Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miszlim nők miért vettétek...

Miszlim nők miért vettétek fel a vallást?

Figyelt kérdés
Azokhoz a muszlim nőkhöz szól a kérdésem, akik előtte más vallásuak voltak és ugy döntöttek, hogy muszlimok lesznek. mi az oka, hogy áttértetek és mennyi idősen tettétek?

2016. nov. 23. 16:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
10%

Szerinted vannak itt muszlim nők?

Ismerek egy holland nőt aki felvette, de azt nem tudom miért. Gondolom a férje az, és kötelezővé tette neki.

2016. nov. 23. 17:32
 2/17 A kérdező kommentje:
Magyarorszagon is sokan veszik ugy hogy a szulei keresztenyek es o maga egyedulallo. pont ezert vagyok kivancsi.
2016. nov. 23. 17:53
 3/17 anonim ***** válasza:
66%

Nevetni fogsz, de én olyat is ismerek aki be akarta bizonyítani, hogy az iszlám rossz, a muszlimok ördögök stb sztereotípiák. Na elkezdte tanulmányozni a Koránt, egyre többet tanult és ismert meg belőle, végül áttért, pedig előtte keresztény volt. :D

Egyébként sokan azért térnek meg mert egyszerűen érdekli őket a vallás, az agzotikum. Aztán ahogy megismerik, tanulnak, tapasztalnak, befogadják a vallást és áttérnek. Azért láthatsz pl vegyes házasságoknál olyat, hogy a nő áttér a muszlim férje hitére, mert általa közelebb kerül, megismeri.

De azt szögezzük le, hogy olyan nincs, hogy a férje valakinek kötelezővé teszi, hogy legyen muszlim. Ez szembe megy az iszlám tanításával. Ugyanis aki idősebb fejjel, saját akaratából tér meg az igazi és tiszta hívő, hiszen ő nem családi hagyományokkal és helyi babonákkal körítve veszi magához a vallást, hanem egyenesen a Koránból, olyan szellemi fejlettségi szinten amikor már valóban fel tudja fogni ennek a jelentőségét. (azt hagyjuk, hogy a muszlim szülők mit húznak rá a gyerekeikre, az sem jobb semmivel, amikor csecsemőként megkeresztelnek egy gyereket/a Biblia szerint nem is szabadna/aztán viszik misézni, áldozni, hittanra stb, amivel nem lenne baj, de a keresztény szülők is tudják úgy erőltetni, hogy az már a gyerek kárára válik).

Visszatérve, az iszlámban az erőszakos térítés tilos, mert beszennyezi a hitet, hazugságot és félelmet gerjeszt az elszenvedő lelkében, haragot és kevélységet a térítőében. Ezek pedig tilosak.

Mondom ezt úgy, hogy születésemtől muszlimnak számítok, de senki nem küldött soha imádkozni, mecsetbe nem is jártam 16 éves koromig, akkor is magamtól mentem, kíváncsiságból, a szüleim meg ellenezték.

2016. nov. 24. 12:38
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

Angliában élek, Londonban éltem 2 évig, szóval sok muszlimmal találkoztam.

