Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért nem fogadjá...

Jehova tanúi miért nem fogadjátok el a Szentháromságot? Atya, Fiú, Szentlélek

Figyelt kérdés
Egyértelmű,hogy Isten az Atya.A fiú Jézus.A Szentlélek pedig ami az apostolok cselekedeteiben kiáradt Jézus tanítványaira.Nektek mi ezzel a gondotok ?

2016. dec. 18. 20:17
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
70%

Living Witness, mutathatsz akárhány igét, ami téged látszik igazolni, ha egyetlen ige is lesz a Bibliában, ami ellentmond az értelmezésednek, akkor az a tanítás, bármennyire is tiltakozol ellene, téves.

Vagy szerinted a Biblia ellentmondhat önmagának?

2016. dec. 18. 21:47
 12/46 A kérdező kommentje:
Gabriel Tailor válasza tökéletesen megragadja a lényeget a Róma 15:13-al.
2016. dec. 18. 21:49
 13/46 anonim ***** válasza:
63%
Higgy belátásod szerint
2016. dec. 18. 22:19
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Van itt valami, amit nem értek:

"Hogyan lehet megkeresztelkedni a „nevében”?

A „név” szó nem csak valakinek a személynevét jelentheti. Ha például magyarul azt mondjuk, hogy „a törvény nevében”, vagy „a cég nevében”, akkor sem arra gondolunk, hogy a törvény vagy a cég személy. "

Amikor a keresztények azt mondják, hogy Jézus szavai, miszerint: megismertetem velük a nevedet azzal a jelentéssel bír, hogy megismerteti velünk az Atya személyét, ezt az őrtorony elutasítja. Most pedig, mikor a Szentháromság egyik igéjét kell tagadni, akkor meg ezt hozzák fel érvként. Össze vissza beszéltek. Azt sem tudjátok már hogy tagadjátok a bibliai tényeket.

2016. dec. 19. 09:27
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utoldó,ez már nekem is feltűnt. Kb,mint amikor én beszéltem egy tanúval,aki Jézus Istenségét azzal az érvvel próbálta tagadni,hogy Jézus mondta,hogy az Atya nagyobb nála,ezért nem lehet Ő. Akkor én meg mondtam neki egy hasonlót,hogy ennyiből Mihály arkangyal,a seregek vezetője sem lehetne,hisz a Biblia írja,hogy kisebb lett az angyaloknál,akkor hogy lenne ő maga a fejedelem? És milyen érvet hozott fel erre? Igen,a " de csak emberként volt kisebb" érvet,amit tőlünk már nem fogadnak el...
2016. dec. 19. 10:44
 16/46 anonim ***** válasza:
47%

Nem vagyok Tanú, de a szentháromság egyrészt matematikai/logikai képtelenség, másrészt meg a Bibliából nem lehet kiolvasni.

Már az egyik legnagyobb evangélikus teológus, Tillich is megírta, hogy a szentháromság egy logikai csűrcsavar. Egyébként meg félrefordítás eredménye (görög proszopon -- latin persona). Teljes félreértés.

A szentháromság tana csak elválaszt rengeteg embert Istentől és attól a "gyermeki" hittől amelyet Jézus tanított. A Bibliához meg köze nincs.

2016. dec. 20. 10:50
 17/46 A kérdező kommentje:
16# Válaszoló.Azt írod,hogy nincsen köze a Bibliához...De a szentháromság pont a Bibliában van írva.Hívő ember számára a Biblia Isten szava.Számomra is.Más téma: Valaki lepontozott,de én teszek rá egy zöldet,mert végülis segíteni akartál...A hit nem logikai dolgokon alapszik.A hit az olyan dolog ami mindent megad az életben,és segíti az embert.Történnek jó dolgok,és van amikor Isten rádöbbenti az embert a hibáira is.Például engem is rádobbent arra hogy nem kell mindent tudnom.Pedig kíváncsi ember vagyok.
2016. dec. 20. 12:44
 18/46 anonim ***** válasza:
68%
A szentháromságra még szó sincs a Bibliában. Hogyan lenetne benne valami az Írásban, amire még szó sincs?
2016. dec. 20. 14:06
 19/46 anonim ***** válasza:

"A szentháromságra még szó sincs a Bibliában. Hogyan lenetne benne valami az Írásban, amire még szó sincs?"

A hegyi beszédre sincs, akkor azt is letagadnád?

2016. dec. 20. 14:37
 20/46 anonim ***** válasza:
56%
Olyan hittétel nincs, hogy "hegyi beszéd". Ez csak egy elnevezése egy bibliai szakasznak. "Mezei beszédnek" is nevezik meg még ezerféleképpen. De ez nem hit tárgya.
2016. dec. 20. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!