Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jèzus angyal a...

Vajon Jèzus angyal a zsol.45:7 seeding?

Figyelt kérdés
Zsolt.45:7. Szereted az igazságosságot,ès gyülölted a gonoszságot.Ezèrt kent felt Isten a te Intended az ujongás olajával társaidnál inkább.

#angyal.
2016. nov. 29. 21:46
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Elnèzèst a telò rosszul küldte. seeding=szerint.
2016. nov. 29. 21:55
 2/31 anonim ***** válasza:
57%

Nem az. Sem eszerint a zsoltár szerint, sem az egész Biblia szerint nem angyal. Krisztus a megtestesült Ige, Teremtő, és nem teremtmény.

Az uralkodókat szokták felkenni, nem az angyalokat. Krisztus, mint a mindenség királya jelenik meg ebben a zsoltárban.

2016. nov. 29. 22:29
 3/31 anonim ***** válasza:
69%

Nem, egyáltalán nem angyal. Ha angyal lenne akkor kimondaná a Biblia, hogy angyal, de sehol sincs szó ilyenről. Ez a vers a földi uralkodókat nevezi Jézus "társainak".

De majd mindjárt jön 1-2 jehovista és jól megmagyarázzák, hogy Jézus = Mihály arkangyallal, mert miért n? Kit érdekel, hogy nem állít ilyet a Biblia?:D

2016. nov. 29. 22:49
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Üdv.

Könyvének 6,1-10 verseiben Ézsaiás azt írja, hogy látta JHWH-t. A János 12,31-42-ben azt olvassuk, hogy Ézsaiás látta Jézus dicsõségét és beszélt Vele. A 2Mózes 34,14 szerint nem szabad mást imádnunk, csak JHWH-t. A Zsidók 1,6-ban az angyalok imádják Krisztust. Az Ézsaiás 44,6-ban Jehova az elsõnek és utolsónak neveztetik (amit a Jelenések 1,8 megerõsít). A Jelenések 22,13-ban viszont Krisztus az elsõ és az utolsó.

Egyedül Istent lehet imádni, ez a Bibliában számtalan helyen le van írva, ez egy olyan megmásíthatatlan, és mellébeszélést nem tűrő igazság, amelyet nem lehet még csak félre érteni sem. A fentebbi igék magukért beszélnek, az Angyalok Jézust imádják. Azt gondolom, ez elégséges lehet a kérdésre.

2016. nov. 29. 23:25
 5/31 anonim ***** válasza:
60%
Bocsánat a téves jehova név azért került bele az írásba, mert egy olyan oldalról másoltam az igeszakaszt, amelyikben még így tüntetik fel, természetesen azon az egy helyen is JHWH van, azaz Jézus.
2016. nov. 29. 23:42
 6/31 anonim ***** válasza:
Dehogy volt angyal! Róla szól az Ószövetség is, őt jelölik Jhvh néven, hogy lenne már angyal???
2016. nov. 30. 03:33
 7/31 anonim ***** válasza:

Még egy:

Ha szerinted Jézusról szól csak és kizárólag ez a zsoltár, akkor a többi része is?

"9Öltözékedből mirha és áloé illata árad, elefántcsont termekben húrok pendülnek vidámításodra.

10Királylányok vannak szeretteid között, jobbodon a királynő áll, Ofir aranyával ékesítve."

Nem fordulhat elő, hogy ezt már a vőlegénynek énekli a zsoltáríró?

2016. nov. 30. 03:38
 8/31 anonim ***** válasza:
9%

"Majd jön egy két jehovista"

igen jön, mondjuk Én, most már csak azért hogy a piros kezet tudd használni, mert az szebb mint a zöld, vagy a kék. :)

2016. nov. 30. 07:23
 9/31 anonim ***** válasza:
6%

De félre téve a tréfát, valóban Jézus nem teremtő, tehát nem egyenlő a Teremtővel, mert nem teremtette meg saját magát.

Ha a teljes Bibliát nézzük, maga Jézus is és a róla szóló írások sem Teremtőnek nevezik Őt.

Mielőtt elkezdett teremteni, egyedül volt a világegyetemben, s valamikor hozta létre életre az első élőt, akit mi Jézusként ismerünk.

Az írásokban Jézus első szülöttként, mestermunkásként, jelenik meg, aki sokszor közvetített más angyalokkal együtt az emberek felé, illetve ítélet végrehajtóként, mint pl, a 185.000 Asszir katonákkal is Ő végzett.

Sőt az írásokban maga Jehova készített emberi testet Jézusnak, hogy ide szülessen a földre

(Héberek 10:5–7) 5 Ezért a világba való bejövetelekor ezt mondja: „»Áldozatot és felajánlást nem akartál, de testet készítettél nekem. 6 Egészen elégő felajánlásokat és bűnért való felajánlást nem helyeseltél.« 7 Akkor ezt mondtam: »Íme! Eljöttem (a könyvtekercsben meg van írva rólam), hogy cselekedjem az akaratodat, ó, Isten.«. . .

Ő azért jött hogy Isten akaratát cselekedje.

S azt is kijelentette, hogy az Atya nagyobb nála, ezért is tudott feltámadni, mert az Atyja vissza hozta az életbe.

különlegesebb Jézus felkenetése, mint a társaié, azaz Júda többi királyáé, akik szintén Dávid leszármazottai voltak

azért, mert Jézust maga Jehova kente fel. Másodszor azért, mert Jehova nemcsak a királyi, hanem a főpapi tisztségre is kijelölte

. Harmadszor azért, mert nem olajjal, hanem szent szellemmel lett felkenve. És végül azért, mert Királysága az égben és nem a földön van.