Volt pár akiket a férjuk kényszerített. Amit az elottem író írt, az szép, de sajnos nem minden muszlim ennyire tiszta szívu. Volt tobb magyar lány akik egyedul kijottek, kis félénkek voltak, otthon a pasik nem kezdeményeztek feléjuk, majd itt jott egy pl. nigériai aki eloadta a nagy csábítót. Jott a "te vagy a legszebb, én úgy szeretlek téged" majd a "kendoben nagyon szépen néznél ki, vedd fel értem". Majd a "neked ne legyenek barátaid, most már muszlim vagy, itthon maradsz a gyerekkel vagy jon a pofon". A nonek nincs nagy onértékelése és így rábólint mindenre. 3 ilyen lánnyal találkoztam, de tobb hasonlóról is hallottam. Ismertem olyan lányt aki kallódott a világban, a családja nem foglalkozott vele. Majd megismert egy pakisztáni családot ahol látta mindazt amit egész életében keresett. Felvette a hitet és pár évvel késobb talált egy muszlim férfit. Most kb. 3 éve házasok tervezik a gyereket. Mindketto nagyon vallásos és nagyon boldogok egyutt. A no nincs elnyomva, sot! a pasi (aki egyébként arab) eléggé papucs, ot úgy kell noszogatni mindenhova). Egyébként sok olyan van, hogy valaki azért lesz muszlim (vagy krisnás vagy jehovás, stb...) mert egy keresztény kozosségben él ami nem osszetartó és belekerul egy olyan vallási kozegbe ahol azt érzi, hogy barátai vannak, emberek akiket a családjának tekint. Egy vallásos férfi (aki szívébol vallásos) nem fogja elhagyni, egyutt mennek a kozosség találkozókra, fontos lesz neki a családja, biztos, hogy nem alkoholista vagy olyan aki megverné. Aztán maga a vallás sem rossz. Igazából minden vallás az osszetartást meg a szeretetet tanítja, a nok és egymás tiszteletét. Szóval akármelyik vallással találkozik az illeto, azt tanlmányozva ezeket fogja találni. Aztán Magyarországon az iszlám még nem túl megszokott, így sokat vonz az egzotikuma, hogy új dolog.

2016. nov. 24. 18:12
 5/17 anonim ***** válasza:
33%

Sok - sok ok van, nem a kor számít és nem az, hogy valaki nő v férfi. HIT. ESZMERENDSZER, változ(tat)ás iránti igény.

Nálam a kiindulási körülmények:

Adott ateistának nevelt édesanyám, akiből a rendszer verte ki a hitet, pl. annak idején kigúnyolták, megszégyenítették, aki templomban esküdött, ezt tették anyukámmal is. Szóval a hit nem volt benne, de igyekezett jó szülő lenni és megadni azt, hogy én választhassak, tehát jártunk templomba minden héten (róm. kat. vallás szerint) vasárnaponként. Egyáltalán nem nevelt a vallás ellen, ő is próbált hinni.

Aztán adott volt egy olyan nagyszülő, aki a falu legrosszabbik példája, a hívő szóra: álszent, bigott, de a férjét a falu szeme láttára tizenévekig csalta, a férje tudtával, aki mellesleg alkoholista is lett miatta, ennyire jó volt az én nagymamám, de szó szerint első emlékeim azok, hogy ráncigálja a kedves nagyim a ruhámat hogy indulás a templomba! Menj el helyettem anyáddal mert én nem érek rá! (!) Megjegyzem egy hívő ráér elmenni, otthon sem csinált semmit. Ellenben szünet nélkül átkozódott, pletykált, más halálát kívánta és ezért még képes is volt imádkozni "Vegye el a Jó Isten xy-t mert..." jól halhatóan, az é felé emelve a kezét... Amikor kezdtem nagyobb lenni, visszaszóltam: ez hol van benne a Bibliában, hogy a hívők ezt csinálhatják? ... És ahogy figyelgettem, rájöttem, nagyanyám nem egyedi eset. Gyónnak olyan embernek, aki mise után szoláriumba járt(!) és a tévéből kiderült hogy miért is, na mindegy, nincs már ott azóta. De gyónni járt, hogy utána tovább átkozódhasson.

És akkor már alakult bennem, hogy mi az az "oltáriszentség"? Az hol Isten?" Kérdeztem, erre a válasz az volt, hogy nagyanyám a körmenet közepén földhöz vágott a ruhámnál fogva: "térdelj le, ott jön! Ott van, csönd!" Mi? az a tükör???? Én tükröt nem imádok az biztos! És még én voltam a rossz, de akkor már régen a földön voltam addigra (kb 7-8 évesen)...

Azután évekkel később figyelgettem a körülöttem lévő dolgokat. A városi pap böjt idején két hentesfiúval hozatta a húst, azt hiszem nagypéntek körül volt. Emlékszem a két hentesfiúra, és a hatalmas szatyrokra. Mi a csirkenyakat vettük, ők nem. Nagyon nem azt, és nem is akkora mennyiséget. Nem tehettük meg. De neki ott volt egy piros Wolkswagen, mi trabanttal jártunk, jó, biztosan jól ment az egyházmegyének. De valahol ellenszenvet éreztem, és egyre fokozódott.

