Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindja már meg nekem valaki,...

Mindja már meg nekem valaki, hogy miért jó egyes (NEM MINDEN) vallásnak, de inkább papnak, szonoknak az bereket terrorizálni? Mert ez már az. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Az amerikai prédikátorok (elnézést nem tudom a nevüket,de 400 éve jöttek kb, és p a kezdőbetűje. Ez az én szegénységem aláírom:) ) most néztem egy róluk szólo műsort, és úgy mondta, a híveknek, hogy rossz emberek vagytok, pololra kerültök,hogy szerintem van aki el is hitte....Mi értelme van ennek? Miért kell az embertársadat valami mögé takarózva, kultúráltan lekocsinyíteni, lelkiismeret furdalást ébreszteni benne? Én nem járok templomba, de sok ismerősöm igen, és egysem rossz indulatú ember. Sőt... Az ilyen prédikátor meg szereti eljátszani, az inkvizítort? Esetleg, ami szerintem valószínűbb , semmittevéssel, szónoklással kiélni kisebbségi komplexusát, hatalom vágyát? Uralkodni mások felett, oly módon, hogy ontja magából a sületlenséget? Elkellene gindolkodni.... A pokolról mesélt.. Ok pokol... Isten küld oda. Elvileg a sátán büntet meg ott. Miért tenne ezért szivességet Istennek, hogy jó megbúntem kiket ide küldtel mert bűnösök. Ha belegondol az embert nem inkább a státán is olyan emberekk"társaságát keresi, akik olyanok, mint ő? A bűnöző a bűnözővel, a rendőr a rendőrrel szimpatizál. Jó lenne az ilyen "hit szónokoknak "szerintem elgondolkodni, és nem az emberekbe a negatív "bűnös vagy, elkárhozol,stb" marhaságot ontani. Nem azt mondom, higy erkölcstelenül kell élni, igen is a bűnös bűnhődnön. De nem kell mindenkit ide sorolni, emiatt lekiismeret furdalást okozni neki egy életre. Csak mert valaki nem találja a helyét a világban és így éli ki magát. :)

#jsjsjsjshs
2016. szept. 15. 00:34
 1/8 Molyember ***** válasza:
64%
Két dolog lehet: vagy anyagilag éri meg neki így toborozni, aztán megtartani a híveket, vagy teljesen őszintén hisz benne. Előbbi esetben egy szemétláda (mellesleg pont ő fog pokolra kerülni), utóbbiban meg az elvakult, muszlim terrorista szellemi szintjén van, csak éppen nem robbantgat.
2016. szept. 15. 01:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazad van, teljesen egyet ertek veled. :) Neztem a dante pokla felepiteset is... Hat nem azert de ott mindenkit buntetnek, mindenert. Ergo nincs olyan ember, aki oda ne kerulne az xy buneert. Ateista az is baj, ha arulo az is baj,hazasagtoro az is baj( nem baj ha nyomos oka van a toresre ezt mindenki csak maga tzdja aki ebben erintett). Csak dante urasag azt felejti el, hogy o is bosszut eskudott az ellene levo politikusok ellen tehat o is a sajat pokla 5ik korebe kerulhet mert ott vannak a "haragosok" Na ez aztan az agyiszint.... :)
2016. szept. 15. 01:07
 3/8 anonim ***** válasza:
33%

Nem Isten küld oda, hanem az ember választja azt. Különbség.

Másrészt te is bűnös vagy és ők erről beszélnek. Igen tudom, hogy szereted te is magad fényezni, és tetszelegni magadnak, hogy de csuda jó ember vagy, viszont ez nem igaz. Ugyanúgy irigy, önző, pletykás stb vagy, mint más.

Van út arra, hogy menekülj, van aki megváltott, de gondolom neked sem nagyon kell, mert az önimádatba ez nem fér bele.

2016. szept. 15. 05:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta, ez is lehet.

S ezek a Tanítások nem bibliaiak, hanem az ember és a magukat hatalomra jutott vallások teológiái propagandái amik elterjedtek az évszázadok során.

A pokol nem büntetésre létre hozott hely, ahol élőket kínoznak.

S Sátánt sem küldte oda Isten.

Sátán most itt éli utolsó napjait a Földön, s majd az ezer éves uralom végén lesz elpusztítva, így semmilyen szenvedő helyen nincs sem Ő sem azok az emberek akik meghaltak,

A Többit bízd a Teremtőre, majd Ő intézkedik, javaslom, hogy a saját és mások megmentésén fáradozz, méltósággal, ahogy Jézus meghagyta.

2016. szept. 15. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:

# 3

"Másrészt te is bűnös vagy és ők erről beszélnek. Igen tudom, hogy szereted te is magad fényezni, és tetszelegni magadnak, hogy de csuda jó ember vagy, viszont ez nem igaz. Ugyanúgy irigy, önző, pletykás stb vagy, mint más."

Még szerencse, hogy te nem, és neked jogod van így lehordani másokat. Kitalálom melyik szektához tartozol...

2016. szept. 15. 10:01
 6/8 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A pünkösdi karizmatikus biznisz szekták így működnek. A szeánszok elején elültetik a bűntudatot, aztán egy táncos, fetrengős, halandzsázós mulatozással feloldják azt. Valójában az egész kihagyható lenne, de a "híveik" zöme könnyen manipulálható, alacsony éberséggel bír.

Az ember nem bűnös, de, ha bűntudat beültetése megtörtént, akkor a figyelmét erre fogja irányítani.

Az ember leírhatatlan lény. Ezt kellene hirdetniük. A jó hírt.

2016. szept. 15. 12:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,az értelmes válaszokat! Ment a zöld kéz mindenkinek. :)
2016. szept. 15. 13:46
 8/8 anonim ***** válasza:

"most néztem egy róluk szólo műsort, és úgy mondta, a híveknek, hogy rossz emberek vagytok, pololra kerültök,hogy szerintem van aki el is hitte....Mi értelme van ennek? Miért kell az embertársadat valami mögé takarózva, kultúráltan lekocsinyíteni, lelkiismeret furdalást ébreszteni benne?"

Hatalom,irányítás,agymosás...

Ha elhitetik velük,hogy rosszak,bűntudatuk lesz,és félelem fog motoszkálni bennük.Az ilyen embert pedig könnyű irányítani,mivel kiszolgáltatott.Mert hát természetesen ők is adják a megoldást nekik,ezért ragaszkodni fognak hozzájuk,és továbbra is járnak gyülekezetbe.

2016. szept. 16. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!