Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnám egy fokkal...

Hogyan tudnám egy fokkal jobban elmélyíteni a vallást?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben, minden nap imádkozok. Megköszönöm az egészséget, hogy együtt van a családom és kérem, hogy tartson meg minket sokáig jó egészségben és nyerjek a lottón és találjak egy társat az életben. Ha járnék templomba akkor Isten jobban figyelne rám? Sajnos nem vagyok megkeresztelkedve, mert nem döntöttem el, hogy milyen egyháznál legyek, a családtagok különbözőek ezért nem is lettem megkeresztelve.

A templom miatt meg kicsit rossz érzésem van, hogy 4-5 éve nem voltam ott, tatámmal jártam, de mostmár dolgozok, sportolok és nem tudunk ilyen programot csinálni.

24 F

2016. nov. 28. 10:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

"nyerjek a lottón"

Nem fogsz, a kereszténység nem erről szól. Nem is jó, ha ezért imádkozol.

"Ha járnék templomba akkor Isten jobban figyelne rám?"

Nem.

A templom neked szól, és nem az istennek.

2016. nov. 28. 11:59
 2/18 A kérdező kommentje:

kifejtenéd kérlek hogy miért szól nekem?

miért baj hogy nyerni szeretnék?

akarok egy jó életszínvonalat a családomnak és amúgy is sok adósságom van

nem a csodát várom, dolgozok is rendesen, de amikor imádkozom és vettem egy szelvényt aznap, kérem az Urat hogy nyerjek

2016. nov. 28. 12:50
 3/18 anonim ***** válasza:
48%

"miért baj hogy nyerni szeretnék"

Minden olyan pénz és jólét, amelyet nem becsületes munkáért kapunk az vevést jelent, elveszem a másiktól, hogy nekem több legyen. Ez pedig az önzés.

Jézus nem ezt tanította, az önzésért nem jár mennyország.

Isten létére, még Jézus is dolgozott, mielőtt elkezdte a nyilvános működését. És bár tudott materializálni (pld halakat, kincset stb.) de ezzel nem élt vissza, és egy egyszerű szegény emberként élte a földön az életét, mindaddig amíg a gazdag emberek keresztre nem feszítették.

Bizony, könnyebb a tevének átjutnia a tű fokán, mint Isten országába bejutni.

2016. nov. 28. 13:41
 4/18 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt, hogy a gazdag embernek nehéz bejutnia...
2016. nov. 28. 13:44
 5/18 A kérdező kommentje:

Hát akkor lehet, hogy én nem jól gondolkodom ezek szerint,

pl azt elitélem ha valaki kirabolja a másikat, vagy betör egy helyi kisboltba, de ha bankot rabol ki azt nem. Olyan embert megkárosítani aki nem tisztességesen jutott a pénzéhez az miért bűn? például a fogadóirodák, lottózók mind úgy vannak kitalálva hogy az emberek veszítsenek. Nem olyan szisztémában hogy én fogadok veled hogy fej vagy írás, és akkor vagy te nyersz vagy én, hanem ők a semmiért kapnak pénzt. Másik dolog a bankok évente durván 20.000 Ft-ot kell fizetnem, kártyavezetési, számlavezetési díj, pénzfelvétel... ismét a semmiért. Holott én 500 Ft os órabérben dolgozok becsületesen. Persze meglehet ezt magyarázni, hogy ez egy szolgáltatás, ez igazából ugyanúgy rablás csak legális.

2016. nov. 28. 14:12
 6/18 anonim ***** válasza:
Amíg nem ismered meg Istent, addig rosszul fogsz gondolkodni. Ismerd meg és kérdezd meg tőle, hogy hogyan tovább. Ez ennyire egyszerű.
2016. nov. 28. 15:01
 7/18 KZitus ***** válasza:
43%

Szia

"de amikor imádkozom és vettem egy szelvényt aznap, kérem az Urat hogy nyerjek" - amikor erre kéred az Istent, arra is kéred, hogy mások pénzét adja neked.(mások veszítsék el a pénzüket) De ha minden lottózó ezt kéri, akkor miért éppen a tiédet kellene meghallgatnia? hogy is van ez? Mire szeretnéd rávenni Istent???? :-)

Hány embernek van tartozása a világon? vajon ez lenne a megoldás? lehet nem kellene kölcsön kérni?(ha alottóra számítasz), illteve nem kellene a bankokat gazdagítani? gondolkodj kérlek....

2016. nov. 28. 15:10
 8/18 A kérdező kommentje:
attól ha nekem nem lenne, bankszámlám ami a munkához mindenképpen kell, még sok millió embert lehúznának feleslegesen komoly pénzekkel
2016. nov. 28. 15:17
 9/18 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Megtéréssel. Olvasd el ezt a néhány mondatot a Bibliából:

[link]

Pont az ellenkezőjét kell csinálnod, mint eddig! Itt a magyarázat miért nem figyelt rád. Nem azon múlik a hited, hogy melyik egyházhoz csatlakozol. Azon múlik, hogy belátod-e, hogy bűnös vagy és kegyelemre szorulsz, átadod-e az életedet Krisztusnak, és megteszed-e mindazt, amit tőled kér.

Üdv. Péter

2016. nov. 28. 17:56
 10/18 anonim ***** válasza:
24%

"még sok millió embert lehúznának feleslegesen"

Tehát akkor jogos, ha ki akarod rabolni őket vagy csalni akarsz?

NEM, nem jogos.

A lottó is úgy néz ki, hogy sok szegény ember befizeti a pénzt, és annak a FELÉT osztják ki nyereménynek. Ugye nem akarsz sok szegény ember pénzéből meggazdagodni?

A kereszténység NEM arról szól, hogy az isten majd jól megsegít, neked meg könnyű életed lesz - hanem arról, hogy TE MAGAD dolgozol meg az életedért.

A társad úgyszintén magadnak kell megtalálni.

A templom pedig azért szól neked, mert ott jobban tudsz összpontosítani pl. ezekre a kérdésekre és az istenre is.

2016. nov. 28. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!