Az egyik ismerősömre (fiú) rámászott a kántor, 18 felet voltunk, mutatta az sms-eket, és nagyon sok szólt arról hogy na ma még van egy mise de utána megyek hozzád sok emotikonnal nagyon nagyon nagyon undorító volt. Ja és volt felesége! Kétkapuzott.

Aztán még nagyobb lettem, odáig jutottam, hogy gyűlöltem az egyházat, mindent, ami vele kapcsolatos, nem jártam templomba se, untam, jó pár dolgot nem tartottam hitelesnek, követhetetlen volt számomra és már nem is érdekelt, bevállaltam az ateizmust, birkának tartottam a hívőt, menjetek a pásztor után, legeljétek a kakás füvet és bégessetek - ez volt a véleményem.

Gyűlöltem mindig is a templomi misét!!!!

Volt egy felirat: Jertek áldjuk Istenünket felirat volt a templom falán- Jertek áldjuk -feliratrészt betűnként osztottam fel, minden betű öt percet jelentett, és amikor a K-nál voltunk, akkor voltam a boldog, mert mondom végeeeeee.

Így nem csoda az elidegenedés sem, és az sem, hogy mennyivel jobban éreztem magam utána, hogy nem kell szenvednem többé a templomtól/templomban és az idióta gyónásokkal sem. Pl volt egy olyan gyónásom, hogy valami jelentéktelen gyerekes dolgot meggyóntam: a pap ítélete: akkor 10 miatyánk és 10 üdvözlégy MOST! .... már vége volt a misének, mire végeztem, a "hivek" úgy néztek rám, mint valami sorozatgyilkosra: milyen bűne volt ennek, hogy ennyi miatyánkot kapott???? AZok a tekintetek!!! Anyukám tekintete. Rettenetesen szégyelltem magam és az egész helyzetet.

KIZÁRÓLAG rossz emlékeim vannak a római katolikus vallásról, és arról is, hogy pl Szentháromság. Ahogy főiskolára kerültem, volt vallásismeret szeminárium és előadás is. Ateistaként végigszenvedtem, mondom nem árt tudni a világ dolgait, utáltam, de meglett, inkább a filozófia vonzott továbbra is.

Aztán elkezdtem a diplomához tanulni egy plusz nyelvet mert ami nyelvvizsgám volt, az sajnos nem volt jó. És mindig is szerettem a kihívásokat - legyen az arab :D - kínai túl hangos volt szerintem.

Azért arab, mert hallottam egy arabot az úton telefonon beszélni, az a gyönyörű dallamossága, az a lendület, mintha énekelt volna, nekem úgy tűnt és az valahogy olyan szép volt, a fülemnek nagyon szokatlan, de vonzó, holott egy öregember beszélt, tehát nem egy daliás vonzó férfiról volt szó. :)

Elővettem a netet, könyveket, alapokat, videókat, önszántamból önerőből álltam neki a tanulásnak nyelvvizsga céljából. Aztán utazási irodába elmentem, mondom akkor egy utazás (arab nyelvterületű vidékre, egyedül!) és kiderül, mit tudok. Ezt a módszert tartottam a legjobbnak, ha már van valamiféle alap. És összejött, boldogultam, nem adtak el, a szállodai személyzet korrektül, nem szlenggel beszélt velem, volt aki néha kiigazított, ha hibáztam, vagy ha nem tudtam egy szót azaz 10 nap alatt jó sok dolgot tanultam és értettem meg. Már tudtam olvasni a Koránból részleteket (azt könnyű olvasni mert sok segítő "vonalka" volt így könnyebb volt felismerni a szót, mint más nyomtatott szövegben) de még mindig nem foglalkoztam magával a hittel, csak a nyelvtanulás számított.

