Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a kereszténységről?

Mit gondoltok a kereszténységről?

Figyelt kérdés
2010. máj. 1. 22:52
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
61%
Én nem hiszek istenben...Bár néha már a szerencsémet én is ahhoz kötöm hogy létezik...De mindig tudom hogy nem létezik...Am...hát a tudomány manapság mindent megmagyaráz...hogy keletkezett...mi hogy jött létre...Ősrobbanás stb...
2010. máj. 8. 13:04
 12/23 enigmapont ***** válasza:
52%
Epp most jovok egy kereszteny partyrol. Hidd el, en tudom: amig nem probalod ki, fogalmad sincs az egeszrol, mert szubjektivan tudsz csak hozzaallni. Nem gondoltam, h engem egyszer meg tud gyozni az Ur, h el, es h egyszer majd maskepp gondolkodok rola, mint egykor, mert legegyszerubb es legkenyelmesebb azt mondani, h nem letezik, es igy nem tartozunk senkinek.
2010. máj. 9. 01:27
 13/23 anonim ***** válasza:
67%
Csak addig tűnik olyan fantasztikusnak, amíg el nem múlik az endorfin hatása, aztán persze kell az újabb adag és mész. Jobb mint a drog.
2010. máj. 9. 11:06
 14/23 anonim ***** válasza:
60%
Egy olyan vallás,ami tele van ellentmondással.
2010. máj. 16. 15:46
 15/23 anonim ***** válasza:
52%
Régen nem voltam meg keresztelve nem is érdekeltek ilyen dolgok. Inkább szórakoztam, csajoztam még rendőrségi ügyekbe is bele keveredtem nem szép dolgokat csináltam lopás stb... és egyszer az uncsitesom becsalt az egyik misére nagy nehezen és valami meg fogott meg tetszett az egészben. Utána mindig el csalt az uncsitesom lassan el kezdtem templomba járni.Most már ott tartok, hogy meg keresztelkedtem Római Katolikus vagyok 4 éve ministrálok és MVK-ás vok. Hát vannak olyan dolgok a bibliában amit néha nehéz betartani és nem nagyon tetszik de ha bele gondolok van benne igazság mért nem szabad meg tennünk, de ha mégis be csusszan valami ott a Gyónás. XD
2010. máj. 18. 12:20
 16/23 anonim ***** válasza:
2010. máj. 25. 20:33
 17/23 A kérdező kommentje:
kettővel ezelöttinek:D sosem tudtam megérteni, ki képes betartani a biblia által előirt életet. hiszen ezek egy régóta defunkcionális kultúra számára íródtak, és olyan elöirások vannak benne, amit a ma embere nem tud betartani(pl. ne egyen az ember hasított patájú állatot).nem vagyok sátánista, de számomra sokkal ésszerűbbnek tűnne a sátáni biblia szabályai szerint élni, hiszen ez a mai ember igényeit tartja szem előtt.egyébként gyónni, teljesen felesleges dolog, hiszen az embereknek vannak bizonyos igényeik.az ördöggel folytatott harc is tulajdonképpen az ember legfontosabb igényei ellen folytatott had, a saját maguk örömszerzése ellen harcolnak, mert bűnnek tartják, ha jól érzik magukat. ne érts félre, nem akarlak meggyőzni, a te dolgod, miben hiszel. de azért abban is van némi igazság, amit én mondok nem?
2010. máj. 27. 20:26
 18/23 anonim ***** válasza:

"(pl. ne egyen az ember hasított patájú állatot)"

Ez az Ószövetségben van. Jézus minden ételt tisztának nyilvánított.

2010. jún. 21. 00:45
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves olvasók!

Jézus utáni histórikusok, korai leletek, történelmi leírások beszélnek a korai keresztényekről! Ezekből a forrásokból kiderül, hogy a keresztények Jézus után még 3-4 évszázadig őrizték tiszta hitüket, ami az egy, és oszthatatlan Istenről szolt. A hit ahol az Istent nem humanizálták, ahol Jézust nem Istenítették. Az igazi Jézusi tanítást volt ez! Ők voltak Jézus igaz követői! Ahogy teltek múltak az évszázadok Jézus igaz tanítása veszélybe került! Beteg szívű emberek kerültek a hit közelébe, és megfertőzték azt azzal amit a Sátán súgott nekik a szívükbe. Amit a Sátán hazudott nekik az Istenről, hogy bálványimádatba, és az Isten humanizálásába csalja őket! Ez Alexandriából indult. Szépen lassan kialakult a szentháromság érthetetlen, és természetellenes tanítása! Ahogy teltek az évszázadok, megerősödtek az új eszme képviselői, és kisebbséggé, és üldözötté váltak az igaz hit őrzői, az igazi keresztények! Később eretnekekké kiáltották ki őket!

