Amit felsoroltál azok közül a Constantine-t láttam, nagyon jó filmnek tartom.
Nem hiszem, hogy különösebb oka lenne. A zsidó hagyomány szerint Mihály és Gábriel a 7 főangyal egyike, nincs szó arról, hogy bármelyikük is rossz lett volna valamikor.
A rendezők bizonyára úgy látták jónak a film sikerének szemszögéből, hogy jobb, ha az egyik főangyalt negatív szereplővé teszik.
Dante
2016. szept. 10. 20:20
2/5 anonim válasza:
szervusz
ezek emberi forgatok könyvek alapján készült filmek.
Gábriel Isten szava leírása szerint soha sem volt rossz angyal, és ma sem az.
A Légóról elfogadható, hiszen szintén Isten szava tájékoztat arról hogy létezik ilyen névvel rendelkező démonok csoportja akik élvezettel gyötörték, az emberi fizikai testet, ahogy a Többi démon is.
2016. szept. 10. 20:25
3/5 anonim válasza:
A Démonvadászban nekem úgy jött le, hogy a gonosz angyal csak megjátszotta, hogy ő Gábriel. De ha tévednék, akkor bocsi. Ettől függetlenül a dolognak nincs jelentősége. Ezek a közönségfilmek a közönségre építenek, mely közönség nem az ilyen jellegű kérdésekben járatos.
2016. szept. 11. 14:09
4/5 anonim válasza:
Mihályon kívül az egyetlen szent angyal, akit név szerint említ a Biblia; az egyetlen anyagi testet öltött angyal, aki közölte a nevét. bibliai feljegyzésekből megtudhatjuk, hogy Gábriel angyal egy magas rangú teremtmény, aki szoros kapcsolatban van az égi udvarral, és ’ott áll az Isten előtt’; hogy Isten ’küldte el’ őt, hogy különleges üzeneteket adjon át Isten szolgáinak itt, a földön.A Szentírás egyedül Mihályra alkalmazza „az arkangyal” szót, amelynek jelentése: ’főangyal’ vagy ’legfőbb angyal’. A szó kizárólag egyes számban fordul elő a Bibliában, ez pedig azt sejteti, hogy Isten csak egyvalakit nevezett ki az angyali seregek fejévé vagy vezetőjévé. Mihálynak, az arkangyalnak nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott’ (Júd 9).Mind ketten Isten kèpviselői tehàt nem lehetnek rosszak.
2016. szept. 12. 13:31
5/5 anonim válasza:
Oh.... Szerintem pont, hogy Michael a rossz és Gabriel a jó.
Pl. A Lucifer sorozatban.
Meg tudom, hogy én még láttam valami filmet amiben ez volt a példa, és fanficitonokban is erre láttam példát, hogy Michael a rossz és nem is rossz.... Inkább nagyképű a titulusára vagy nem tudom, a mémekben is ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!