Végül is nem jött össze a nyelvvizsga, akkor még itthon nem létezett arab alapfokú, Bécsbe kellett volna vizsgáznom, utána csak nagyon sokkal később hozták ide az arabot, mint választható nyelvet, de az már nekem késő volt, addigra sokat felejtettem.

Itt is eltelt pár év. Munkámban sok török diplomás kollégával kerültem össze, rengeteget utaztam, angol muszlimákkal is sokat beszéltem, és láttam, hogy ez a vallás messze nem olyan, mint ahogy én eddig a filmekben láttam!

Így kezdett el érdekelni. Láttam, hogy a muszlim ember mennyire más, láttam a mecseteket, láttam imákat, nem értettem az elején de aztán idővel egyre jobban összeállt a kép.

Nincs szentháromság meg zavaros egyéb Istenféleségek (pl szentlélek) nincs benne olyan hogy "Üdvözlégy Mária Istennek szent anyja(!!!!) - amit régen kigúnyoltam, láttam, hogy az iszlám is így gondolja mint én!!!!

Egyik földrészen fekete Jézusos freskók, kínai szemmel is láttam Jézust freskón, a másikon szőke kék szemű? Döntsék már el. Hogy lenne kék szemű amikor "arabféle" volt??? Hiteltelen volt. Ijesztő freskók? Zord apácák és kántorok? Semmi ilyen. Nem kell megtanulni szentek neveit hogy ki miért felelős, ki minek a védőszentje és akkor majd ahhoz kell imádkozni, tehát nem Istenhez hanem valamelyik szentjéhez . . . .

SZóval csak pozitívan csalódtam. Ennek alapján nagy levegőt vettem és mondom akkor essünk neki, elolvasom a Koránt, ha már ennyire sokat van róla szó és ha már ennyire fontos, és ha ennyire megosztó könyv, csak hog ytudjam, mert mindenfélét hallottam róla.

Magyar fordítást olvastam, eleinte nehezen álltam neki, furcsa volt a stílusa, egyszerű, rövid mondatokkal, és ezt nem úgy olvastam, ahogy régen a Bibliát, hogy ki tudja hol jártam gondolatban, hanem figyeltem! Olyan új volt. Olyan logikus. Közvetlen, tekintélyt sugárzó. Szépen lassan végigolvastam, néztem más nyelvű fordítást, arabul is természetesen, hogy mennyire tudnám én ezt v azt a részt lefordítani. És sikerélmény lett. Bár eleinte úgy olvastam mint valami regényt: na hol van már a lefejezős rész??? Hol van? ... NEm volt! Semmi sem volt benne úgy, egyik változatban sem, ahogy azt belesulykolták az európai fejekbe.

... Nagyon passzolt a magánvéleményemhez a Korán: végre igazolódik, hogy Isten nem Három személy, amit ésszel nem lehet felfogni. Végre kiderül hogy Jézus "csak" ember volt. Végre emberi nyelven íródik egy szöveg, amit én is fel tudok fogni és nem mesedélutánnak tartom! Sok párhuzam volt a Bibliával, felismertem, és örültem. Mondom jé, van benne valami.

És akkor jöttek a magánéleti tapasztalásaim. Amikor nagyanyámat támadgatta egy szellem, mondom, jó, véntyúk, biztos sok volt a cavinton, de amikor minden a saját szemem láttára történt, akkor elgondolkodtam: ha szellem van, akkor tényleg van Isten. Az eddigi korábbi, még létezgető ateista kikopóban lévő szellemiség ekkor pusztult el. Rettenetesen féltem, Több dolog történt egy napon, nem vagyok idióta, a mai napig nincs rá ésszerű magyarázat,hogy mik voltak ezek, az nem téma most, de ekkor feladtam az ateizmust.

De még mindig vártam.

