Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallásnak minősül ez?

Milyen vallásnak minősül ez?

Figyelt kérdés

Ha megnézzük akár a Wikipédián is- számtalan ágazatát láthatjuk a keresztény vallásnak. Illetve más nézeteket, melyek összeegyeztethetőek Istennel. (Például a Deizmus)

Az én nézetem a következő: A Bibliában leírt Teremtés történetet pusztán metafórának tekintem, ami az azért ilyen formában íródott, hogy az ókori emberek is megérthessék. Azonban a 21.században, a kutatások - és többek között a DNS felfedezése új megvilágításba vezetett.

Mint tudjuk, az élet létrejövetelekor az egysejtűk - valamely ismeretlen oknál fogva - az osztódások (Mitózis) során, nem eltávolodtak, hanem összetapadtak, létrehozva a szöveteket. Az én véleményem szerint a Teremtői erő hatására történt így - tehát gyakorlatilag én is azt gondolom, hogy valamely felsőbb hatalom következtében jött létre az élet, viszont nem gondolom azt, hogy

*hopp* - a semmiből létrejött Ádám és Éva... *-*

A fent említettekből kiindulva hiszem, hogy az Evolúció egy létező dolog, viszont úgy gondolom, hogy a foganatja a Teremtésben rejlik. (Mert az a válasz, hogy "véletlenül történt így" szerintem nem túl kielégítő)

Valaki esetleg hallott már ilyen "keresztény-vallási-irányzatról", ahol az Evolúció, a természet és a fent említettek szerepelnek? A válaszokat köszönöm!

Egyébként plussz megjegyzés: Nem vagyok olyan fanatikus hívő. Hiszem, hogy valami létrehozta a természetet, hisz a véletlen nem hozhatott létre ilyen gyönyörű arányosságot, állandósságot és szépséget. Viszont nem gondolom, hogy mindent feltétlen az Isten irányít...

2016. dec. 9. 18:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Ozmium42!

Mondanál olyan példákat,amikor a véletlen fejlett stuktúrákat hoz léte.(Ne gyere a hópihével,mert azt az Isten által beléjük alkotott természeti törvények hozzák létre!)

2016. dec. 10. 01:09
 12/30 Ozmium42 ***** válasza:
87%
Nem mondok semmit, mert minden stipi-stopi Isten. Hol áll ő a víz tulajdonságai mögött? Mi ez, ha nem egy üres blöff?
2016. dec. 10. 02:36
 13/30 Ozmium42 ***** válasza:
89%

"Ne gyere a hópihével,mert azt az Isten által beléjük alkotott természeti törvények hozzák létre!"

Nem mondod komolyan, hogy ezek az Isten által bekódolt természeti törvények ilyen ügyesek?! De persze vízből lehet hópihe gondolom, de például szénvegyületekből élet nem keletkezhet bekódolt természeti törvények által, evolúció sem mehet végbe bekódolt természeti törvények által. Nem vagy egy kicsit következetlen?

2016. dec. 10. 02:41
 14/30 anonim ***** válasza:
89%

"Mondanál olyan példákat,amikor a véletlen fejlett stuktúrákat hoz léte"

Mondjuk az élethez szükséges szerves makromolekulák spontán önszerveződése.

2016. dec. 10. 08:08
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! Az 5-ös válaszoló hozzászólásával jelezném neked, hogy ebben a mesében akárhogyan is szépítjük, bazi nagy hézagok vannak! Az utolsó válaszoló a makromolekulák önszerveződésével sem megy semmire, mert az élet természetével, annak valódi mibenlétével sem vagyunk tisztában, mégis nagyképűen egyesek úgy állítsák be a jelenkori tudományos ismereteinket, mintha az élet spontán és véletlenszerű keletkezése az élettelenből pofon egyszerű és bizonyított tény lenne. Szó sincs róla!

Azok, akik a tényeket sem tudják megkülönböztetni a fikciótól, vajon milyen hitellel érvelnek a szerintük igaz kémiai vagy biológiai evolúció mellett?

2016. dec. 10. 10:40
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

[troll]

Persze, egyszer egy szép napon, csak úgy sétálgatott egy szénatom, összetalálkozott egy hidrogénatommal, összegabalyodtak, a búzamezőket elárasztotta a szénhidrogén és bummm! így lett az élet.

Hihető.

