Hogyan tudnám egy fokkal jobban elmélyíteni a vallást?
Hiszek Istenben, minden nap imádkozok. Megköszönöm az egészséget, hogy együtt van a családom és kérem, hogy tartson meg minket sokáig jó egészségben és nyerjek a lottón és találjak egy társat az életben. Ha járnék templomba akkor Isten jobban figyelne rám? Sajnos nem vagyok megkeresztelkedve, mert nem döntöttem el, hogy milyen egyháznál legyek, a családtagok különbözőek ezért nem is lettem megkeresztelve.
A templom miatt meg kicsit rossz érzésem van, hogy 4-5 éve nem voltam ott, tatámmal jártam, de mostmár dolgozok, sportolok és nem tudunk ilyen programot csinálni.
24 F
"nyerjek a lottón"
Nem fogsz, a kereszténység nem erről szól. Nem is jó, ha ezért imádkozol.
"Ha járnék templomba akkor Isten jobban figyelne rám?"
Nem.
A templom neked szól, és nem az istennek.
kifejtenéd kérlek hogy miért szól nekem?
miért baj hogy nyerni szeretnék?
akarok egy jó életszínvonalat a családomnak és amúgy is sok adósságom van
nem a csodát várom, dolgozok is rendesen, de amikor imádkozom és vettem egy szelvényt aznap, kérem az Urat hogy nyerjek
"miért baj hogy nyerni szeretnék"
Minden olyan pénz és jólét, amelyet nem becsületes munkáért kapunk az vevést jelent, elveszem a másiktól, hogy nekem több legyen. Ez pedig az önzés.
Jézus nem ezt tanította, az önzésért nem jár mennyország.
Isten létére, még Jézus is dolgozott, mielőtt elkezdte a nyilvános működését. És bár tudott materializálni (pld halakat, kincset stb.) de ezzel nem élt vissza, és egy egyszerű szegény emberként élte a földön az életét, mindaddig amíg a gazdag emberek keresztre nem feszítették.
Bizony, könnyebb a tevének átjutnia a tű fokán, mint Isten országába bejutni.
Hát akkor lehet, hogy én nem jól gondolkodom ezek szerint,
pl azt elitélem ha valaki kirabolja a másikat, vagy betör egy helyi kisboltba, de ha bankot rabol ki azt nem. Olyan embert megkárosítani aki nem tisztességesen jutott a pénzéhez az miért bűn? például a fogadóirodák, lottózók mind úgy vannak kitalálva hogy az emberek veszítsenek. Nem olyan szisztémában hogy én fogadok veled hogy fej vagy írás, és akkor vagy te nyersz vagy én, hanem ők a semmiért kapnak pénzt. Másik dolog a bankok évente durván 20.000 Ft-ot kell fizetnem, kártyavezetési, számlavezetési díj, pénzfelvétel... ismét a semmiért. Holott én 500 Ft os órabérben dolgozok becsületesen. Persze meglehet ezt magyarázni, hogy ez egy szolgáltatás, ez igazából ugyanúgy rablás csak legális.
Szia
"de amikor imádkozom és vettem egy szelvényt aznap, kérem az Urat hogy nyerjek" - amikor erre kéred az Istent, arra is kéred, hogy mások pénzét adja neked.(mások veszítsék el a pénzüket) De ha minden lottózó ezt kéri, akkor miért éppen a tiédet kellene meghallgatnia? hogy is van ez? Mire szeretnéd rávenni Istent???? :-)
Hány embernek van tartozása a világon? vajon ez lenne a megoldás? lehet nem kellene kölcsön kérni?(ha alottóra számítasz), illteve nem kellene a bankokat gazdagítani? gondolkodj kérlek....
Szia!
Megtéréssel. Olvasd el ezt a néhány mondatot a Bibliából:
Pont az ellenkezőjét kell csinálnod, mint eddig! Itt a magyarázat miért nem figyelt rád. Nem azon múlik a hited, hogy melyik egyházhoz csatlakozol. Azon múlik, hogy belátod-e, hogy bűnös vagy és kegyelemre szorulsz, átadod-e az életedet Krisztusnak, és megteszed-e mindazt, amit tőled kér.
Üdv. Péter
"még sok millió embert lehúznának feleslegesen"
Tehát akkor jogos, ha ki akarod rabolni őket vagy csalni akarsz?
NEM, nem jogos.
A lottó is úgy néz ki, hogy sok szegény ember befizeti a pénzt, és annak a FELÉT osztják ki nyereménynek. Ugye nem akarsz sok szegény ember pénzéből meggazdagodni?
A kereszténység NEM arról szól, hogy az isten majd jól megsegít, neked meg könnyű életed lesz - hanem arról, hogy TE MAGAD dolgozol meg az életedért.
A társad úgyszintén magadnak kell megtalálni.
A templom pedig azért szól neked, mert ott jobban tudsz összpontosítani pl. ezekre a kérdésekre és az istenre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!