Mohammed próféta eljövetelekor (570)még voltak igaz keresztények, akik nem estek bele az Istentársítás bűnébe, de már csak kevesen voltak! Kisebbség Egyiptomba, a berberek Észak-Afrikában, Kisebbség Spanyolországban, és az akkori Németország területén! (vannak források)

Ők azok az igaz keresztények akikről az Úr így szolt a Koránban:

"Az emberek között bizony úgy találod, hogy a zsidók(mert tagadják Jézust, és Mohammedet) és a társítók(bálványimádók) a legellenségesebbek a hívőkkel(mi muszlimok) szemben. A hívők(mi muszlimok) iránt a szeretetben pedig a legközelebb azokat találod, akik azt mondják: "Mi keresztények vagyunk."(nem fogattuk el a szentháromságot, maradtunk azon a tiszta tanításon amit Jézus hagyott ránk) Ez azért van, mert papok és szerzetesek vannak közöttük(akik nem fogatták el a társítást) és azért, mert nem fennhéjázók.Amikor meghallják azt, ami a Koránból leküldetett a küldötthöz, látod, hogy elönti a szemüket a könny amiatt, amit a saját kinyilatkoztatásukból már ismertek az Igazságból.(azonos) "Urunk! "- mondják -" hiszünk. Jegyezz föl minket azok közé, akik tanúsítják az igazságot!(muszlimokká váltak)Vajon miért ne hihetnénk Allahban(egy, és oszthatatlan Isten) és az Igazságban, ami eljött hozzánk(a régi, változtatatlan Biblia) és miért ne áhítozhatnánk az után, hogy a mi Urunk bebocsát bennünket az igazakkal együtt a Paradicsomba?"Allah pedig megjutalmazta őket azért, amit mondtak - kertekkel, amelyek alatt patakok folynak, s örökkön ott fognak időzni. Ez a jóravalóak jutalma.Akik azonban hitetlenek(akik feladták az igaz hitet, és áttértek a szentháromságra) és meghazudtolják jeleinket, azok a Pokolra kárhozottak közé fognak tartozni."

Mik azok a korán idézetek amiket ha hallottak ezek az igaz keresztények sírva fakadtak???

"Allah! Nincs Isten csak Ő, az Élő , az Örökkévaló. Nem veszi Őt hatalmába sem szendergés, sem alvás. Övé mi az egeken, s mi a Földön (van). Ki az, ki közben jár Nála, hacsak nem az Ő engedelmével? Ő tudja mi (van) előttük, s mi mögöttük, s nem övezi őket semmi az Ő tudásából, csak az amit Ő akar. Átöleli trónja az egeket és a Földet, s nem meríti ki megőrzésük. Ő a Magasságos, a Hatalmas."

112. Szúra

Az őszinte hit szúra.

Allah, a könyörületes és az irgalmas nevében.

1 Mondd: "Ó Allah, az egyedül való(oszthatatlan),

2 Allah, az örökkévaló!

3 Nem nemzett és nem nemzetett.

4 És senki nem fogható hozzá."

De hogyan beszél az Isten azokról akik áttértek a szentháromságra?

"Hitetlenek azok, akik azt mondják: "Allah(egy, és oszthatatlan Isten): a Messiás, Mária fia." A Messiás maga azt mondta: "Izráel fiai! Szolgáljátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!" Aki Allah mellé más (hamis)isteneket társít annak Allah megtiltotta a Paradicsomot. Annak a lakhelye a Pokol tüze lesz. A kegyetleneknek nincsenek segítőik(Istennel szemben)!Hitetlenek azok, akik azt mondják: "Allah a három közül a harmadik." Bizony nincs más isten, csak egyetlen isten! Ha nem hagyják abba azt, amit mondanak - bizony a hitetleneket közülük fájdalmas büntetés fogja sújtani!Vajon nem akarnak inkább megbánással fordulni Allahhoz és az Ő megbocsátását kérni? Allah Megbocsátó és Könyörületes."

2010. jún. 24. 22:02
 20/23 A kérdező kommentje:
véleményt kértem, nem hittérítést...
2010. jún. 29. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!