A társaidnál pedig nem az angyalokat érti hanem azokat akik királyi hatalmat kaptak Isten engedélyével a Földön, mint emberek.

Pál idézte ezt a verset, ezért ez Jézusra vonatkozik nem másra. Zsidók 1:9

2016. nov. 30. 07:43
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

Ha a teljes Bibliát nézzük, maga Jézus is és a róla szóló írások sem Teremtőnek nevezik Őt.

Kit living? Jézust? Mivel maga a Biblia írja, hogy ő általa jött létre minden. Hazugnak mondod Isten szavát?

Mielőtt elkezdett teremteni, egyedül volt a világegyetemben, s valamikor hozta létre életre az első élőt, akit mi Jézusként ismerünk.

Nem hozta létre. Megszülte. Megint csak a Bibliát hazudtolod meg. Csúnya, csúnya, rossz living!

Az írásokban Jézus első szülöttként,

Bizony, bizony, mondtam néked: szülte! Tehát te hazudtolod meg saját magad.

mestermunkásként, jelenik meg,

Mivel írja a Biblia, hogy általa teremtődött minden.

aki sokszor közvetített más angyalokkal együtt az emberek felé,

Mi van??? Hol ír ilyet??? Ne hazudj kérlek, csúnya dolog. Mihály közvetít maximum, nem Jézus. Jézus, mivel ő maga Jhvh, MEGJELENIK embereknek, lásd Mamron tölgyesét. Ne hazudtold meg a Bibliát!!!!

illetve ítélet végrehajtóként, mint pl, a 185.000 Asszir katonákkal is Ő végzett.

Nem. Megint hazudsz. Isten angyala végzett velük, nem pedig Jézus.

Sőt az írásokban maga Jehova készített emberi testet Jézusnak, hogy ide szülessen a földre

(Héberek 10:5–7)

Emberi test nélkül nincs áldozat. Ez hogy jött ide?

5 Ezért a világba való bejövetelekor ezt mondja: „»Áldozatot és felajánlást nem akartál, de testet készítettél nekem. 6 Egészen elégő felajánlásokat és bűnért való felajánlást nem helyeseltél.« 7 Akkor ezt mondtam: »Íme! Eljöttem (a könyvtekercsben meg van írva rólam), hogy cselekedjem az akaratodat, ó, Isten.«. . .

Ember volt, nem Isten. Mit ír a Biblia? (már megint ellened szól, nem tudom mikor adod fel, hogy dacolj Istennel)

“Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; és mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.”

Ő azért jött hogy Isten akaratát cselekedje.

S azt is kijelentette, hogy az Atya nagyobb nála, ezért is tudott feltámadni, mert az Atyja vissza hozta az életbe.

Megismertette velünk az Atyát, az Atya személyét (héberben ezt úgy mondják, hogy megismertette velünk az Atya nevét). Igen. És? Ez már a Szentháromság, amit te keményen tagadsz, pedig a orrod előtt van. Vagy azt hiszed, hogy amit te nem tudsz, azt Isten sem tudja??? Ostoba ember.

különlegesebb Jézus felkenetése, mint a társaié,

Ezt honnan veszed? Ja, hogy egy őrtorony írta, te meg adod tovább? Vagy mondjam úgy, hogy CSAk az őrtorony írt ilyet, máshol nem található meg?

azaz Júda többi királyáé, akik szintén Dávid leszármazottai voltak

azért, mert Jézust maga Jehova kente fel.

A jehova szó pár száz éves, bárhogy ellenkezel. Jhvh maga Jézus. Még mindig a Biblia mondja. Mellesleg Jézust az Atya, a Szentháromság egyik ragja kente fel. NE HAZUDJ!

Másodszor azért, mert Jehova nemcsak a királyi, hanem a főpapi tisztségre is kijelölte

Muti az igét, de ne a kamu új világból, ahová Isten igéjével ellenkezve be lett toldva egy rakás plusz szó, hanem legyen egy Károli, ami legalább ellenőrízhető forrás, nem úgy mint az úvf, hogy senki sem vállalja a tettéért a felelősséget és azt sem lehet tudni (legalábbis ti nem tudjátok), hogy milyen ismerettel rendelkeznek a fordítók. Ugye. Ráadásul aki nem eredetiből fordít, az máris nem szavahihető.

. Harmadszor azért, mert nem olajjal, hanem szent szellemmel lett felkenve.

Szent Szellem living. Szent Szellem. Ha már a Biblia bizony személyként beszél RÓLA, legalább add meg neki a tiszteletet. Vagy te csak a vezető testületet írd nagybetűvel? Isten elé helyezed?

És végül azért, mert Királysága az égben és nem a földön van.

Lesz itt is. De te vajon meglátod majd?

A társaidnál pedig nem az angyalokat érti hanem azokat akik királyi hatalmat kaptak Isten engedélyével a Földön, mint emberek.

Ezt honnan szedted? Megint egy őrtorony ötlet mindenféle alap nélkül? Szégyelled magad.

Pál idézte ezt a verset, ezért ez Jézusra vonatkozik nem másra. Zsidók 1:9

Te komolyan nem érted ezt a verset???

Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: ‘Én Fiam vagy Te, én ma szültelek téged.’ és: ‘Ismét én leszek néki Atyja, és Ő lesz nékem Fiam.’?

2016. nov. 30. 09:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!