Innentől egy évet. Már ismertem az iszlámot, a gondolatvilágát, történetét is (elég tűrhető szinten) plusz a "szellemekről" való álláspontját, kérdezgettem az ismerőseimet, vallásbeli kérdésekkel zaklattam őket mindig, értelmeztem az imákat, utánanéztem aminek csak tudtam, és akkor elmentem egy török mecsetbe, ismerősökkel. Már akkor zokogtam, azaz elérzékenyültem, hogy igen, ez kell, ez volt az, ami miatt üresnek érzetem magam, így már volt értelme a dolgoknak.

FOkozatosan, tanulással, megértéssel álltam át megveszekedett ateistából a vallásos iszlám hitre, szeretők stb nélkül, önállóan. Nem akartam másnak tetszeni, egyszerűen csak tudni akartam az összefüggéseket, látni érteni.

Sajnálom, hogy ilyen hosszú lett. Ez minden hozzájárult az áttérésemnek és tényleg igyekeztem rövidre fogni a dolgokat.

AZóta sem bántam meg, gyakorlom a hitem, és látom, hogy miként akarják ezt a szép hitet szétzúzni a terroristák, és mindenkit úgy állítani be, hogy rettegjen mindenki.

Az embernek egy vallást be kell fogadni önmaga szabad akaratából, és ahogy a példámat is leírtam, ha valakire ráerőszakolnak valamit, az biztosan nem fog menni. :)

Több olyan embert ismerek, aki áttért, de nem feltétlenül kell ahhoz nőnek lenni, már a elején is írtam ezt.

Sok lány azért vesi fel sajnos, láttam ilyet is sokat, mert imponálni akar a kebabos fiúnak vagy az iskolai évfolyamtársának, de nem szabad így. Meggyőződés vagy semmi. :)

2016. nov. 25. 13:11
 6/17 anonim ***** válasza:

Milyen szellem támadta a nagymamát?

2016. nov. 25. 16:16
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen fajta volt, nem vagyok jó szellemből azaz dzsinnből, de a Supernatural (=Odaát)-ba simán belepasszolt volna.
2016. nov. 25. 16:35
 8/17 A kérdező kommentje:

Kedves 5. Vegignolvastam amit irtal es koszonom, hogy ilyen alaposan kitertel mindenre es felepitetted a mondanivalodat. Mar most leszogeznem, hogy ne ertsd felre nem hazugnak vagy tudatlannak szeretnelek bealitani nem is gondolom azt se, hogy ez igy lenne, csak en beszeltem nemreg egy ismerosommel aki egyptomban szuletet iszlam egyetemre jart es mai napig o is hivo es o maga mondta hogy az iszlam eroszakos vallas es a koranban igen is vannak durva dolgok. En romai katolikus kereszteny vagyok nekem csak jo tapasztalataim vannak mind papok mind a templom kozosseg reszerol az hogy szamodra olyannpelda mutatkozott akik nem a hitet kovetik az sajnalatos. Jartam mar sok helyen a vilagban es ismerem az egyhaz mukodeset nem a hitrol, vallasrol szol ezert en se tartom magam hu katolikusnak hanem Istenben hiszek es nem az egyhazban nekem ugymond egy szemelyre szabott sajat vallasom van pl hazassag elotti sex-et nem tartom bunnek mert senkit nem karositok meg vele 2 fel jol erzi magat miert lenne bun... igy vagyok vele. na de visszakanyarodva hogy az iskerosom akivel beszelgettem mondta, hogy a muszlim eroszakos vallas es mas vallas felettinek erzik magukat es a noket se egyenrangukent kezelik a ferfiakkal. persze itt nem arrol van szo hogy aki muszlim az lenezi a noket mert akadnak rendesek de aranyaiban akik nem itt europai ertekrendben nevelkedtek, hanem arab kozegben nottek fel ok az igazi muszlim kepviseloi. Mert pl te europai szemmel ugy nottel fel, hogy a noket tiszteljuk stb de a profeta azt hirdette, hogy aki nem muszlim az ellenseg a zsidokat olni kell a keresztenyeket olni kell mert mas vallasban hisznek. Egy ferfinek lehet 4 felesege is de ha egy no veletlenul mas ferfival is hal akkor azt halalra lehet kovezni. Angliaban nem egyszer kerultek kereszteny ismeroseim bajba csak azert mert keresztenyek. Rorokorszagba muszlimok mondtak egy angol ujsagironak(meg probalom megkeresni neked a linket), hogy ok az europai keresztenyeket lefejeznek, megolnek, megkinoznak mert kutyak es hitetlenek ok bem emberek hanem alatok es korulbelul 25 embert kerdezett meg akik mind igy nyilatkoztak utcan jarokelok. en ezert nem ertem, hogy terhet at egy no egy olyan hitre ami kimondja ho o ott csak egy targy lesz egy dolog amit a ferfi az o ira es gazdaja hasznalja. Megertem hogy vannak muszlim csaladok akik tisztessegesek es bekesen elnek sot biztos van olyan is ahol a no "az ur a haznal" mint ahogyan keresztenyeknel is vannak akik olnek vagy lopnak stb... de maga a muszlim nem csak egy hit ez egy politikai nezet is hogy ugy fogalmazzak Jezus azt mondta adjatok meg az Istennek ami az Istene es a csaszarnak ami a csaszare. muszlimiknal meg ez a ketto egybe van naluk nem kulin van a vallas es a politika hanem a ketto egy dolog. ha van par ora szabad idod hallgasd meg [link]

