Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a kereszténységről?

Mit gondoltok a kereszténységről?

Figyelt kérdés
2010. máj. 1. 22:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
27%
Ugyanazt mint minden vallásról, emberek gyülekezete, akik nem akarják, vagy megunták az élet értelmének keresését, ezért megállapodnak egy olyan dolognál, amire semmi bizonyíték nincs.
2010. máj. 2. 00:44
 2/23 anonim válasza:
62%

A világ jelenleg legnépszerűbb vallása. Tanai elég ódivatúak és időnként életidegenek, de sokkal rosszabb vallás is lehetne a világ fő-vallása. Sokféle ágazata van, és van aki nagyon hisz benne, meg van aki csak névlegesen keresztény.

Személy szerint ateista vagyok, úgyhogy egyéb tekintetben csak egy vallás a sok közül. Azok hisznek benne, akik a tudományos tények helyett ember által kitalált dolgokban akarnak hinni.

2010. máj. 2. 07:37
 3/23 A kérdező kommentje:
köszönöm:) én is hasonlóan gondolkodom, mint ti, azért tetteh fel a kérdést, hogy meggyözödjek arrol, hogy nem csak nekem vannak ilyen negativ véleményeim
2010. máj. 2. 12:16
 4/23 anonim ***** válasza:
primitív,más emberek manipulálására,lelki erejük kihasználására épülő vallás.engem keresztényként neveltek sajnos...
2010. máj. 2. 14:20
 5/23 anonim válasza:
42%

Attól, hogy keresztényként neveltek, még nem kell annak lenned. Mindenki maga dönt arról, hogy miben hisz és senki nem kényszeríthet rá, hogy abban higyj amiben ők.

Az én szüleim, főleg az anyám is keresztény és jobbos, bár nem abból a szigorú fajtából, az apám meg ateista de szélsőjobbos. Megpróbáltak ilyennek nevelni, de nem sikerült. Én balliberális ateista vagyok, anarcho-kapitalista elemekkel. Csak tudományos tényekben hiszek, és elítélek olyan fogalmakat, hogy "bátorság" "hazaszeretet" "áruló".

2010. máj. 2. 15:25
 6/23 anonim ***** válasza:
59%
Én keresztény vagyok. :D Az egyetlen igaz vallás. :D
2010. máj. 2. 17:35
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
......................
2010. máj. 2. 20:00
 8/23 anonim ***** válasza:
77%

A keresztény tanításokban felvázolt életfelfogás az, amiben nem találok semmi igazságtalanságot, akárki szemszögéből próbálom megnézni. Értelmes, csak jót akar az embernek, mindenkinek a legjobbat kínálja.

Szerintem ez az igazi vallás.

2010. máj. 2. 22:09
 9/23 anonim ***** válasza:
83%

Én azt gondolom, hogy így egyértelműen nem lehet negatívan és elítélően nyilatkozni a keresztény vallásról, mert hacsak a történelmi egyházakat tekintem - katolikus, református, evangelikus Egyház és ezeken belül a különböző nem tudom miket pl Római katolikus, Görög Katolikus, protestáns, baptista...

Mindről tudni kéne pontosan miben hisznek és miben térnek el egymástól.

Mert lehet van köztük, ami nem ódivatú, nem dogmatikus. Nem tudom.

Úgyhogy így ez a kérdés szerintem túl tágértelmű.

Ráadásul a kereszténységről kérdeztél, ami számomra jelenti az irodalmat, kultúrát, elveket - nem feltétlenül az egyházat. Például egyik irodalomórán azt mondták, Odipusz megvakította magát- ez a legnagyobb büntetés volt, Shakespeare drámáiban a "hős" mindig meghal, mert a keresztényi világban az a legnagyobb büntetés, mert úgy hisszük a pokolban elnyeri a büntetését a rossz.

2010. máj. 2. 23:27
 10/23 anonim válasza:
38%
Vallás, amit rengetegen magukénak éreznek a világ minden pontján. Én is úgy gondolom, fontos a hit az életben. :-)
2010. máj. 8. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!