[/troll]

2016. dec. 10. 11:14
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az utolsó válaszoló a makromolekulák önszerveződésével sem megy semmire, mert az élet természetével, annak valódi mibenlétével sem vagyunk tisztában, mégis nagyképűen egyesek úgy állítsák be a jelenkori tudományos ismereteinket, mintha az élet spontán és véletlenszerű keletkezése az élettelenből pofon egyszerű és bizonyított tény lenne. Szó sincs róla!"

Ha már bele szeretnél kötni valamibe, legalább értelmezd azt, amire reagálsz!

Nem érveltem se az élet kialakulása, se a kémiai evolúció mellett. A korábbi kommentelő példát kért arra, hogy a véletlen nem csak rombolni, de alkotni is tud, én meg hoztam neki példát, ennyi.

2016. dec. 10. 13:17
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Pierre Teilhard de Chardin:fejlődő teremtés

teista-evolucionista

Teilhard szerint a fejlődéshez többletenergia szükséges, de ez a többletenergia nem származhat magából az anyagi világból. A rendezettség növekedése egyrészt az azonos rendű részecskék, elemek egymáshoz kapcsolódását jelenti, másrészt ez az egymáshoz kapcsolódás egy összetettebb és központosultabb állapotot eredményez.

Szerintem ez egy konfliktuskerülő magyarázat-kísérlet a világ létrejöttére.

Legyen inkább széna vagy szalma!

HA Isten teremtette, akkor miért ne tudta volna rövid idő alatt, megteremteni a sokféle fajt, sőt öregnek látszó köveket, hegyeket stb? nyilván a fajok tudnak alkalmazkodni sőt óriási változásokat is produkálni (pl. az Édenkertben nem ették egymást az állatok sem, Özönvíz után igen)

Akkor igaz az is, hogy az új földön megint nem vadásznak majd egymásra az állatok (idézet: oroszlán és birka együtt legel", nem lesz könny, se halál, se pusztítás" stb). Nincs ebben semmi különös.

Most miért gondoljuk, hogy Isten "pancsolt-kotyvasztott" (bocsánat)évmilliókig míg végre a majom közös őséből egyszer csak végre értelmes, lelkiismerettel bíró Ember lett, akit megválthatott?

Ha meg szalma... akkor nem Isten teremtette a világot,pont.

A kérdésed utolsó mondata (nem feltétlen mindent Isten irányít) fogott meg legjobban.

Ez nem is a teremtés-evolució témaköre.

A hit alapjai:

1. Isten létezik

2. Isten jó.

3. Isten szeret és gondot visel.

Az Isten nem irányit mindent, de a Terve mégis megvalósul. Megenged dolgokat és jó célra használja, még az Ellensége tevékenységét is korlátozza, egy végső vágya van: "hogy mindenki üdvösségre jusson" azaz, mindenki Őt és a szeretet válassza, és Vele mehessen az Új Világba majd.

Nem csak az Isten tevékenykedik jelenleg a világon, ez egyértelmű, de csak Isten tud minket megmenteni a pusztulástól és tud minket egy jobb emberré formálni :)

és megígéri, hogy akik bíznak benne, azokat elkészíti időben.

Viszont, a Isten még a természettel sem bír, és évmilliók kellettek ahhoz, hogy egyáltalán ide a Földre valamiféle életet alkosson, akkor a mi jellemünk mikorra készül el? Ugyanaz a teremtői erő szükséges ahhoz, hogy átformáljon minket, mint a világ teremtéséhez...!

Akkor innen már tényleg csak egy lépés, hogy reinkarnáció! a lélek évezredek alatt majd csak elkészül...

És szép lassan Istenből már csak egy tehetetlen, erőtlen Mekk Mester lesz, aki nem képes nagy is csodás dolgokra... !

2016. dec. 10. 16:55
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Egyetértek a #18-assal.

Ha valóban evolúció volt, akkor tömegével kellet volna az egyes fajok közötti átmeneteket találniuk a régészeknek. Miért nem találtak pl. olyan állatot a régészek, amely félig emlős-félig hal volt, kezdetlegesen kifejlett lábakkal, kezdetlegesen kifejlett tüdővel?

A természetes kiválasztódás az egy bizonyított valami, de az evolúció legtöbb tana csak feltételezés, nincs tudományos alapja.

2016. dec. 10. 19:50
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"kezdetlegesen kifejlett lábakkal"

tiktaalik

"kezdetlegesen kifejlett tüdővel"

tüdőshalak

2016. dec. 10. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!