A Jozsef ur is egyiptomban tanult mellesleg bar o pont az az ember ebben a vitaban aki nem tud nornalis erveket felsorakoztatni csak mellebeszelni vagy annyit mondani hogy ez nem igaz ilyen nincs. Szo szerint ideznek neki a koranbol felolvstak neki es azt mondta, hogy ilyen nincs benne. Video alatt a kommenteket is erdemes elolvasni nem csak nekem tunt ez fel. Mig a dr Rashwan Mohamed ur igaz magyarul nem a legjobban tudja magat kifejezni, de o abban nott fel es egesz eleten at tanulta a temat es szepen elmondja az igazsagot. nem itelem el semelyik vallast csak erteni szeretnem a helyzetet es bocsanat, hogy hosszura sikeredett. Valamint a helyesirasi hibakert is elnezest remelem azert olvashato lett csak msr hajnal ota uton vagyok.

2016. nov. 25. 21:01
 9/17 anonim ***** válasza:
27%
Kedves Kérdező, amit írtál, az egy az egyben az, amit a média tol az arcunkba, szinte változtatás nélkül. Ne haragudj, de az évek alatt már annyiszor hallottam, itt sokan belefáradtunk már a győzködésbe, hogy ez mekkora szamárság, olyan mond ilyeneket, aki csak hallomásból ismeri a vallást. Mindig azt mondom: ne másokra hallgass, hogy mit mondanak erről vagy arról, hanem járj utána Te magad. Talán az a másik másképp látja. Ez olyan mint a verselemzés, mindenki mást tart fontosnak, pedig ott van mindig a lényeg, csak más megközelítésben. Van szó gyilkosságról a Koránban, csakúgy mint a Bibliában is, ez köztudott, nem dolgom ítélni. Kérdeztél én válaszoltam, nyilván mindenki járja a maga útját, ahogy a te egyiptomi ismerősöd is. Egyébként nekem is van egyiptomi ismerősöm, ő karácsonyfát állít pedig muszlimnak tartja magát, rengeteg példa van, pro és contra. Örülök, hogy leírhattam a történetem. Ezen mellesleg én lepődtem meg a legjobban, hogy így történt, mert ha ezt nekem valaki elmondja előre, hogy így lesz, biztosan nem hittem volna el. Jöjjek egy közhellyel?: Isten útjai kifürkészhetetlenek. Az ember nem láthat bele.
2016. nov. 25. 21:51
 10/17 A kérdező kommentje:
En nem gyulolkozom en nem utalom az iszlamot sot egyik vallast se tartom jobbnak a masiknal. de kerlek ha van idod es kedved hozza, akkor hallgasd meg a linket amit kuldtem. Kivancsian varom rola a velemenyedet es meglatasaidat.
2016. nov. 25. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!