dec. 21. 10:19
 37/46 anonim ***** válasza:
28%

(3) A "keresztény" szóban NINCS benne a kereszt szó. A görög Krisztosz ("felkent") van benne. [link]

Ez is tudományos tény, nem vita tárgya.

(4) A karácsony nem zsidó ünnep, de nem is keresztény. Hanem római napisten-ünnep. [link]

Ha van mèg kèrdésed, tedd fel bátran.

2016. dec. 21. 10:23
 38/46 anonim ***** válasza:
41%
Végül: nem kenyerem megvédeni a Tanúkat. De valljuk be őszintén: Russel nem alapított új vallást. Reformátor volt, ahogyan Luther, Kálvin és a többiek. Vannak egyedi tanításai, de ez mihez viszonyítva is eretnekség?
2016. dec. 21. 10:28
 39/46 How Arrow ***** válasza:
A kereszt is oszlop nem pedig szőnyeg!
2016. dec. 23. 13:31
 40/46 anonim ***** válasza:

gabriel.trainor ezt irod:

-Viszont amit a Szent Lélekkel kapcsolatban fejtegetsz itt, illetve a hetes pontban, az már elgondolkodtatóbb. Sőt, be is kel vallanom, erre nem tudom a választ. Ennek komolyabban utána kell járnom, hülyeséget nem akarok magyarázni :) -

Megkerdezhetem mire jutottal?

2017. jan. 26. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!